reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu ;)

rozumiem ze podajecie jeden słoiczek 3dni a potem inny następny przez trzy i oczywiście kontrola czy nic sie nie dzieje prez te 3 dni czy może robić 2dniowe odstępy między słoiczkami?
mojej kuzynki dziecko zjadło pół słoiczka jabłka za pierwszym raem i nic jej nie było co prawda apetyt ma do dziś

reklama
Jakie kapsułki?

Widzę, że większość maluchów już po pierwszych nowościach jest:tak:. Czy są w ogóle jeszcze grudniaczki na samym mleku czy tylko my tacy do tyłu?:confused:
MY :-)
Jejku dziewczyny podawały nazwe jakichś tabletek ale za nic nie pamietam nazwy:zawstydzona/y:
Krolcia - my na samym mleku :) Nawet bez herbatek i niczego innego - taka monotonia ;)

Halo, halo! Bo mi nie odpisałyście ostatnio, a ja tu się stresuję :)

Jak dużo marchewy mogę podać Frankowi za pierwszym razem? Kilka łyżeczek? A jak nic się nie będzie działo przez kolejny dzień, to potem może już słoik do końca wciąć, jeśli mu spasuje? I w ogóle czy jak mu podam marchewę w sobotę, to resztę słoika mogę podać w poniedziałek, czy to już za długo by stał? Hm...???

krolcia - a co Ty znowu wracasz do karmienia piersia??? my na razie tylko na mleku i jeszcze zamierzamy tak przynajmniej miesiac, a moze nawet dwa ;)

ewa - na kazdym sloiczku jest napisane ile mozna przehcowywac po otwarciu. z tego co pamietam nie dluzej niz 48 godzin. ja dwalam na pocztaku male porcje: 1 dzien trzy lyzeczki, 2 dzien piec lyzeczek itd. lepiej powoli wprowadzac, zeby np. zaobserowowac co sie bedzie dzialo z kupka. taka moja opinia ;)
Ja podawałam dokładnie tak samo nowości. No i słoiczki w lodówce własnie dwa dni od otwarcia i dlatego ja na początek robiłam ta merchewke sama . Bo Lolo miał problem z zaakpcetowaniem nowości...Ale jak już zaakceptował, że oprocz cyca inne rzeczy donre to zjadał i zjada wszytsko.

my też póki co tylko na mleku. podałam kilka razy kleik w moim mlekiem na noc ale mlody nie przespał po tym nic dlużej więc tylko mleka się trzymamy. ale mam zamiar powoli wprowadzać nowości. zaczynamy od jabłka, potem marchewka, a dalej się zobaczy :-D

Krolcia jak jeszcze masz mleko w piersiach to na pewno można reaktywować, tylko ja rozumiem że jeszcze parę dni masz leki od rwy? przez te dni warto podtrzymywać laktację laktatorem, a potem kiedy Danielek będzie mógł jeść z piersi to przystawiaj jak najczęściej, nie zrażaj się że nie bardzo może chcieć powrócić (bo z butli może łatwiej jeść) po prostu na początku trochę mniej zje ale często przystawiany przekona się z powrotem, no i dużo picia masz pić, w sumie nie ważne czy to będzie bawarka, czy karmi, czy jakieś herbatki, może być wszystko, byle byś się odblokowała przede wszystkim sama w myślach i wszystko ładnie ruszyć może z powrotem

krolcia te tabletki to Lactinatal, brałam je, mi osobiście nic nie dały:/ ale to może ja taki beznadziejny przypadek byłam, warto na pewno spróbować! sa niedrogie coś ok 15 zł.

Gufi ja wcześniej pisałam, że chcę małego odstawić od piersi ale powoli:tak:. Najpierw jeden posiłek zamienić na butlę z czasem kolejny itd. A nie tak drastycznie jak zostałam zmuszona do tego:-(. Będę próbować wszystkiego. Marzeniem moim jest, żeby wrócić chociaż do dwóch posiłków z piersi. Szkoda, że laktator nie daje rady wyciągnąć tego mleka. Tak maltretuję te cycki ręcznie i wyciskam ile się da.

Zostały mi jeszcze 4 zastrzyki, ale chyba wezmę ten popołudniowy jako ostatni, tak żebym mogła w niedzielę spróbować już karmić.

Dzięki. Ja mam trzy herbatki Hippa, herbapolu i tą z rossmana. Wszystkie trzy piłam na zmianę. Teraz odstawiłam, żeby zastoju nie dostać. Od jutra wieczora zacznę się znowu dopajać tymi ziółkami.;-)

ponoć ta Humana na laktację jest dobra - zawiera ciut inny skład niże te tu wymienione, m.in. ma kozieradkę, żałuję że wczesniej o niej nie wiedziałam...

reklama
Do góry