reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu ;)

Gdzieś pisałaś, że zjadła dużo tego mleka. Myślę, że zjadła za dużo i to z przejedzenia marudziła. Daniel też był taki niespokojny jak dawałam butlę po cycku(w kryzysie laktacyjnym). Też ciągnął i ciągnął:szok:. Jak dawkowałam mniej to było ok:tak:.

Kupiłam dziś sobie Inkę i tak się rozsmakowałam w niej, że piję już 4 kubek:-D! Czy można ją pić w takich ilościach czy lepiej zrobić jakieś limity? (przy karmieniu piersią oczywiście;-))

reklama
niestety nie mogę karmic maleństwa. Mały ma 2,5 miesiąca i juz 4 razy zmienialismy mleko. Z zalem patrze namatki karmiace. Ale widac juz taki moj los. dodam ze stasza corke tez karmilam bardzo krotko, bo kolo miesiaca. Ale mimo to nie czuje sie gorsza matka. :) Maly rosnie i jest sliczniutki. Zapraszam na mojego bloga gdzie opisalam kilka sprawdzonych rad dotyczacych pielegnacji malenstwa ;)
Poradnik o zdrowiu, pielegnacji i wychowywaniu dzieci

No właśnie chyba zjadła zbyt dużo, dlatego dziś o 18 zrobiłam jej tylko 60ml, na razie jest ok.
Co do Inki nie wydaje mi się, żeby były jakieś ograniczenia.

Kupiłam dziś sobie Inkę i tak się rozsmakowałam w niej, że piję już 4 kubek:-D! Czy można ją pić w takich ilościach czy lepiej zrobić jakieś limity? (przy karmieniu piersią oczywiście;-))

Ja też lubię :) I też myślę, że ograniczeń raczej nie ma. Ja sobie zalewam do połowy kubka wodą, a resztę uzupełniam zimnym mlekiem - wtedy jest od razu do picia :) Zazwyczaj piję jeden kubek dziennie - półlitrowy. Ale to bardziej dlatego, żeby się nie znudziła, niż przez ograniczenia :)

a ja musze sie pochwalic ze wczoraj po wazeniu pani doktor bardzo chwaliła moje cyckowe mleko. Że bardzo wartosciowe ze Ala tak przybiera. :-)

Yvona to co robisz ze masz takie mleczko?? Ja odzywiam sie naprawde dobrze i madrze i rezultatow u Jasia nie widac:-(Jak czesto karmisz?

reklama
A ja słyszałam, że każde mleko jest tak samo wartościowe tylko dziecko jedne przybiera szybciej, a inne wolniej-sprawa indywidualna. Moja Oliwka przez pierwsze 3 tyg. życia przybrała 1000 g, przez kolejne 3 tygodnie kolejne 1000 g, a następnie przez 6 tyg tylko 500 g...dodam, że na początku miałam dietę dla mam karmiących i to ścisłą, a potem jadłam coraz więcej i bardziej normalnie, a ona przybrał o wiele mniej...

Do góry