reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu ;)

u nas wszelkie deserowe rzeczy bardzo nawet smakują, ale tylko warzywne to muszę trochę pomęczyć dziecko by zjadło, no ale jak nie będę teraz dawać warzyw z mięskiem to jeszcze mi urośnie dziecko niejadek co tylko słodyczami by żyło, a mięsko to ważna rzecz, choć czasem zastanawiam się czy nie podać indyka z jabłkiem, skoro jabłko to smak nr 1.

reklama
u nas te słoiki jakoś kiepsko wchodzą dzidziuchowi natomiast hitem jest tarty banan z jabłkiem. Też chyba od przyszłego tygodnia wprowadzimy mięso - chociaż czarno to widzę bo ona każdą nowością pluje dalej niż widzi

Ufff mój na razie jeszcze nie obczaił że można pluć jedzonkiem :)

a moje dziecko je nieważne co, ważne że łyżeczką hehe póki co jest wszystkożerny bo spodobało mu się wcinanie z łyżeczki.

ratunku!jak pozbyć się ohydnego smrodu po brokułach gerbera? cała łyżeczka tak tym śmierdzi,że:( gotowałam już ją 3min, myłam płynem i nic....
To póki co jedyne co nie smakuje Lenie- nie dziwię się jej wcale....
I ogólnie gorzej wchodzą owoce....woli warzywka...na za wyjątkiem tych brokułów.....

Przejdzie samo :) Może masz takie wrażenie tylko, że ten zapach został? Ja po pierwszym otworzeniu brokułów miałam ten zapach w głowie jeszcze przez parę dni ;) Teraz mieszam brokuły z marchewką i jest już ok :)

ja też mieszam brokuly z innymi daniami, gdzie głównie jest marchewka. mlodemu smakują :-D

czy tylko ja jeszcze nie daje dziecku deserków?? tzn. czasami dostanie jabłka ale baaaardzo rzadko. tak to tylko obiadki... no i cyc :-D

Gosia, ja też daję desery bardzo rzadko. Zjedliśmy na razie jeden słoiczek gruchy i jeden jabłka z gruszką. Dzielę desery na 3 dni. Ale jak nie ma czasu, jesteśmy w trasie albo coś się dzieje innego, to nie daję owoców. Jeszcze będzie na to czas. Po 6 miesiącu więcej rzeczy wprowadzę. Póki co i tak ma dużo nowości - dużo warzyw, gluten, dziś kaszka, niedługo mięcho :)

Gosiu u nas było zalecenie dawać wszystko co będzie wchodzić :D oby jak najwięcej, nawet zupy ogórkowej jak lubi kwaskowate... a wszystko się rozbija o tą naszą małą wagę, daję malusi deserki żeby choć coś malusia wsunęła poza moim cycem (butle z mm najczęściej lądują w zlewie) a zupki czy obiadki to max co na nią stać 1/3- 1/2 słoiczka na cały dzień, więc nie miałam wyboru do tego co zjada jako deserek dodaję manny i wychodzi mleczno owocowy posiłek...

reklama
no Miki warzywek to cały słoiczek wciąga. mam zamiar powoli kaszkę wprowadzić... z owocami mi się bardzo nie spieszy bo póki co to testował stopniowo nowe warzywa.
a gluten zaczyna się podawać po 5 miesiącu czy wcześniej?

Do góry