reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o karmieniu ;)

Adaś jest niesamowity
Kaja do spania jadła pierś
i kiedy by jej nie dać to sobie ciumkała
Adaś?
Adaś przy piersi praktycznie nigdy nie usypiał i teraz jak nie chce jeść to za chiny ludowe piersi nie chyci.
nie i koniec

reklama
Ćwietka Antoś mój jest na Bebilonie Pepti. Miał straszliwe kolki przez 24h na dobę przez pierwsze 2 miesiące... Zmienialiśmy co chwilę mleka, jeździliśmy po lekarzach. Skazy nie miał. Skóra była idealnie czysta... Był nawet na Nutramigenie, ale nic nie dało... a na pepti się uspokoił. Nasz dr powiedziała, że miała już takie przypadki, że dzieciaczkom nutramigen nie pomagał i brzuch bolał + skaza bez zmian, a na pepti spokój z brzuchem i skóra całkiem inna. Może spróbujcie zmienić mleko. Pepti poza tym trochę lepsze w smaku i zapachu niż nutramigen.

A moje mądre dwie siostry dały wczoraj Antkowi zielone FRUGO do picia (Kiwi, cytyna, jabłko i jakieś lulo). Bo ja mówiłam, że nie będzie pił niczego z konserwantami itp, a one stwierdziły, że tam jest napisane "BEZ" i mu przelały do butelki. Jak mi powiedziały co Antek pił to myślałam, ze je zabiję... Pond 100ml wypił!!! :angry::angry:
Na szczęście małemu nic nie było. 0 wysypki itp.

A 3 dni temu dałam mu kiwi i wsunął w mgnieniu oka... Uczulenia nie ma.

Ostatnia edycja:
nutramigen jest okropny nawet butelki nie umialam na poczatku umyc co taki okropny zapach, bebilon pepti nie stosowałam wiec sie nie wypowiem, u nas nutramigen byl juz wprowadzony 2 miesiace a skóra nadal zaczerwieniona byla potem dopiero sie uspokoilo wiec nie wiem co to dokaldnie bylo w poniedzialek zamierzam podac malemu ten jugurcik dla dzieci zobaczymy czy cos wyskoczy

Ja nawet nie próbuje jogurcików. Podałam małemu niedawno słoiczek gdzie była małą zawartość mleka i ewidentnie bolał go później brzuch. Wiercił się i płakał...
Nasza dr mówiła mi ostatnio, że po 9m spróbujemy zmienić mleko na inne. Mam mu nie podawać wcześniej nic mlecznego, więc się tego już trzymam.

Smile ja wlasnie pisalam chyba na poprzedniej stronie jest ten post ze przypadkowo podalam sloiczek z zawartoscia mleka dostalam od gosci i polozyłam przy tych bez mleka i nic nie bylo takze musze wyprobowac

Elena - ale przy AZS wysypka właśnie swędzi. Przynajmniej tak mi mówił dermatolog dziecięcy.
Ale, kurcze, znów musimy się do niego wybrać, bo Ida jest cała obsypana. Dostaje mleko dla alergików, nowości za bardzo nie daję, a wysypka raz się pojawia, raz znika i znów się pojawia:-(

Ja również mam stwierdzone AZS, i gdy miałam na przykład liszaje na skórze to nic mnie nie swędziały. Dlatego uważam, że go też nie swędzą, bo nie widzę, żeby czuł dyskomfort. AZS to alergia pokarmowa. To tez nie tak, że jak dziecko nie ma objawów to nie jest alergiczne, bo czasem się zdarza, że alergia przebiega bezobjawowo. Widzicie, wyklucza się wszystkie pokarmy, a nadal jest coś nie tak. Uczulenie na dany produkt moze pojawić się z opóźnieniem, dlatego czasem nie wiemy, czy coś uczula, czy też nie.
Tak wogle dzieci do lat 3, czyli do późnego okresu żlobkowego nie są wstanie uczulić sie na pyłki.
Bodzinka nasza pediatra to lekarz z powołania i ona wszystkiego nie wrzuca do jednego wora. Jak nasza była na urlopie to musiałam iść do drugiej i też stwierdzila AZS.
Co do Nutramigenu moja siostra przeszła na niego w wieku 8 m-cy. Matka najpierw go słodziła, a potem zmniejszała jego ilość, aż w końcu siostra piła gorzki.

Mam pytanie. Skoro wczoraj skończyła nam się ekspozycja na gluten, to czy dziś mogę podać już na przykład pół szklanki kaszy manny, czy robię przerwę parę dni ???

Maiłam cos..I mnie wybiło..
Acha co do alergii to kuzyn Karola jest uczulony nawet na marchewke....A do roku ja wcinał i wyglądał biedny koszmarnie.........I się męczył....Dopiero zrobili mu testy z krwi bo nie umieli dojśc na co uczulony..Niestety na 90% produktów ale to sie potwierdzi po testach skórnych..
SMILEEEEEeeee ale masz "pomysłowe" siostry ...Ile maja lat?????

reklama
Jedna za 2 tygodnie kończy 17, a druga w październiku 15... A wytłumaczenie miały dobre... Nie ma konserwantów, a kiwi i jabłko wg rozpiski jeść już może. Lulo nie było wypisane :/
Hi hi hi hi no ale małe jeszcze w sumie to co sie dziwić ;-)
Ale pomysłowe :-)
Moje dziecko dzis dorwało cebule..Chyba mi spadła jak kroiłam...A on łazi za mna do kuchni chyba w nadziei, ze cos mu spadnie :szok: I nawet nie płakal tylko próbował ją zjesc...

Do góry