reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o karmieniu ;)

Cytrusy powinno podawać się po roku. Banan jest najmniej alergizujący, ale lekarka byla zaskoczona, że ja juz podawałam brzoskwinię skoro to cytrus. I zobaczcie w Gerberze jest po 4 miesiącu.

Hi hi hi hi no ale małe jeszcze w sumie to co sie dziwić ;-)
Ale pomysłowe :-)
Moje dziecko dzis dorwało cebule..Chyba mi spadła jak kroiłam...A on łazi za mna do kuchni chyba w nadziei, ze cos mu spadnie :szok: I nawet nie płakal tylko próbował ją zjesc...

Już dewolaja znalazł, teraz cebula - moze Filip będzie swiatowej slawy kucharzem ??? ;)

reklama
Elena - zapytaj się, czy nasza pospolita węgierka też jest cytrusem?:-D

Brzoskwinia zdecydowanie cytrusem nie jest, pani "doktór" się coś pomieszało. Cytrusy to pomarańcze, cytryny, grejpfruty, pomelo, limonka, mandarynka i bodajże kumkwat. I tyle;-)

A moje grymasidło nie chce świeżych owoców. Tylko przeciery:/ Nie wiem w czym problem, na pewno nie chodzi o kwaśne, bo krzywi się nawet po bananie, za to ogórka kiszonego zjadłby razem z moimi palcami. Po prostu nie lubi i już.

Cristal no cóż, mówi sie trudno i daje schabowego z frytkami :-p
Karol nadal z owocami na bakier...

Smile - Bebilon Pepti już był ;-) Najpierw lekarka powiedziała, żeby pić Pepti, to na pewno wysypka przejdzie. Nie przeszła :wściekła/y: więc pani doktor stwierdziłą, żeby przejść na Nutramigen, to na 100% przejdzie. I co? Bez zmian :wściekła/y:Raz Ida jest cała obsypana, raz skóra wraca do normy. Niezależnie od tego, co je :crazy:

A z cytrusami i truskawkami ja czekam. Truskawki Ida dostanie w przyszłym sezonie, a cytrusy - sama jeszcze nie wiem.

Brzoskwinia cytrusem - :-D :-D :-D - dobre :-D

To widzę, że chyba tylko Hubert taki nielubiący owoce jest ;/ Jedynie banan do niego przemawia. Truskawki, maliny, brzoskwinie....tylko w słoiczku. Nic innego do buzi nie weźmie. W ogóle kryzys jedzeniowy mamy. Wczoraj i dzisiaj tylko na mleku. Kaszka nie, obiadek mój nie, obiadek ze słoiczka nie, bułka nie, banan nie, jogurt nie..... Mam nadzieję, że to przez zęby, a nie żadna nadchodząca choroba.

miałam czekac do poniedzialku ale nie wytrzymałam i kupiłam dzis jogurciki zwiazku z tym odrazu jeden mu podałam i jak narazie zadnej wysypki i oby tak bylo do konca :-)

reklama
Do góry