reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WSZYSTKO O KARMIENIU

Fajnie macie, Tymek ostatnio coś nie toleruje zupek. Dla niego kaszka i mamine mleczko jest the best nio i owoce ! Z nami w trakcie obiadu coś poskubie, ale żeby jadł z apetytem to nie :-( ... może to jednak zęby?

Jolik super ,że nadal karmisz! :tak: A tak się martwiłaś!

Oli jak to Oli wcina wszystko co mu daję, czy to słoikowa zupka, czy nasze jedzenie, czy serek, czy kaszka ... wszystko jest pyszne! Strasznie się z tego cieszę.

reklama
Tak Doxa nadal karmię :-) Udało się wyeliminować wieczorną pierś. Teraz tylko została nocka i ranek :-)

ja też jeszcze karmię piersią - mam ochotę juz powoli odstawiać malucha ale mi nie wychodzi ( maluch nadrabia ssanie po moim powrocie z pracy, wieczorem i w nocy dużo) poza tym zjada kaszkę 2 razy dziennie, deser owocowy z twarożkiem Hiip, zupke cały sredni słoik i jakieś owocki w między czasie, czasem tez ma jak Jolika Tymek etapy braku apetytu

Ja karmię już tylko 1x, rano. I po mału skłaniam się do kończenia. Oli zjada z obu piersi i po jakiejś godzinie jest głodny ... przeczekam jesień i chyba odstawimy się na dobre. Szczęśliwie Oli nigdy stanowczo nie domagał się piersi i odstawienie kolejnego karmienia odbywało się bez najmniejszych problemów, sądzę że i tym razem po prostu dostanie kaszkę i tyle ;-)

my karmimy sie tylko dwa razy. na kolacje Tolcia wsuwa parowke z morlin (i nie przeszkadza jej mleczny hydrolizat!) i chlebek - od wczoraj z maslem! troche ja po tym masle przytkalo, ale licze, ze sie uspokoi... zupki je juz tylko moje, takie jak my. na drugie danie typu klopsik, ziemniaki i surowka narazie nie daje sie namowic :baffled: ale nie jest zle! teraz mamy chwilowy brak laknienia. chyba zeby...

Natalia chętnie probuje z naszych talerzy, ale niestety mleka nie odpuszcza. Staram się jej ograniczać, ale niestety dfopomina się w sposób skandaliczny. Odczekam zęby, niech jej wylezie co ma wyjśc i wtedy zacznę niestety znikać. Bo uważam, że starczy tego karmienia.

Vertigo łądnie Wam idzie wprowadzanie "normalnych" pokarmów. Gratulacje!

Magdusiek koniecznie! To chyba jedny sposób.

reklama
Dziewczyny macie moze jakies przepisy dla maluchow z dyni? Mam w domu i chcialabym zrobic cos malemu, jakis moze deserek? Tylko z samej dyni danie chyba bedzie mdle?

Do góry