reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wszystko o karmieniu ;)

O łyżeczke sie nie boje bo u nas witaminki z łyżeczki i ostatnio syropki i pieknie szło. Teraz zaczne szukac jakiejs ładnej zastawy bo lubie takie rzeczowniki, i kubeczka niekapka. No ale ja czekam do czerwca więc mam jeszcze dwa miesiące. Tylko gluten po 5...Ale to kupie pierwsze ciasteczka z hippa i z herbatką podam. Albo z odciagnietmy mlekiem.

reklama
Ewa - nie bój się dzieci od razu wiedzą co to jest niam i z czego podasz to już ich sprawa jak to zjeść, najczęściej dzieci szybciutko załapują że to niam z lyżeczki trzeba jakoś przesunąć języczkiem, moja też nauczyła się wciągać, tak jakby spijała papkę :)
Bodzinka fajny pomysł z tymi ciasteczkami z hippa, bo się zastanawiałam jak tą kaszkę manną dodawać - na surowo przecież do słoiczka nie wsypię bo za twarda, a gotować łyżkę kaszy, hmmm...

Zrobiłam eksperyment na żywym organizmie własnego dziecka;) i kupiłam mu kubek niekapek aventowy. Co prawda na opakowaniu było napisane, że od 6 miesięcy, ale moje dziecko genialne (albo łakome) od razu załapało, że w środku jest soczek i jazda na całego :D - wypił duszkiem 100 ml.

Ewa - nie bój się dzieci od razu wiedzą co to jest niam i z czego podasz to już ich sprawa jak to zjeść, najczęściej dzieci szybciutko załapują że to niam z lyżeczki trzeba jakoś przesunąć języczkiem, moja też nauczyła się wciągać, tak jakby spijała papkę :)
Bodzinka fajny pomysł z tymi ciasteczkami z hippa, bo się zastanawiałam jak tą kaszkę manną dodawać - na surowo przecież do słoiczka nie wsypię bo za twarda, a gotować łyżkę kaszy, hmmm...
To nie mój pomysł hi hi hi. Na tym schemacie z hippa co go dostałam do paczuszki pisało.

Zrobiłam eksperyment na żywym organizmie własnego dziecka;) i kupiłam mu kubek niekapek aventowy. Co prawda na opakowaniu było napisane, że od 6 miesięcy, ale moje dziecko genialne (albo łakome) od razu załapało, że w środku jest soczek i jazda na całego :D - wypił duszkiem 100 ml.
Mnie te kubki z aventa kapały.

hejcz no to super, a pochwal się gdzie kupiłaś ten cudo kubek, bo ja jeszcze dopiero rozglądam się za czymś podobnym. soczek podawałaś rozrobiony? bo podobno na tym etapie można do 50ml soku, jak rozrobisz pół na pół to wyjdzie ci 100ml
była gdzieś mowa o piciu przez maluszków wody, u mnie Ania i Toria dostawała od samego początku w ramach przepajania kolkowego na zmianę herbatkę z wodą i teraz nie ma problemu by jakoś przekupywać dziecko by wypiło wodę, Ania to wręcz uwielbia wodę, słodkich napojów nie lubi
Bodzinko te schematy ja też mam, ale to ty je potrafiłaś doczytać, ja patrzyłam tylko od kiedy co podawać, no i jaki mają asortyment

Ostatnia edycja:
U nas Lolo tez uwielbia wode. W nocy nie napije sie w ogóle nic innego. Najzwyklejsza woda przegotowana musie stac, bo inaczej horror jak w nocy chce mu się pić. A ja dałam Fifkowi sotatnio herbatke jabłko z meliską, probke dostaliśmy, to zabrac butelki sobie nie dał....

Ewa - nie bój się dzieci od razu wiedzą co to jest niam i z czego podasz to już ich sprawa jak to zjeść, najczęściej dzieci szybciutko załapują że to niam z lyżeczki trzeba jakoś przesunąć języczkiem, moja też nauczyła się wciągać, tak jakby spijała papkę :).
Łe to Hubert chyba leniwy albo jeszcze nie rozumny, bo jakoś ciężko mu załapać jak łyżeczka działa ;-) Jednak skomplikowane to urządzenie ;-) A z kubeczka też go już ęeczę pić. Najpierw kupiłam treningowy TT ale jakoś nie szło, teraz mamy z Lovi 6+ i chyba łatwiej z niego idzie, bo trochę wody udało mu się napić,a potem na zachętę dostał trochę mleka w tymże kubeczku ;-)

reklama
Do góry