reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu ;)

10 kartonów mleka? masz w zapasie???
toż mój A. piłby to dobre pół roku ;-)
on dwa razy na dzień po 150 ml pije

ja mam tylko jeden bebilon w zapasie
no i teraz 'tonę gerbera' ze streetcomu
ale myślę, że jak wykończymy bebilon będziemy już przechodzić rano na krowie i jak nic mu nie będzie to potem i na noc

ps. dziś dostał już dwie łyżeczki z płatkami owsianymi :) bo K. jadła to mu się dostało na próbę :)

reklama
No mam 10 kartonów, bo była jednodniowa promocja i mleko było w cenie 9,99 za karton:szok:(wyprzedawali "2" z tym felernym oznaczeniem że powyżej 9 m-ca)! Takim sposobem jesteśmy zabezpieczeni w zasadzie do końca:-D. No chyba, że się okaże, że coś mu po krowim będzie ale nie przewiduję, bo kaszkę manną dostał już kilka razy ugotowaną właśnie na zwykłym mleku i było ok.:tak:

Ostatnia edycja:
Lasotka, a na jakiej podstawie to błogosławieństwo? Bo ja bym chciała wprowadzić mleko krowie na jeden posiłek mniej więcej za 2 miesiące, czyli po roczku, ale że pediatrę mam - delikatnie mówiąc - słabą, to jej nie pytam, czy można. Jeśli nic się na mm nie dzieje, to chyba można?
A zawsze to trochę taniej :/

od jakiegoś czasu podaję małej kaszki na sniadanie na rozwodnionym mleku krowim z mlekomatu, ale zastanawiałam się czy to nie za wcześnie - lekarka, sama ma 2 letnią i 5miesięczną córkę, powiedziała, ze w tym wieku dziecka to już jak najbardziej można, że jeżeli nie ma żadnych rakcji alergicznej - a podobno w takim przypadku wysypka obejmuje całe ciałko, to jak najbardziej podawać, bo jest to produkt naturalny.

jak A. skończy 10 miesięcy to dam mu na śniadanko krowie mleczko :)

ps. czy Wam tez mówił ktokolwiek że jeśli dziecko urodzone przed terminem, jak np. mój A. dwa tygodnie, to mu się do roczku koryguje wiek o te dwa tygodnie???
że zamiast dac coś np. w 9 miesiącu to dac w 9 miesiącu i 2 tygodniach ???
bo mnie tak kiedyś rehabilitant powiedział (a bardzo dobry w swoim fachu doktor), więc się zastanawiam czy Wam może też ktoś tak mówił?

jak A. skończy 10 miesięcy to dam mu na śniadanko krowie mleczko :)

ps. czy Wam tez mówił ktokolwiek że jeśli dziecko urodzone przed terminem, jak np. mój A. dwa tygodnie, to mu się do roczku koryguje wiek o te dwa tygodnie???
że zamiast dac coś np. w 9 miesiącu to dac w 9 miesiącu i 2 tygodniach ???
bo mnie tak kiedyś rehabilitant powiedział (a bardzo dobry w swoim fachu doktor), więc się zastanawiam czy Wam może też ktoś tak mówił?

mi nikt tego nie mowił jedynie co nieco czytałam o tym ale jakos nigdy do tego sie nie stoswoałam moze jakby Wojti urodzin sie co najmniej meisiac wczesniej to pewnie robiłabym inaczej ale u nas to 13 dni także nie zwracam na to uwagi

M. 7 godzin po terminie urodzona więc się nie stosuję:-D

Kurcze W. do 3 e.ż był na modyfikowanym. Młoda na pewno tak długo nie bedzie...ale do mlek naszych jako mlek też zaufania nie mam...
A to z mlekomatu na pewno dobre jest i prosto od krowy?
Może cos po roczku zaczniemy próbować z krowim na razie jeszcze nie

Gabi pierwsze słysze...Fifi urodzony w 38 tygodniu i w szpitalu był traktowany jak dziecię urodzone o czasie.Owszem wcześniakom wiek sie koryguje ale te dwa tygodnie???

reklama
jak Adaś miał około 3 miesiące był u nas fizjoterapeuta-rehabilitant
chodziło coś o to że A. ciągnie na jedną stronę i bałam się czy trzyma symetrię czy może faktycznie ściąga go na lewo :<
on go obejrzał zbadał bla bla bla
i wtedy powiedział, że dzieciom koryguje się wiek do roczku wg daty planowanego urodzenia
tak przy chodzeniu-siadaniu tak i przy wprowadzaniu posiłków

ogólnie nigdy na to nie patrzyłam za wiele teraz tak mi sie przypomniało :)

Do góry