reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WSZYSTKO O KARMIENIU

No to próbę żółtokową mamay za sobą :-) Lepiej późno niż wcale :-)
Dzisiaj Tymek przeszedł samego siebie bo razem z tym żółtkeim zjadł kromkę chleba z masełkiem.Oczywiście pokrojoną w kosteczkę i póki co bez skórki :-)
Bardzo mu smakowało takie śniadanko !

reklama
ja też a raczej Zuźka ma problem z "gryzieniem". Biszkopty odkąd się zadławiła jedenym znikły z jej jadłospisu. :( Teraz wcina bułki. Ale też nie wiem jak ją nauczyć "mielenia"! :) hmmm a może to sprawa po prostu ilości ząbków?! JAk się ma tylko dwa to co można nimi zdziałać? Piwo tacie otworzyć? ;)

no nie, bo ona wielkieeeeeeeeee kawałki rwie. Udławiła mi się juz wielkiem kawałkiem biszktopta i teraz się boję. Daję jej bułeczkę taką lekko nieświeżą (ale ze mnie matka ::)).

Dziewczyny, jakie kaszki dajecie swoim maluchom?
Ja próbowałam bananową na mleku modyfikowanym Bobovity...

Ciekawa też jestem jak wyglądają jadłospisy Waszych dzieci ?

U nas to jest tak:

1. pierś
2.soczek, zupka
3.pierś
4.deser (owoce+chrupki kukurydziane), soczek
5.pierś (staram się zastąpić kaszką)
6.pierś

martulka, ja w ogole nie daje kaszki, bo nam nie wchodzi ::)

1. kleik kukrydziany z owocami
2. piers
3. zupka
4. piers
5. zupka (zamiast kaszki)
6. piers

reklama
Ja rano daję kaszkę mleczno- ryżową, moje dziecko lubi smaki malinowe, truskawkowe, owoce leśne, a dlatego taką kaszkę bo na półśpiąco nie chce mi się schodzić na dół i mieszać to wszystko w kuchni ;D
takie same kaszki daję też ryżowe tzn te same smaki
1.kaszka mleczno- ryżowa
2.Kisielek, owoce czy deserek
3.Kaszka
4.Obiadek
5.Kaszka
6.kaszka lub budyń
Co do ilości kaszki to tłumaczę moje dziecko pije mleko z dodatkiem kaszki około 4 łyżeczki wszystkiego około 240 ml

Do góry