reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o karmieniu ;)

10 kartonów mleka? masz w zapasie???
toż mój A. piłby to dobre pół roku ;-)
on dwa razy na dzień po 150 ml pije

ja mam tylko jeden bebilon w zapasie
no i teraz 'tonę gerbera' ze streetcomu
ale myślę, że jak wykończymy bebilon będziemy już przechodzić rano na krowie i jak nic mu nie będzie to potem i na noc

ps. dziś dostał już dwie łyżeczki z płatkami owsianymi :) bo K. jadła to mu się dostało na próbę :)

reklama
No mam 10 kartonów, bo była jednodniowa promocja i mleko było w cenie 9,99 za karton:szok:(wyprzedawali "2" z tym felernym oznaczeniem że powyżej 9 m-ca)! Takim sposobem jesteśmy zabezpieczeni w zasadzie do końca:-D. No chyba, że się okaże, że coś mu po krowim będzie ale nie przewiduję, bo kaszkę manną dostał już kilka razy ugotowaną właśnie na zwykłym mleku i było ok.:tak:

Ostatnia edycja:
Lasotka, a na jakiej podstawie to błogosławieństwo? Bo ja bym chciała wprowadzić mleko krowie na jeden posiłek mniej więcej za 2 miesiące, czyli po roczku, ale że pediatrę mam - delikatnie mówiąc - słabą, to jej nie pytam, czy można. Jeśli nic się na mm nie dzieje, to chyba można?
A zawsze to trochę taniej :/

od jakiegoś czasu podaję małej kaszki na sniadanie na rozwodnionym mleku krowim z mlekomatu, ale zastanawiałam się czy to nie za wcześnie - lekarka, sama ma 2 letnią i 5miesięczną córkę, powiedziała, ze w tym wieku dziecka to już jak najbardziej można, że jeżeli nie ma żadnych rakcji alergicznej - a podobno w takim przypadku wysypka obejmuje całe ciałko, to jak najbardziej podawać, bo jest to produkt naturalny.

jak A. skończy 10 miesięcy to dam mu na śniadanko krowie mleczko :)

ps. czy Wam tez mówił ktokolwiek że jeśli dziecko urodzone przed terminem, jak np. mój A. dwa tygodnie, to mu się do roczku koryguje wiek o te dwa tygodnie???
że zamiast dac coś np. w 9 miesiącu to dac w 9 miesiącu i 2 tygodniach ???
bo mnie tak kiedyś rehabilitant powiedział (a bardzo dobry w swoim fachu doktor), więc się zastanawiam czy Wam może też ktoś tak mówił?

jak A. skończy 10 miesięcy to dam mu na śniadanko krowie mleczko :)

ps. czy Wam tez mówił ktokolwiek że jeśli dziecko urodzone przed terminem, jak np. mój A. dwa tygodnie, to mu się do roczku koryguje wiek o te dwa tygodnie???
że zamiast dac coś np. w 9 miesiącu to dac w 9 miesiącu i 2 tygodniach ???
bo mnie tak kiedyś rehabilitant powiedział (a bardzo dobry w swoim fachu doktor), więc się zastanawiam czy Wam może też ktoś tak mówił?

mi nikt tego nie mowił jedynie co nieco czytałam o tym ale jakos nigdy do tego sie nie stoswoałam moze jakby Wojti urodzin sie co najmniej meisiac wczesniej to pewnie robiłabym inaczej ale u nas to 13 dni także nie zwracam na to uwagi

M. 7 godzin po terminie urodzona więc się nie stosuję:-D

Kurcze W. do 3 e.ż był na modyfikowanym. Młoda na pewno tak długo nie bedzie...ale do mlek naszych jako mlek też zaufania nie mam...
A to z mlekomatu na pewno dobre jest i prosto od krowy?
Może cos po roczku zaczniemy próbować z krowim na razie jeszcze nie

Gabi pierwsze słysze...Fifi urodzony w 38 tygodniu i w szpitalu był traktowany jak dziecię urodzone o czasie.Owszem wcześniakom wiek sie koryguje ale te dwa tygodnie???

reklama
jak Adaś miał około 3 miesiące był u nas fizjoterapeuta-rehabilitant
chodziło coś o to że A. ciągnie na jedną stronę i bałam się czy trzyma symetrię czy może faktycznie ściąga go na lewo :<
on go obejrzał zbadał bla bla bla
i wtedy powiedział, że dzieciom koryguje się wiek do roczku wg daty planowanego urodzenia
tak przy chodzeniu-siadaniu tak i przy wprowadzaniu posiłków

ogólnie nigdy na to nie patrzyłam za wiele teraz tak mi sie przypomniało :)

Do góry