reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WSZYSTKO O KARMIENIU

reklama
;D ;D ;D
jak dla mnie to jakby miała 2 i pół metra :laugh:
takie łatwe :laugh:
swoją drogą skończyliśmy z nakładkami, ale nie wiem co sie dzieje... tymek je góra 10 minut i koniec.... odwraca się od cyca później niecierpliwi... ja mu upycham go w buzi, a on się złości. więc próbuję mu upchnąć z nakładką (bo jak się tymson zdenerwuje i ja też, to cycol się znów robi płaski) i on czasem ją cyca, ale bardziej jak smoczek... myślicie, ze on sie najada szybciej bez nakładek? bo głodny chyba nie jest. bawi się normalnie, śpi normalnie... wieczorami ryczy i marudzi, ale to też norma. ok. 18-20 ma taki czas na marudzenie :(

Efunia, tak jak piszesz, pewnie najada sie szybciej bez nakładek. I nauczył się szybciej jeść. Przypomnij sobie co pisałas o fontannie - jak mu tak leci to nie ma siły, musi się najadać :)

A moje dziecię znowu chciałoby jadać co dwie godziny. Coś mu się znowu pomieszało z tym jedzeniem. Może dlatego, że widząc perspektywę powrotu do pracy staram się wydłużać na siłę te przerwy miedzy jedzeniem i mały jest skołowany :-( Czy Wasze dzieciaczki jedzęą w ciągu dnia co 3 i więcej godzin?

Jolik mój Maly teraz domaga sie czesciej. Kiedys to były 3-3,5 h, a teraz 2-2,5.Moze rosnie ?
Efunia - u nas tez teraz jemy krocej, ale widze ze Macko teraz jakos mocniej ssie.

Efunia ja już wcześniej pisałam, że Nicole skróciła czas jedzenia .. kiedyś to było około 15 minut teraz jest 7-10 minut
Jolik Nicole je cały czas mniej więcej co 3 godziny w dzień i w nocy

Jolik moja Anula jada jak z zegarkiem w reku co 3 godziny, czasami popoludniem poznym ma jedna przerwe 2.5.
w nocy to ona jest przecudowna, pierwszy przerwe robi po 6 godzinych a druga albo po 4 albo po 5-ciu.
Ma jednak tez takie noce ( dzisiaj np. znowu), ze spi pierwszy okres 8; 9 godzin i potem robi nastepne jedzenie po 3 godzinach.
MOze Tymcio faktycznie wyczul, ze denerwujesz sie powrotem do pracy. ostatnio czesto o tym pisalas, wiec tez pewnie czesciej myslisz, a moze on po prostu znowu ma jakis skok wzrostu, moze jeszcze chce wymezniec przed naszym spotkaniem ;)
Nie denerwuj sie poobserwuj go 2 dni i nie przejmuj sie praca tylko mysl o swietach :)

reklama
no właśnie u nas wieczorem to mały po 5 minutach ryczy...
lindsay mój mały też mocniej ssie a może to tak bez nakładek czuję :( jakby mi cycek w wirówkę wpadł ;)
a dla mnie to jest dziwne, bo przedtem on jadł ok. 20-30 minut. a teraz 10????????

Do góry