reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu ;)

ja tam nikogo linczowac nie zamierzam kazda matka wie co robi - to moje zdani. ja sama tez tak mocno nie trzymam sie schematow a miesko kroluje u nas juz od miesiaca, kaszki mannej jeszcze nie dalam ale mysle ze juz powoli smialo moge dac

reklama
No i wciął Franol kaszkę. W zasadzie całą. Ostatnie kilka łyżeczek Tato mu ukradł - bo uwielbia ;) Ale nie powiem, żeby Puckowi jakoś okropnie smakowało... Chyba nie za bardzo lubi słodkie rzeczy. Czemu oni słodzą te kaszki?...

A czy ekspozycja na gluten musi koniecznie trwać cały miesiąc, jeśli nic kompletnie się nie dzieje?
Ewa lepiej wytrzymaj ten miesiąc, bo to nie chodzi o sprawdzanie, czy jest reakcja obronna organizmu, tylko "uczenie" go, ze gluten to nic złego i nie trzeba z tym walczyć.
I tak nie masz źle, bo u nas ta zabawa ma trwać aż 3 miechy;-)

jej, powinnam poszukać, ale może najpierw tu się spytać - jeśli Maciuś je mm, to kiedy powinnam zrobić tę ekspozycję na gluten?? i jak to zrobić najlepiej?
.

Asjaa trzeba dawać łyżeczkę kaszki manny dziennie przez ok 3 mies.
Najlepiej? - to tak jak Ci pasuje - możesz gotować zwykłą mannę (upierdliwe, wiem) albo dodawać błyskawiczną. Niestety są tylko dwie opcje: mleczna (dodajesz do mleka lub kaszki ryżowej) i owocowa (dodajesz do deserku). Też bym chciała błyskawiczną zwykłą, bez pseudoowocowych dodatków, ale takiej nie ma :dry: więc zostaję przy mlecznej dod. do kaszki ryżowej.

Ja jakbym gotowała obiadki i robiła deserki to też bym nie dawała ani cukru ani soli,ale każdy robi co chce :-)
Nam wczoraj pediatra mówiła żeby po 5m dawać kaszę mannę,1 łyżeczkę do zupki :-)

Wzielam dzis sloiczek z hippa z tej paczji co byla do odebrana w rossmanie. Ja akurat mam puree jarzynowe z indykiem. I wiecie co jest w skladzie? Sol... Mimo wszystko wydawalo mi sie ze do sloiczkow jej nie daja a tu prosze...

KAczucha, no dodają, dodają, cukier też, więc trzeba czytać etykiety.
Ja tych mięsnych słoiczków nie kupuję, bo tu z kolei do tego mięsa nie mam zaufania, ale z warzyw to najlepsze wydają mi się z bobovity, nie ma tam soli na pewno, a i Cyprianowi najbardziej smakują.
W zasadzie teraz już trochę przygotowuję sama (skoro i tak mięso gotuję) z mrożonek, a ze słoiczków podaję tylko dynię i szpinak.
No i czekam na marchewkę z działki, jeśli jej nie wymroziło ostatnio :dry:

Ja dzisiaj do deserku (jabłko + marchewka) dodałam kleiku ryżowego. Było zdziwienie, że z czymś tam, he he, ale zjadł ze smakiem.
Czy te kaszki z glutenem mogę rozrabiać pół na pół mleko (moje) z wodą???

Jeżeli masz na myśli zwykłą mannę, to myślę, że możesz gotować na wodzie i potem dodać mleko, bo te błyskawiczne są na mm albo owocowe, więc raczej nie pasują...

reklama
a ta kasza manna to musi być taka dziecięca? bo ja mam taką
Kupiec
i gotuje ją razem z warzywami - znaczy wrzucam na sam koniec odcedzam i rozdrabniam - źle robię?

Do góry