reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WSZYSTKO O KARMIENIU

Piszecie, ze roznych mlek proboja Wasze dzieci, moje zawsze jadlo tylko Nestle i nie powodow do zmiany. Myslicie, ze moge srpobowac dac mu np. Bebiko? moze to lepiej by Tusiowi smakowalo i pilby wiecej. A jakby sie jakas skaza pojawila nie daj Boze?:baffled:

reklama
Tusiekn - a czemu ma się pojawić skaza? Miał do tej pory jakies nietolerancje nabiału? Niby co, od nestle skazy nie ma a miałby od bebiko? chyba niekoniecznie;-)

Małe sprostowanie w sprawie nabiału. Moje dziecko pije kefir. Piła od Kamila z kubka, pili na spółę i się skończył i był wrzask. Myślałam, ze tylko moczyła dzioba, ale teraz dostała do niekapka i dulda, że szok.

Magdusiek nie wiem dlaczego, ale nigdy nie chcialam zeby moje dziecko mialo skaze a nic na to nie wskazywalo ze moze ja dostac. Jakikolwiek pryszcz to ja juz sie obawialam. Jedynie co bylo dawniej u Tusia problemem to zaparcia jak byl niemowlakiem i wtedy pediatra mowila, ze jakbysmy zmienili teraz mleko to krzywde bysmy mu zrobili:eek:

Ale to sa dwie rózne rzeczy - skaza, a zaparcia. Poza tym jest starszy, ma bardziej urozmaiconą dietę, bo domyslam się, że to jakiś czas temu było.

Tusiek, ale Twoj synek to juz nie niemowlak... oj, juz od dawna nie... ;-)

my zmienilismy jakis czas temu mleko z Bebilonu na Bebiko... szczerze powiedziawszy z powodu ceny... no i poniekad wiekszego urozmaicenia wersji dla Juniora...
nawet nie przyszlo mi do glowy, ze dziecko ktore je dorosle posilki moglo by nagle zareagowac alergicznie na zmiane mleka modyfikowanego... to chyba niemozliwe... :-)

Zuźka wcina teraz kaszki, a przecież sa na mleku modyfikowanym. I nie zauważyłam żadnych objawów alergi- odpukać w niemalowane...
jogurty BAKOMY wcina i serek BAKUSIA jak mówiła Vertigo, i narzie nie dawałam jej innych. Muszę spróbować jak magdusiek z kefirem,a danonki na pewno ją uczulają, to już wiemy. :-( poza tym mleka żadnego nie dostaje (opórcz piersi już tylko raz dziennie:happy: )

My przez długi czas stosowaliśmy BEBILON PEPTI ze względu na podejrzenie skazy, jednak od grudnia skończyłam z tym i zaczęłam wprowadzać "norlane" mleka modyfikowane i póki co jest ok. Nic się nie dzieje :-) Stosowaliśmy Bebilon (waniliowy) i zwykły, a teraz kupiłam BEBIKO zobaczymy :-) Z mleka modyfikowanego korzystamy tylko wieczorem przy kaszce. Rano nadal tak jak u Małej ok 3-4 jest pierś.
Danonki uwielbia, twarożek ze szczypiorkiem ubóstwia, jajecznica to najlepszy kompan :-) więc myślę, że nabiału ma w sam raz :-)

Magdusiek ja nie lacze skazy z zaparciami tylko napisalam, ze jedyny problem zdrowotny jaki Tusiu mial to byly zaparcia i mial ok 7 miechow i spytalam wtedy pediatry o zmiane mleka o czym pisalam juz. W zasadzie od zawsze uzywalismy kaszek tylko z nestle bo tak nalezalo jak pil Tusiu Nan (bedac jeszcze niemowlakiem:-) ), ale teraz nie pomyslalam, zeby kupic inne kaszki czy mleko, np. z bobovity. Bobovita ma chyba wiekszy wybor smakow nawet. Moze akurat mu bedzie lepiej smakowac. Troche ze mnie panikara, ale najbardziej mnie wkurza jak babcie mu wpychaja niepotrzebne rzeczy do buzi:wściekła/y: a wez czekoladke, ciasteczka a dziecko ewidentnie kiwa, ze nie chce:-)

reklama
tusiekn! to ty jesteś matką! Nie pozwól na to! Moja Zuźka nie zna nawet jeszcze smaku czekolady czy innego łakocia! Jako słodycze służą jej paluszki ( i to te bezsolne), biszkopty i miśkopty!
A z kaszke moje dziecię je kaszę manne z bobovity zmieszaną z kleikiem ryzowym też z b.v.. Wtedy jest mniej słodkei i wiem, że prędzej to wcgłonie. ;-) :tak:

Do góry