reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WSZYSTKO O KARMIENIU

No to próbę żółtokową mamay za sobą :-) Lepiej późno niż wcale :-)
Dzisiaj Tymek przeszedł samego siebie bo razem z tym żółtkeim zjadł kromkę chleba z masełkiem.Oczywiście pokrojoną w kosteczkę i póki co bez skórki :-)
Bardzo mu smakowało takie śniadanko !

reklama
ja też a raczej Zuźka ma problem z "gryzieniem". Biszkopty odkąd się zadławiła jedenym znikły z jej jadłospisu. :( Teraz wcina bułki. Ale też nie wiem jak ją nauczyć "mielenia"! :) hmmm a może to sprawa po prostu ilości ząbków?! JAk się ma tylko dwa to co można nimi zdziałać? Piwo tacie otworzyć? ;)

no nie, bo ona wielkieeeeeeeeee kawałki rwie. Udławiła mi się juz wielkiem kawałkiem biszktopta i teraz się boję. Daję jej bułeczkę taką lekko nieświeżą (ale ze mnie matka ::)).

Dziewczyny, jakie kaszki dajecie swoim maluchom?
Ja próbowałam bananową na mleku modyfikowanym Bobovity...

Ciekawa też jestem jak wyglądają jadłospisy Waszych dzieci ?

U nas to jest tak:

1. pierś
2.soczek, zupka
3.pierś
4.deser (owoce+chrupki kukurydziane), soczek
5.pierś (staram się zastąpić kaszką)
6.pierś

martulka, ja w ogole nie daje kaszki, bo nam nie wchodzi ::)

1. kleik kukrydziany z owocami
2. piers
3. zupka
4. piers
5. zupka (zamiast kaszki)
6. piers

reklama
Ja rano daję kaszkę mleczno- ryżową, moje dziecko lubi smaki malinowe, truskawkowe, owoce leśne, a dlatego taką kaszkę bo na półśpiąco nie chce mi się schodzić na dół i mieszać to wszystko w kuchni ;D
takie same kaszki daję też ryżowe tzn te same smaki
1.kaszka mleczno- ryżowa
2.Kisielek, owoce czy deserek
3.Kaszka
4.Obiadek
5.Kaszka
6.kaszka lub budyń
Co do ilości kaszki to tłumaczę moje dziecko pije mleko z dodatkiem kaszki około 4 łyżeczki wszystkiego około 240 ml

Do góry