reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WSZYSTKO O KARMIENIU

ja robie zupe z dyni, np z fasolka szparagowa, marchewka, cukinia... ale najlepsze jest pure z dyni z ziemniaczkiem...

zreszta dynia swietnie sie mrozi, wiec mozna poporcjowac i dodawac do roznych rzeczy jakie sie dziecku gotuje...

reklama
Własnie zdałam sobie sprawy, że takie warzywo jak dynia wogóle w moim domu nie istniało :-( Może warto to zmienić. Kupię jedną , pomrożę może akurat Tymkowi posmakuje :-)

pyszne sa placki z dyni.... robi sie podobnie jak ziemniaczane... ale ja Krystianowi jeszcze nie daje potraw smazonych, wiec dopiero za jakis czas posmakuje tych pysznosci... :-)

w ogole dynia jest ekstra... marynowana tez...
bombowa jest salatka z dyni marynowanej, szynki i majonezu... mniam...

a teraz jest sezon na dynie... :-)

Teddy już możemy dawać smażone naszym dzieciom, np. naleśniczki ;-)

A ja z dyni jeszcze nigdy nic nie robiłam!

wiem, ze mozemy.... :-)

nalesnika Krystian jadl, ale ja smaze nalesniki praktycznie bez tluszczu (przecieram patelnie pedzelkiem zamoczonym w oliwie), a placki niestety musza poplywac... ;-)

a poza tym to ze maluchy juz moga smazone, nie znaczy ze musza.... wiesz, nawyki.... :-p

Dziewczyny a dostaje moze do domu gazety " Twój Maluszek"? W ostatnim numerze jaki mi przyszedl jest przepis dynia z miesem dla dzieci od 9 miesiaca. Ja robilam i nawet smakowalo Tusiowi. Jak chcecie to moge Wam dac przepis jak nie macie tej gazety. Apropos nalesnikow: smazycie na masle i dajecie mleko krowie? Ja jeszcze nic smazonego nie dawalam, troche sie boje.

Marynowanego to ja nie lubię, więc dyni takiej nie zrobię, ale normalną może ktoregoś dnia dodam.
Natalia olewa naleśniki. Cóż, kwestia smaku ;-)

Powiedzcie mi czy budyn robicie na mleku krowim czy takim proszkowym, mozna juz podawac takie mleko krowie naszym maluchom?

reklama
tusiekn, co to jest wedlug Ciebie mleko proszkowe? krowie w proszku czy modyfikowane? bo jesli masz na mysli krowie to ono od plynnego rozni sie tylko konsystencja. dzieci do ukonczenia 3lat nie powinny dostawac mleka krowiego. ale oczywiscie nikt Ci nie zabroni...

Do góry