reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wszystko o karmieniu ;)

reklama
Krolcia - humana jest na pewno skuteczna, zawiera też rutwicę lekarską, a to chyba najbardziej mlekopędne zioło. Możesz sobie samą rutwicę kupić i parzyć. Albo mieszankę z kozieradką zrobić.

Dziewczyny, właśnie sobie uświadomiłam, że za 2 dni kończymy 5 mies. :szok: i w zasadzie można juz mięsko podawać:tak:. Wymyśliłam, że mięsko będę sama gotować i mu dodawać do słoiczków warzywnych. Tylko nie wiem jak z rybą....poradźcie, jak robiłyście rybę? Gotowałyście w wodzie? I jaką - świeżą, mrożoną, są jakieś ograniczenia co do gatunku? Mnie na razie łosoś świeży przychodzi do głowy, tylko nie wiem jak go przyrządzić:confused: Kurczę, chyba się jednak zaopatrzę w sprzęt do gotowania na parze...

Po 5 miesiącu już mięsko? O rany, a mi majaczyło, że jakoś po 7 można dopiero. Ale nie pamiętam dokładnie...

U nas na razie króluje marchewa. Okazała się niestety mało pożywna i po 15 minutach po zjedzeniu połowy słoiczka Franol wszamał jeszcze całą pierś. No ale w sumie to nie spodziewałam się, że będzie żył na samej marchewce. Pełniła funkcję przystawki ;) A jutro sprawdzimy brokuły. Będzie nowy kolor na śliniaku ;)

ewa - dla dzieci piersiowych miesko jest w 7-9 miesiacu na schemacie. czyli jeszcze czas :)

cristalrose - z ta rybka to trzeba uwazac, bo jest silnym alergenem podobno. takze na poczatku w malych ilosciach. oczywiscie najlepsze sa swieze ryby, bo mrozone maja mnostwo glazury. np. dorsz. ale losos to tez dobry strzal - byleby byl dziki, a nie hodowlany. no i wydaje mi sie, ze mrozone lososie maja akurat najmniej glazury. najlepszy bedzie zakup w sprawdzonym sklepie rybnym

reklama
Niedawno czytałam, że mięso bez względu czy dziecko butelkowe, czy na piersi, najlepiej wprowadzić przed ukończeniem 6 miesięcy. A poza tym widziałam kilka schematów i w kazdym było co innego.

Do góry