reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu ;)

reklama
ja też kupuje i kupowac będę, na razie wcale nie zamierzam gotować:))) wcale nie czuję się wyrodna, wręcz przeciwnie - mam pewnośc że je to co najlepsze;)

kupiłam te ciasteczka po 5 mies. żeby nimi wprowadzć gluten tylko się zastanawiam ile tego wkruszać do mleka lub kaszki????
są też gotowe słoiczki z kaszkami zbożami itp, ile tego na początek dać (oswajając) no bo przeciez nie cały słoik...
Co do mannej to sypiecie do mleka taka z paczki sypką (łyżeczkę-te 5g) no bo przeciez nawet błyskawiczna trzeba podgotować - to co gotujecie te pare gram i ugotowana dodajecie?

codziennie? ile tego dajesz? acha mleczną tak? to już na mleku..a sa takie bezmleczne żeby dodać?

a w ogóle to ktoś kiedyś pisał że kaszki mleczne Nestle są na Nan -ie a te z Bobovita na Bebiku? skad to wiecie? na opakowaniu nie ma nic o tym na jakim to mleku tyle tylko ze na modyfikowanym...

Sarka, ja mam taką: Kaszka mleczna manna
Dodaję do obiadku codziennie dwie łyżeczki (takie małe - z których Franek je). To się rozpuszcza w 40 stopniach, więc tylko lekko podgrzewam obiadek, wrzucam kaszkę, mieszam i Pucek wsuwa.

Ja daję jedną łyżkę stołową (czyli mniej więcej tyle co 2 herbaciane) i wtedy wsypuje jedną miarkę mleka mniej... A to czy na nanie czy na bebiko... Jakoś nie widzę, żeby dla Igora to miało znaczenie :)
edit: codziennie :)

Sarka - najprawdopodobniej kaszki są na takim mleku jaka firma - Nestle prod. NAN, więc kaszki pewnie na tym samym robi, a Nutricia prod. Bobovitę, Bebilon i Bebiko.
Ja mimo, że daję NAN to kaszkę Bobovita BOBOVITA KASZKA MLECZNA MANNA 230G – ceny, opis i opinie. Ceny już od 7.49 PLN, 1 łyżeczkę do mleka i nie ma żadnego problemu. Takiej zwykłej bezsmakowej niestety nie widziałam i chyba nie ma. Jest jeszcze owocowa bezmleczna, więc możesz do deserku dawać
bobovita-bezmleczna-kaszka-manna-wieloowocowa-po-6.-miesiacu.jpg.

Dziwna sprawa - wydaje mi się, że NAN2 jakoś szybciej się zużywa niż 1, choć Cypriano je tyle samo, a nawet nieco mniej. Od zeszłego wtorku zjadł już prawie 1200g :confused:

Ostatnia edycja:
reklama
A my trzeci dzień na marchewce :) i dopiero dzis kupa pomaranczowa :) pozja tym po przejsciu na bebiko maly nie robil zielonych kup :)

co do karmienia: dzis bedzie czwarty dzien jak podam marchewke. Czy powinnam zrobic przerwe i mu dzis marchwi nie podawac ? czy teraz moge podac mu ziemniaczka, czy musze odczekac zeby z dnia na dzien nie podawac nowych warzyw ?
dziekuje za pomoc :)

Do góry