reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WSZYSTKO O KARMIENIU

Ja z reguly podaje kanapeczki z szynka lub serkiem topionym. A pozniej jeszcze mleko na dobranoc. Danio podawalam, ale nie zauwazylam jakiegos wiekszego zainteresowania niz Bakusiami. A i oczywiscie jogurty albo wlasnie serki podaje na deser lub wczesniejsza kolacje. Czasem jak je samo mleko i zje malo to robie z reszty kaszke.

reklama
U nas na kolację jest kaszka, zawsze. Natomiast mam zamiar zrezygnować z kaszki na śniadanie, na konto "normalnego" śniadania.

Danio Oli dostaje, lubi bardzo, jest w stanie zjeść całe. Wczoraj dałam mu na śniadanie Danio + płatki kukurydziane, zajadał aż miło :-)

Vertigo, nie wiem czy Ty na kolacje będziesz dawać do co ja planuję na śniadanka, ale pomysły mam takie: właśnie danio z płatkami kukurydzianymi, jajecznica na maśle, kanapeczki, parówki (to mało chętnie, bo mi się robi słabo na ich widok ;-)), biały serek z warzywami (ale to wiosną i latem), pewnie czasem kaszka ...

dziekuje!

to ja wlasnie to samo daje, a myslalam, ze mam ograniczony repertuar ;-)

mała, sprobuj z jogurtem albo kefirem! to nie to samo co danonki! te produkty, poniewaz sa przetworzone przez bakterie i/lub drozdze sa najmniej alergenne sposrod szeroko pojetej krowy ;-) Zuzce nic nie powinno po nich wylezc. mowie Ci jako biochemik zywnosci i matka dzieciaka ze skaza :tak:

Doxa, tak jest. u nas kaszka na sniadanie, a kolacja 'normalna'. daj znac jak wejdzie bialy ser, bo u nas ani na slodko ani na slono :no: chyba chodzi o grudki...
mozna gdzies kupic serek homogenizowany naturalny??

Dzieki Vertigo a jaki jogurt podajesz? Właśnie zaczęłam się zastanawiać: skoro wysypuje ja po danonkach a po kaszce nie to o co chodzi? Bo przeciez wczesniej próbowaliśmy dawać jej kaszki, fakt że przecież właściwie mało co jadła, no ale po minimalnych ilościach powinno cos juz się pojawić. Tak mi się wydaje. :confused:

slusznie Ci sie wydaje. moze chodzi o jakis inny skladnik danonka a nie o mleko? barwnik? aromat?
jesli chodzi o jogurty to kupuje bakome. rzadziej danona, bo w danonach sa nieladne bakterie (obserwacje mikroskopowe poczynilam;-))

Vertigo Oli jadł już biały serek, taki zwykły krojony nożem i wcianał! Chociaż kiedyś, wcześniej nie chciał, może dzieci muszą po prostu dorosnąć do pewnych produktów.
A serek homogenizowany naturalny jak najbardziej można kupić! Z Danio nie ma, ale inne firmy robią! A jak Ci się nie uda kupić, to sama zrób pałką ;-)
Jogurtów też nie kupuję Danona, też słyszałam że tak sobie u nich to wygląda (od dziewczyny z dietetyki, która była na praktykach w kilku tego typu zakładach), jedynie danonki i czasem danio kupuję, chociaż wolę kupować serki homo z innych firm.

ojej Vertigo naprawdę z Ciebie specjalista. :tak: Wiesz ja kiedys zraziłam się do bakomy, bo kilka razy znalazłam juz jogurty z pleśnią. :no: Al muszę spróbować. dzieki wielkie :-)

Vertigo Zuźka zjadła w sobotę rano "bakusia"! Zajadała się aż jej się uszy trzęsły! Oczywiście do monetu aż ujrzała dno! :tak: :-D
Wczoraj na śniadanko zjadła jogurt bakomy (gruszkowy)-też cały!
Póki co nie zauważyłam zmian skórnych, ale wieczorem zrobiła troszkę rzadszą kupkę o ostrej woni! póki co nie wiążę tego z weekendowymi śnadankami. Zobaczymy dzisiaj jaką zrobi kupkę.
aaaa
wczoraj zjadła 125 ml kaszki manny na kolację. Wymieszałam jej z kleikiem ryżowym. :-)

mała, super! kupka sie nie przejmuj! to normalne po wprowadzeniu nowosci, nawet jak nic nie uczuli. obsypana tez juz raczej nie bedzie, bo wczesniej bylaby marudna, bo brzuszek by dokuczal...

reklama
mam nadzieję. :tak: Zuźka teraz pewnie spi, a jak wstanie to robi zawsze kupkę. Zadzwonię później i zapytam jak tam dzisiaj. ;-)

Do góry