Kliwia możesz jej dać kasze manne już zwykłą, taką na wodzie i domieszane mm np., albo błyskwiczną z Bobovity np....Mozesz jej dac bułeczki kawałek do łapki...Manne do zpuki i nie musisz juz kontrolowac ilosci ;-)
reklama
Ja cynamonu nie lubię, ale Frankowi w takim razie jutro dodam, bo mi został ryż z jabłkami z dzisiaj I w ogóle uświadomiłam sobie, że mogę mu leniwe zrobić Mąka + twarożek + jajko (tylko z samym żółtkiem). I np. ze szpinakiem. Mocno zagotować, żeby miękkie były i może mi zje chętniej niż papkę warzywną...:/
A w "Pierwszy rok życia dziecka" jest przepis na mały posiłek dla dzieci powyżej 6 miesiąca - chleb w jajku (żółtku ), smażony na maśle na patelni. Ja to uwielbiam, ale myślałam, że smażonych rzeczy nie powinno się niemowlakom dawać. A tu proszę...
A w "Pierwszy rok życia dziecka" jest przepis na mały posiłek dla dzieci powyżej 6 miesiąca - chleb w jajku (żółtku ), smażony na maśle na patelni. Ja to uwielbiam, ale myślałam, że smażonych rzeczy nie powinno się niemowlakom dawać. A tu proszę...
agaj44
Fanka BB :)
Ewa a jak dajesz ryż z jabłkami zmiksowany czy na tym kleiku ryżowym?
Ja walczę z odstawieniem Lenki od piersi, ale za nic mi się nie udaje....co z tego jak zje ładnie obiadek jak żeby usnąć musi mieć cyca?(
Ja walczę z odstawieniem Lenki od piersi, ale za nic mi się nie udaje....co z tego jak zje ładnie obiadek jak żeby usnąć musi mieć cyca?(
buzc13
Fanka BB :)
He i już po buncie ;-) Wczoraj moja mama z nim została, bo mieliśmy z Mężem tą samą zmianę. Uprzedziłam ją, że Hubek nie chce jeść, żeby się nie zdziwiła jak wpadnie w histerię. Dzwonię po obiedzie, a mama mi mówi, że pięknie wszystko zjadł. Nawet bez problemu drzemkę sobie zrobił. Szok! Dzisiaj byliśmy na wycieczce i też nawet niepodgrzany obiadek ze słoiczka zjadł cały, a potem jeszcze banana ;-) To mi się podoba! A z pomysłami na obiady i śniadania to u mnie ciężka sprawa....dla nas nie mam pomysłów a co dopiero dla takiego malucha....no i chęci brak ;-) Bo słoiczek łatwo otworzyć.
Buzc, wyciągnij od Mamy tajny sposób na przełamanie lodów
U nas słoiczki idą... Tylko domowe obiady nie. I chyba nawet wiem, od kiedy to się zaczęło. Jak byliśmy tydzień na wakacjach, to wzięłam słoiczki. Pierwsze dwa dni Franek nimi pluł, a potem się przyzwyczaił - jak widać, aż za bardzo...:/
U nas słoiczki idą... Tylko domowe obiady nie. I chyba nawet wiem, od kiedy to się zaczęło. Jak byliśmy tydzień na wakacjach, to wzięłam słoiczki. Pierwsze dwa dni Franek nimi pluł, a potem się przyzwyczaił - jak widać, aż za bardzo...:/
reklama
gabriellao0
Ja...
u nas też nie ma problemu
jak trezba słoiczek je słoiczek
jak mam domowe (najczęściej mam) to je domowe
jak trezba słoiczek je słoiczek
jak mam domowe (najczęściej mam) to je domowe
Podziel się: