reklama
Salomii
Fanka BB :)
a Arlena ma 10 i nadal nie raczkuje to jak mam skorygowac?? :>
co to jest mlekomat??? :O:O:O'
u nas mleka krowiego pewnie nigdy nie bedzie zwazywszy na to ze moje dziecie nie znosi mleka
u nas mleka krowiego pewnie nigdy nie bedzie zwazywszy na to ze moje dziecie nie znosi mleka
krolcia
Salomii nigdy nie mów nigdy! he he. Mój Mati nie znosił mm. Był taki ryk i wojna, żeby głupie 50ml wypił. Jak przeszłam na zwykłe to po miesiącu prawie litr dziennie schodził!
U
użytkowniczka r
Gość
a Arlena ma 10 i nadal nie raczkuje to jak mam skorygowac?? :>
Mlekomat to taka maszyna z mleczkiem,bierzesz butelkę,wrzucać monete i masz mleczko :-)
Mlekomat w Tarnowskich Górach - Galerie - Polska Lokalna w Interia.pl - Wiadomości, informacje lokalne : Warszawa, Kraków, Poznań
Antylopka
Potrojna mamuska
jezeli masz wpisane noworodek donoszony to nie koryguj, jezeli urodzony przedwczesnie -2 tyg, to wtedy nalezy korygowac.ps. czy Wam tez mówił ktokolwiek że jeśli dziecko urodzone przed terminem, jak np. mój A. dwa tygodnie, to mu się do roczku koryguje wiek o te dwa tygodnie???
że zamiast dac coś np. w 9 miesiącu to dac w 9 miesiącu i 2 tygodniach ???
bo mnie tak kiedyś rehabilitant powiedział (a bardzo dobry w swoim fachu doktor), więc się zastanawiam czy Wam może też ktoś tak mówił?
co do mleka, Wiktorie na stale przestawilam na mleko krowie gdzy miala okolo 20-22 miesiecy i z Adasiem zrobie tak samo. Czasami je manne na krowim, serek kozi, jogurty itp, ale podstawowymi posilkami mlecznymi sa mm i kaszki na mm.
teraz juz kupuje taki 6-pak mleka w plynie pow. 10 miesiąca, wiec nie musze nic rozrabiac. To mleko jest wzbogacone np o wapn itp, czeka nie ma w krowim.
krolcia
Ja mam to szczęście, że niedaleko jest gospodarstwo, gdzie babeczka chętnie sprzedaje mleko PROSTO od krowy(hi), świeże jajka i kurki ubite też można u niej nabyć.
sarka
trójkowa mama
To ja właśnie W. takie kupowałam w płynie Junior | Mleko o podwyższonej zawartości wapnia | Candia ale to juz póżniej ok 3 r.ż...jezeli masz wpisane noworodek donoszony to nie koryguj, jezeli urodzony przedwczesnie -2 tyg, to wtedy nalezy korygowac.
co do mleka, Wiktorie na stale przestawilam na mleko krowie gdzy miala okolo 20-22 miesiecy i z Adasiem zrobie tak samo. Czasami je manne na krowim, serek kozi, jogurty itp, ale podstawowymi posilkami mlecznymi sa mm i kaszki na mm.
teraz juz kupuje taki 6-pak mleka w plynie pow. 10 miesiąca, wiec nie musze nic rozrabiac. To mleko jest wzbogacone np o wapn itp, czeka nie ma w krowim.
są dla młodszych też Płynne mleko modyfikowane | Mamo, rosnę! | Candia może to jest dobre rozwiązanie....nie mm ale też nie zwykłe krowie, ale dostosowane do dzieci
A nie to jenak mm...
Ostatnia edycja:
Antylopka
Potrojna mamuska
sarka - wlasnie cos takiego mamy i mysle ze jako przejsciowe przed krowim to jest super
.Blédilait Croissance au Vitafer
.Blédilait Croissance au Vitafer
reklama
Salomii
ainah u nas ostatnio jest tak:
pobudka 8-8.30 i praktycznie odrazu sniadanko - kaszka 180ml
okolo 10.30 drzemka jakies 40min
11.30 - drugie sniadanie, czyli jogurt(dzieciowy dla niemowlat) plus owocek albo owoce ze zbozami(sloiczek) 180ml i idziemy w rejs, czyli spacerujemy albo cos zalatwiamy chyba ze tak leje ze sie nie da.
okolo 15 obiadek jakies 200ml albo moje wypociny najczesciej duuzo miesa plus warzywa albo sloiczek jak np gdzies jestesmy badz pomyslu brak
w zaleznosci od tego czy miedzy 11.30 a 15 dziecie sie zdrzemnelo(ostatnio tylko wtedy gdy jedziemy autem, albo w wozku w domku juz nie spi o tej porze) nastepna drzemka jest o 16 lub 17 i trwa godzine, czasem dluzej
18 obiadek nr 2 ok 200ml albo zupka albo jakies warzywa z kasza, albo cos z makaronem, ryz z jogurtem dzieciowym owoce z kaszka itd czyli zapychamy czym mozemy
20.30 lub 21 kaszka 180 lub 220ml lub sinalc 150 w zaleznosci czy procz sniadania bylo inne mleko
Czasami po 18 wychodzimy na spacer
No a zabawa hmm w sumie ciagle spedzamy czas razem cos robiac, ostatnio niewiele moge zrobic gdyz albo Arlena wisi na mojej nodze co chwile jak tylko sie nia nie zajmuje albo sama staje przy czyms(najczesciej ruszajacym sie) i tym zmusza mnie do porzucania mojego zajecia(np pisania na bb heheheeh) bo brak jej stabilnosci a wyobraznie ma tak wielka ze puszcza sie ot tak... nie zwracajac uwagi jak i gdzie poleci :O:O
pobudka 8-8.30 i praktycznie odrazu sniadanko - kaszka 180ml
okolo 10.30 drzemka jakies 40min
11.30 - drugie sniadanie, czyli jogurt(dzieciowy dla niemowlat) plus owocek albo owoce ze zbozami(sloiczek) 180ml i idziemy w rejs, czyli spacerujemy albo cos zalatwiamy chyba ze tak leje ze sie nie da.
okolo 15 obiadek jakies 200ml albo moje wypociny najczesciej duuzo miesa plus warzywa albo sloiczek jak np gdzies jestesmy badz pomyslu brak
w zaleznosci od tego czy miedzy 11.30 a 15 dziecie sie zdrzemnelo(ostatnio tylko wtedy gdy jedziemy autem, albo w wozku w domku juz nie spi o tej porze) nastepna drzemka jest o 16 lub 17 i trwa godzine, czasem dluzej
18 obiadek nr 2 ok 200ml albo zupka albo jakies warzywa z kasza, albo cos z makaronem, ryz z jogurtem dzieciowym owoce z kaszka itd czyli zapychamy czym mozemy
20.30 lub 21 kaszka 180 lub 220ml lub sinalc 150 w zaleznosci czy procz sniadania bylo inne mleko
Czasami po 18 wychodzimy na spacer
No a zabawa hmm w sumie ciagle spedzamy czas razem cos robiac, ostatnio niewiele moge zrobic gdyz albo Arlena wisi na mojej nodze co chwile jak tylko sie nia nie zajmuje albo sama staje przy czyms(najczesciej ruszajacym sie) i tym zmusza mnie do porzucania mojego zajecia(np pisania na bb heheheeh) bo brak jej stabilnosci a wyobraznie ma tak wielka ze puszcza sie ot tak... nie zwracajac uwagi jak i gdzie poleci :O:O
Podziel się: