Sarka, ja też wlewam wodę na dół, ale zawsze trochę wody w pojemniku, w którym są warzywa czy mięso zostaje. A to dlatego, że ma całe dno - mam też "dorosły" parowar i tam są dziurki od spodu w pojemnikach, więc wody rzeczywiście wtedy w warzywach czy mięsie nie ma.
reklama
Misia, ja mam taki: Philips Avent SCF 870 - Ceneo.pl
I bardzo sobie go chwalę - parowar i blender w jednym. Ale z tego, co wiem, to dziewczyny robią jedzenie w zwykłych parowarach albo nakładkach na garnki. Aventowy jest dodatkowo o tyle pomocny, że nie trzeba dawać składników "na oko", ale jest zaznaczony poziom "maks" - jak się go zapełni, to to jest porcja na dwa duże słoiczki. Minusem jest to, że na raz da się właśnie tylko tyle uparować.
I bardzo sobie go chwalę - parowar i blender w jednym. Ale z tego, co wiem, to dziewczyny robią jedzenie w zwykłych parowarach albo nakładkach na garnki. Aventowy jest dodatkowo o tyle pomocny, że nie trzeba dawać składników "na oko", ale jest zaznaczony poziom "maks" - jak się go zapełni, to to jest porcja na dwa duże słoiczki. Minusem jest to, że na raz da się właśnie tylko tyle uparować.
Można kupić bez recepty i wtedy kosztuje ok 22 zł. Na receptę ok 11. Smakuje - średnio. Da się wypić - piłam, to wiem :-)Trochę z innej beczki. Jak smakuje mleko Bebilon Pepti, i czy jest na receptę???
A co? Chcesz na nie przejść? Pediatra poradziła mi, żeby przechodzić stopniowo, dosypywać powoli do normalnego mleka. Czyli jednego dnia podajesz 150 ml mleka - 4 miarki normalnego i 1 Bebilonu Pepti, drugiego dnia już 3 miarki na 2, i tak dalej. Ida jakoś dała się przekonać
![śmiech :-D :-D](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/laugh.gif)
reklama
Elena
Grudniówka 2010
Bodzinka jak wypiłam tego Gerbera to on dostał wysypkę na rączkach, więc dalej nie chcę eksperymentować i lekarka powiedziała, że najprawdopodobniej jest uczulony na białko.
Cwietka spróbuję, ale jeśli będę robić na nim mannę to będę dosładzać. Moja siostra jak miała 9 m-cy to się okazało, że jest uczulona i przepisano jej Nutramigen. Matka na początku słodziła, z czasem coraz mniej, aż ona zaczęła pić gorzkie.
Czytałam, że mleko sojowe ogólnie nie uczula, ale jakiś tam drobny odsetek jest. Dlatego chcę spróbować Bebilon Pepti.
Cwietka spróbuję, ale jeśli będę robić na nim mannę to będę dosładzać. Moja siostra jak miała 9 m-cy to się okazało, że jest uczulona i przepisano jej Nutramigen. Matka na początku słodziła, z czasem coraz mniej, aż ona zaczęła pić gorzkie.
Czytałam, że mleko sojowe ogólnie nie uczula, ale jakiś tam drobny odsetek jest. Dlatego chcę spróbować Bebilon Pepti.
Podziel się: