reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WSZYSTKO O KARMIENIU

Vertigo pisze:
jarrela, a wieprzowina to sama z siebie rosnie? bez hormonow?

Vertigo no pędzona pędzona.. ale nie w takim stężeniu w stosunku do masy.. pozatym polscy chłopi często nie kupują provitów, bo drogo i karmią np kartofelkami - więc taka wieprzowina nie jest niczym pędzona (nie mówię o świnkach z farm) a kurczaka czy indyka swojskiego - od chłopa to ja w sprzedaży nie widziałam ::) Pewnie namieszałam i nic nie zrozumiecie (wybaczcie to późna pora) ::)

No w każdym bądź razie ja daje KAŻDE mięsko - chudą wołowinę też... po prostu mnie zdziwiło że drób zdrowszy od wieprzowiny

reklama
Witam z wieczora!
Mam pytanko  ::) Jestem w trakcie odstawienia od piersi.Teraz juz tylko od dwoch dni jest cycolenie raz na dobe i to w nocy i sie zastanawiam czy jesli daje rano swojemu dziecku kaszke na mleku modyfikowanym taka na gesto co jej robie a wieczorem przed snem do butli juz rzadka, to wystarczy zamiast mojego mleka? Oczywiscie dostaje oprocz tego obiadki,deserki,picie czy jakies mioskopty tez podgryza i czasami z mojego talerza bo to jej nie umknie wzrokiem  ;D

jarrela, widze, ze Ty tez z nauki o zywnosci zyjesz ;) a tak zupelnie serio: kupujesz swinie od chlopa? bo ja czy drob czy wieprzowine to i tak w miesnym. a schab tlustszy od drobiu (sprawdzilam wlasnie w tabelce :p ) poza tym wieprzowina od chlopa odstrasza mnie z innego powodu - zagladalas kiedys do beczki z gnojowka?

Vertigo.. ja nie mowie ze kupuje swinke od chlopa ( i nikomu nie radzze z prostego powodu - te z tzw uboju gospodarcze są niebadane!! ).. ale widzisz zaklady miesne biora swinki i od chlopa i z fermy - a Ty kupujac w sklepie nie wiesz jaka swinke kupujesz ;D No wiec 50/50 to te nie na chormonach ;)

Vertigo pisze:
jarrela, widze, ze Ty tez z nauki o zywnosci zyjesz ;) a tak zupelnie serio: kupujesz swinie od chlopa? bo ja czy drob czy wieprzowine to i tak w miesnym. a schab tlustszy od drobiu (sprawdzilam wlasnie w tabelce :p ) poza tym wieprzowina od chlopa odstrasza mnie z innego powodu - zagladalas kiedys do beczki z gnojowka?

Nie wiedziałam ;D Ale dobrze wiedzieć... od dzisiaj będę się bezkarnie zażerać pieczonym kurczakiem >:D

jarrela pisze:
Vertigo.. ja nie mowie ze kupuje swinke od chlopa ( i nikomu nie radzze z prostego powodu - te z tzw uboju gospodarcze są niebadane!! )..

Jarrelka to pewne?
Bo do tej pory byłam pewna że kazde mięsko do konsumpcji musi być badane (wiesz mam rodzine na wsi i u nich jest zawsze badane mięsko- stąd moja pewność że każede musi być przebadane)

reklama
Patka na swoje potrzeby nie musisz badać - ale wiele osób to robi, dla własnego spokoju, jeśli ktoś sprzedaje tak pokątnie - to teoretycznie powinien badać a praktycznie nikt kto prowadzi ubój gospodarczy (czyli na swoje potrzeby) nie bada mięsa o ile sam robi ubój.. jesli rzeźnia świadczy mu usługę to mięso musi być badane ( weterynarz zawsze jest przy uboju - teoretycznie, a praktycznie to chociaż po fakcie bada mięso) - inaczej rzeźnia nie ubije. Jeśli chcesz coś więcej wiedzieć to pisz na priv.

Do góry