reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WSZYSTKO O KARMIENIU

reklama
a ja doczytalam i okazalo sieze dawalam malej nie kleik ryzowy tylko kaszke kukurydziana......nowy jezyk dla mnie :laugh: ale to nie waqzne, wazne ze jej smakowalo, a 2 dni temu kupilam kaszke z 7 zboz i juz jej nie smakuje, dzisiaj wracam znowu do kukurydzianej. Ale sypia dalej super, zasypia sama w lozeczku i spi cala nocke,nawet jak sie budzi i placze w nocy to trwa to okolo 5 sekund i sama zasypia, nawet nie zdazam zejsc z lozka do niej......chyba to czas, zeba przeniesc mala do swojego pokoju, co myslicie??

Orzeszku, o tym samym wczoraj rozmawiałam z Andrzejem. :) To już czas. :)
Iga na wieczór często dostaje modyfikowane albo kaszkę i tez zdecydowanie lepiej sypia, jedna pobudka i o 5 juz na dobre.

Toska dostala dzisiaj na kolacje zupe... bo zalezalo mi na czasie i nie mialam ochoty gotowac kaszy i potem jej tego wciskac. wszamala caly sloik! chyba zostaniemy przy dwudaniowym obiedzie na obiad i na kolacje i kaszy na sniadanie.

Super! Ja się poddałam z kaszą, trudno. MOże kiedyś.
Natalka dziś o 20:00 zjadła 1/3 słika warzyw na parze - to było u dziadków w szafce. I zadowolona dopchała mlekiem. I oczywiscie mlekiem o 22:00.

a moje dziecie dzis sie samo pieknie czestowalo borowkami amerylanskimi i koleczkami chirios...
przychodzi czas to sie okazuje, ze wszystko potrafi choc nikt mu nie pokazywal...

dostal po raz pierwszy do samodzielnego jedzenia... talerz miedzy nogi, bral po sztuce, ogladal i do dzioba... ja sie skonczylo to talerz go gory i alarm ze nie ma.... ;)
ubaw mialam z niego niezly, szczegolnie kiedy mu sie chiriosy do palcow przylepialy...

Vertigo super! Sugerowałam Ci wcześniej warzywka ;)

Teddy dokładnie! Dziecko dorasta do pewnych rzeczy! Super, że Krystul tak fajnie je! Oli też sam wcina i borówki, i cheeriosy, i malinki, i brzoskwinkę, i banana ...

reklama
Vertigo super.....dzieciaki jeszcze wiedza ile i co powinny jesc, moze jej akurat bardziej mineraly i bialko z mieska potrzebne....fajnie.

Teddy wiem co czujesz Anula tez sama sie czestuje...szczegolnie chetnie z mojego talerza albo z talerza sniadaniowego tatusia ;)
Ale dostaje tez w miseczce owocki, tylko najpierw miazdzy je w raczce zanim wlozy do buzi.....takrze z jezynami bylo ciezko ;)

mnie sie podoba jak ona sama podchodzi do kubeczka z woda i popija :laugh:

No Sylus wlasnie Anula przesypia juz zupelnie sama i budzi sia po prostu miedzy 5 - 6:30. Jak wrocimy z urlopu to przeniesiemy ja :)

Do góry