reklama
*syla*
kobieta pracująca...
u nas wygląda to tak:
6.00 - 210ml Bebiko 3R z dodatkiem 2 miarek kleiku ryżowego
9.00-10.00 - kanapeczka z wędlinką albo sucha buła albo chrupki....
często jeszcze zdarza się sen 1-2 h
16.00-17.00 - jakiś owoc lub deserek (tarte jabłko itp ostatnio bardzo jej zasmakowało mango włapkę),
19.00 - 210 ml Bebiko 3R z dodatkiem 2 miarek kleiku ryżowego
w trakcie dnia wypija sobie ok 1-2 niekapki herbatki lub soczku.
No i oczywiście nie przepuści jak się cos je innego, musi spróbować. Czasami (w weekedny) nie je swojej zupki tylko z nami obiad, dostaje mniejszą porcję;-)
6.00 - 210ml Bebiko 3R z dodatkiem 2 miarek kleiku ryżowego
9.00-10.00 - kanapeczka z wędlinką albo sucha buła albo chrupki....
sen
13.00 - domowa Igowa zupka z ryżem albo kaszą jęczmienną, oczywiście musi być mięsko, najlepiej klopsiki. często jeszcze zdarza się sen 1-2 h
16.00-17.00 - jakiś owoc lub deserek (tarte jabłko itp ostatnio bardzo jej zasmakowało mango włapkę),
19.00 - 210 ml Bebiko 3R z dodatkiem 2 miarek kleiku ryżowego
w trakcie dnia wypija sobie ok 1-2 niekapki herbatki lub soczku.
No i oczywiście nie przepuści jak się cos je innego, musi spróbować. Czasami (w weekedny) nie je swojej zupki tylko z nami obiad, dostaje mniejszą porcję;-)
magdusiek
Październikowa Mama 2005
Natalia właśnie zameldowała, że będzie jadła, ale gdy chciałam ją nakarmić zaczęła wyrywac mi łyżeczkę. nPozwoliłam jej samej jeść, po jakimś czasie przełozłam deser ze słoiczka do miski, żeby było jej łatwiej (ma krótka łyżeczkę). Zjadła prawie wszystko, bardzo jej sie podobało, więc jak zobaczyła, ze koniec to znów powiedziała, żeby dac więcej,. Myślałam że ja przechytrze i dałam jogurt, a ta cwaniara gmerała w jogurcie łyżeczka, nabierała, podnosiła i wsadzała znow do pojemniczka. I tak w kółko. A juz witałam się z gąską i cieszyłam, że znalazłam sposób na mojego ludka :-)
*syla*
kobieta pracująca...
o nie nie Magduś dzieciaczki są bardziej cwane niż myślimy:-)
magdusiek
Październikowa Mama 2005
Ja nie wiem ile zjada i co je moje dziecko. Zgłupiałam do reszty, fakt, że teraz jako.s nie ma apetytu, ale jak słowo daję, mam wrażenie, że nic nei zjada, a jednak zjada.
Oczywiście nadal bez nabiału niemalże. I nie mam juz siły próbować. POczekam az jej przejdzie to coś co ja męczy i spróbuję zwykłe mleko. W przychodni dawali takie gotowe junior - Natalka pociągnęła jeden łyk i podziękowała. Teraz wlałam jej do niekapka gotową kaszkę do picia - olała koncertowo, a pić jej sie chce. I wywija tym niekapkiem co i ruz licząc, że kaszka cudownie zmieni się w wodę lub sok.
Oczywiście nadal bez nabiału niemalże. I nie mam juz siły próbować. POczekam az jej przejdzie to coś co ja męczy i spróbuję zwykłe mleko. W przychodni dawali takie gotowe junior - Natalka pociągnęła jeden łyk i podziękowała. Teraz wlałam jej do niekapka gotową kaszkę do picia - olała koncertowo, a pić jej sie chce. I wywija tym niekapkiem co i ruz licząc, że kaszka cudownie zmieni się w wodę lub sok.
Vertigo, ja daję danio ale tylko waniliowe, innym Naduśka pluje.
Co do kolacji to często jakaś kanapeczka z wędlinką, serem żółtym + pomodorki lub inne warzywa. Ale u nas nadal króluje kasza na dobry sen.;-)
Co do kolacji to często jakaś kanapeczka z wędlinką, serem żółtym + pomodorki lub inne warzywa. Ale u nas nadal króluje kasza na dobry sen.;-)
mała26
Październikowa mama 2005
U nas tez bułeczka z wędlinką i pomidorkiem, a w grunice rzeczy Zuzia zjada mięsko i pomidorka a mamusia bułeczkę. :-) No i pierś nadal oczywiście. Próbowałam naleśniki, ale brzdąc nie chce. No i wczoraj zjadła nareszcie kaszkę! HURA!!! :-) Żadnych jogurtów niestety nie podaję Zuźce, bo po zjedzenie danonków kończy się wyspką. :-(
magdusiek
Październikowa Mama 2005
Vertigo - Natalka dostawała ale nie chce jeść, pluje więc olałam na razie.
Niedawno wypiła od Kamila z kubka trochę kefiru. a jogurty zje ale tylko nie normalne tylko te ze słoiczków dla dzieci.
Mala - gratulacje dla Zuzi!
Niedawno wypiła od Kamila z kubka trochę kefiru. a jogurty zje ale tylko nie normalne tylko te ze słoiczków dla dzieci.
Mala - gratulacje dla Zuzi!
reklama