reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu ;)

reklama
chyba moja Alicja jest i tak najwiekszym chuderlakiem. w 1 i 2 miesiacu przybrala po 700g. czyli na 2 m-ce miala plus 1400g od wagi najnizszej 2800g czyli 4200g ... na 12 tygodni nie dociagnie nawet do 5 kg jak znam zycie ;)

Miki przybral ostatnio 900g w miesiąc... myślę, że to dobry wynik :-D je krótko i rzadziej już teraz w dzień. w nocy niestety budzi się nadal hehe

chyba moja Alicja jest i tak najwiekszym chuderlakiem. w 1 i 2 miesiacu przybrala po 700g. czyli na 2 m-ce miala plus 1400g od wagi najnizszej 2800g czyli 4200g ... na 12 tygodni nie dociagnie nawet do 5 kg jak znam zycie ;)

Bo to będzie taka kruszynka a nie smoczyca :)

Kurcze... martwię się trochę, bo mój Igor przecież starszy jest niż Basia... Chuderlak mój kochany. Waga 5700 w 12. tygodniu to mało, co?
Wcale nie jest mało! Krzysiulek ma prawie 4 miesiące na waży 5900g... Uważam że idą równo z rozmiarówkami ciuszków ;) Oszczędne dzieci są i już :) Może i mało je ale najwyraźniej naprawdę tyle mu wystarcza a co ile je? Mój Kris je 120 ml co 3-4 godziny.

Hejcz ja się znowu martwię tym ze mój za dużo przybiera na wadze,jak miał 3 tyg to wazyl 4900 czyli plus 1200,a jak 6 tyg to ważył 6100 czyli znosy 1200 na plus,a teraz nie wiem ile wazy,za 3 tygodnie idziemy na szczepienie to wtedy się dowiem :)

A ja zacznę od warzyw po 4 miesiącu... Wolę najpierw nauczyć Małego wytrawnych smaków. Tak zrobiłam z Tymonem i do tej pory nie ma problemów z warzywami, surówkami itp. Za to dzieci mojej szwagierki, które zaczynały rozszerzanie diety od słodkich kaszek na warzywa i owoce nawet patrzeć nie chcą. Może to zbieg okoliczności, ale będę dmuchać na zimne - najpierw marchewka, dynia i szpinak.
A mój uwielbia surówki a zaczynałam od kaszki na noc..Fakt pluł nia dalej jak widział hi hi hi hi.
Hejcz widocznie taka uroda Małego i już. Fifi przybrał kg w 6 tygodni i lekarka nie uważa, że to malo. Nie wiem ile wciaga ale je mniej niz Lolo i w nocy rzadziej. Rozwija sie prawidłowo więc sie nie martwie.

u nas dzisiaj równe 3 miesiąc, waga spadkowa 2640 a obecna 5300 - czyli podwoiła wagę - nie wiem czy to dużo czy nie, ale wygląda dobrze :)

reklama
A ja obiecałam, że tu napiszę ile ma moj szczypiorek i napisałam gdzie indziej, no ale właśnie jest rekordzistką chyba 4120 w 3 mies, czyli 1400 od wagi spadkowej. No cóż zaczęłam ją dokarmiać 2 x dziennie po cycku i zobaczymy. Ale tu pojawia się pytanie jakie mleko polecacie na dokarmianie?? ja kupiłam NAN1, Julia jadła Bebilon i w sumie nie wiem czy dobrze, że wzięłam NAN. Od wczoraj Madzia trochę niespokojna, dałam jej mleko wieczorem i myślałam że lepiej prześpi nockę niż normalnie a tu niespodzianka i cała noc stękania. Dziś znów stękanie.
Więc może zmienić na inne?? PROSZĘ O PORADĘ:-)

Do góry