reklama
Vertigo
Październikowa Mama 2005
hmm, zobacze. owoce jakos ostatnio tez nie wchodza. to moze sok przecierowy?
a co dajecie na sniadania? konkretne obiady? (zupke jakos umiem popelnic )
na kolacje u nas wlasnie rozne serki, jogurty, danonki, parowki i kanapki. ale kanapki tez nie wchodza ostatnio - i chleb i bulki sa niedobre.
bedzie lipa z mieszanka jak zrezygnujemy z kaszy, bo paskuda do paszczy nie bierze
a co dajecie na sniadania? konkretne obiady? (zupke jakos umiem popelnic )
na kolacje u nas wlasnie rozne serki, jogurty, danonki, parowki i kanapki. ale kanapki tez nie wchodza ostatnio - i chleb i bulki sa niedobre.
bedzie lipa z mieszanka jak zrezygnujemy z kaszy, bo paskuda do paszczy nie bierze
mała26
Październikowa mama 2005
u nas śniadania- BAKUŚ lub jogurt + bułeczka z masełkiem LUB kanapka z mięskiem (piekę jej zmielony udziec z indyka)
na obiad
- zupka z "mrożonek" czyli kalafior, fasolka szparagowa, brukselka, brokuły, zupa jarzynowa lub barszcz ukraiński, do tego ogotowany wczesniej filet z indyka pokrojony drobniutko. Zuźka uwielbia taką zupkę, a przy tym je dużo warzyw. Lub rosołek z makaronem lub lanymi kluseczkami. Takie zupki najczęściej Zuźka je bo je uwielbia.
- lub pulpeciki z indyka z ziemniaczkami lub kasza gryczaną (którą uwielbia)
Czekam na pore kiedy nie będę musiał już gotowac z mrożonek.
-a później podjada od nas.
na obiad
- zupka z "mrożonek" czyli kalafior, fasolka szparagowa, brukselka, brokuły, zupa jarzynowa lub barszcz ukraiński, do tego ogotowany wczesniej filet z indyka pokrojony drobniutko. Zuźka uwielbia taką zupkę, a przy tym je dużo warzyw. Lub rosołek z makaronem lub lanymi kluseczkami. Takie zupki najczęściej Zuźka je bo je uwielbia.
- lub pulpeciki z indyka z ziemniaczkami lub kasza gryczaną (którą uwielbia)
Czekam na pore kiedy nie będę musiał już gotowac z mrożonek.
-a później podjada od nas.
Teddy
Październikowa mać
no to Zuzia jada identycznie jak Krystian... zupy z mrozonek na jakims miesku, lub rosolek z bonusami... ;-)
a na obiad jadamy tez warzywa, na razie z mrozonek (juz nie siekane i bez wody ;-) ), do tego grilowane miesko lub rybka, dla nas polane jakims fajnym sosem, dla Krystiana bez...
stad Cukiereczku wspomnialam o tych gestszych zupach, zeby od zupu przejsc stopniowo do warzyw z mieskiem... :-)
a czy Tosi czegos w paszczy jeszcze brakuje???
bo moze ja jedzenie w dziasla drazni i dlatego nie chce szamac
a na obiad jadamy tez warzywa, na razie z mrozonek (juz nie siekane i bez wody ;-) ), do tego grilowane miesko lub rybka, dla nas polane jakims fajnym sosem, dla Krystiana bez...
stad Cukiereczku wspomnialam o tych gestszych zupach, zeby od zupu przejsc stopniowo do warzyw z mieskiem... :-)
a czy Tosi czegos w paszczy jeszcze brakuje???
bo moze ja jedzenie w dziasla drazni i dlatego nie chce szamac
mała26
Październikowa mama 2005
a na obiad jadamy tez warzywa, na razie z mrozonek (juz nie siekane i bez wody ;-) ),
Teddy można jaśniej? bo dziś ja nie kumata jestem! ;-) jak to bez wody? chodzi o wrzywa zamiast surówki do mięska?
Teddy
Październikowa mać
oj Mala... bo w zupie sa rozdrobnione i na mokro, a tamte dusze na oliwie lub oleju ryzowym... :-)
i chodzi o warzywa zamiast surowki, bo ja nie przepadam za surowizna... generalnie do warzyw z paczki wkrajam w plastry ziemniaka i dusze razem... :-)
i chodzi o warzywa zamiast surowki, bo ja nie przepadam za surowizna... generalnie do warzyw z paczki wkrajam w plastry ziemniaka i dusze razem... :-)
mała26
Październikowa mama 2005
no własnie, tak myśląłam, czyli tzw "warzywa na patelnię". JA kupuję często gotowe i robię nam na obiad, Zuzia najchętniej by z nich ziemniaki wyjadała. A w zupie zje ze smakiem.
a z surowcyh Zuzia uwielbia gryźć surowa marchewkę.
a z surowcyh Zuzia uwielbia gryźć surowa marchewkę.
reklama