reklama
gabriellao0
Ja...
Kai zawsze gotowałam wodę (źródlaną)
Adasiowi daję surową (źródlaną) od początku
Adasiowi daję surową (źródlaną) od początku
Elena
Grudniówka 2010
Elena a moze to nie jedzonko go uczula??
Ja daje przegotowana bo innej na składzie nie mam...
On ma AZS. Wiec albo ja coś jem, albo on co mu szkodzi. Nie swędzi go ten pepek, bo nie widzę, zeby tam rączką brał. Na początku jak dostawał jedzonko nie było tego, a potem owszem zobaczyłam zaczerwienienie, ale myślałam, że on po prostu podrażnił sobie ten pepek. W końcu stwierdzono atopowe zapalenie skóry. Samego mleka nie mogę mu dawać, wiec jutro dostanie juz jabłko+marchewka, ale pomyśłałam, że posmaruję go maścią, żeby zeszło i dalej będę go obserwować. Dzisiaj skończyliśmy ekspozycję na gluten, więc popatrzę jak będzie bez glutenu, chociaż jak pisałam jak wszystko odstawiłam to zeszło. Potem nawet jak podałam ten gluten było dobrze, ale znów było po brzoskwini.
Ręce mi już opadają. ;(
Elena - ale przy AZS wysypka właśnie swędzi. Przynajmniej tak mi mówił dermatolog dziecięcy.
Ale, kurcze, znów musimy się do niego wybrać, bo Ida jest cała obsypana. Dostaje mleko dla alergików, nowości za bardzo nie daję, a wysypka raz się pojawia, raz znika i znów się pojawia:-(
Ale, kurcze, znów musimy się do niego wybrać, bo Ida jest cała obsypana. Dostaje mleko dla alergików, nowości za bardzo nie daję, a wysypka raz się pojawia, raz znika i znów się pojawia:-(
Dziewczyny przy AZS wysypka może sie pojawić bez większego powodu nawet...I alergen nie musi być zjedzony...Nie ma znaczenia jaki miał kontakt z alergenem...AZS jest objawem alergii wziewnych, pokarmowych..
Przyczyny atopowego zapalenia skóry – Atopowe Zapalenie Skóry
Podstawowe wiadomości – Atopowe Zapalenie Skóry
Lekarze teraz częto każdą wysypke nazywają AZS, a każda alergia pokarmowa to tez AZS a skaza białkowa i AZS to nie to samo...A oni wzystko do jednego wora i zadwoleni a Ty matka szukaj wiadomosci na własną ręke...
Więc wysypke przy AZS może wyołać czynnik zewnętrzny niekoniecznie jedzenie.Pyłki czy inne badziewie...
Jak Karol na wiosne miał wysypke alergiczną to lekarka też radonie stwierdziła, że to AZS ...ja nie wiem kto im czasem dyplomy daje??????????
Przyczyny atopowego zapalenia skóry – Atopowe Zapalenie Skóry
Podstawowe wiadomości – Atopowe Zapalenie Skóry
Lekarze teraz częto każdą wysypke nazywają AZS, a każda alergia pokarmowa to tez AZS a skaza białkowa i AZS to nie to samo...A oni wzystko do jednego wora i zadwoleni a Ty matka szukaj wiadomosci na własną ręke...
Więc wysypke przy AZS może wyołać czynnik zewnętrzny niekoniecznie jedzenie.Pyłki czy inne badziewie...
Jak Karol na wiosne miał wysypke alergiczną to lekarka też radonie stwierdziła, że to AZS ...ja nie wiem kto im czasem dyplomy daje??????????
Nam pediatra w 6 tygodniu życia Franka zdiagnozowała skazę białkową. Pff... Pucek i skaza białkowa... Śmiechu warte Ale my mamy wyjątkową pediatrę...
Teraz chciałabym Pucka pokazać lekarzowi po tej trzydniówce, bo mam wrażenie, że minimalnie chrypi, ale do naszej lekarki nie pójdę, bo i tak jej nie uwierzę, czego by nie powiedziała. Jedziemy do Teściów, więc skoczymy do cioci mojego Męża - pediatry, które jego i jego siostry leczyła.
Teraz chciałabym Pucka pokazać lekarzowi po tej trzydniówce, bo mam wrażenie, że minimalnie chrypi, ale do naszej lekarki nie pójdę, bo i tak jej nie uwierzę, czego by nie powiedziała. Jedziemy do Teściów, więc skoczymy do cioci mojego Męża - pediatry, które jego i jego siostry leczyła.
89gwiazdeczka89
Fanka BB :)
mojemy tez stwierdzili skaze białkowa jest na nutramigenie juz pare miesiecy (nie pamietam ile musialabym zobaczyc w zapiskach) ale po prywatnej wizycie u alergologa pani doktor stwierdzila ze ta wysypka nie wyglada na alergiczna tylko na jakies problemy skorne poprostu jest wrazliwy jednak do nastepnej wizyte ktora jest za 2 tyg mamy pozostac na diecie bezmlecznej jednak ostatnio dostałam słoiczek i odruchowo wlozylam go gdzie stoi reszta a tam byla zawartosc mleka i maly nadal ma idealna skore, a zapomnialam ze teraz juz podaje mu sloiki z zawartoscia mleka i jak narazie nic nie wyskoczylo plus chleb zaczelam smarowac maslem i tez nic wiec chyba to raczej nie skaza
reklama
Gwiazdeczka - Ida też na Nitramigenie, ale skórę ma dalej kiepską. Pediatra uparcie twierdzi, że to skaza, a ja się z nią nie sprzeczam i daję to śmierdzące mleko, chociaż nie pomaga. Po niedzieli musimy sie znów wybrać do dermatologa. Może coś nowego wymyśli.
Podziel się: