reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WSZYSTKO O KARMIENIU

reklama
a ja doczytalam i okazalo sieze dawalam malej nie kleik ryzowy tylko kaszke kukurydziana......nowy jezyk dla mnie :laugh: ale to nie waqzne, wazne ze jej smakowalo, a 2 dni temu kupilam kaszke z 7 zboz i juz jej nie smakuje, dzisiaj wracam znowu do kukurydzianej. Ale sypia dalej super, zasypia sama w lozeczku i spi cala nocke,nawet jak sie budzi i placze w nocy to trwa to okolo 5 sekund i sama zasypia, nawet nie zdazam zejsc z lozka do niej......chyba to czas, zeba przeniesc mala do swojego pokoju, co myslicie??

Orzeszku, o tym samym wczoraj rozmawiałam z Andrzejem. :) To już czas. :)
Iga na wieczór często dostaje modyfikowane albo kaszkę i tez zdecydowanie lepiej sypia, jedna pobudka i o 5 juz na dobre.

Toska dostala dzisiaj na kolacje zupe... bo zalezalo mi na czasie i nie mialam ochoty gotowac kaszy i potem jej tego wciskac. wszamala caly sloik! chyba zostaniemy przy dwudaniowym obiedzie na obiad i na kolacje i kaszy na sniadanie.

Super! Ja się poddałam z kaszą, trudno. MOże kiedyś.
Natalka dziś o 20:00 zjadła 1/3 słika warzyw na parze - to było u dziadków w szafce. I zadowolona dopchała mlekiem. I oczywiscie mlekiem o 22:00.

a moje dziecie dzis sie samo pieknie czestowalo borowkami amerylanskimi i koleczkami chirios...
przychodzi czas to sie okazuje, ze wszystko potrafi choc nikt mu nie pokazywal...

dostal po raz pierwszy do samodzielnego jedzenia... talerz miedzy nogi, bral po sztuce, ogladal i do dzioba... ja sie skonczylo to talerz go gory i alarm ze nie ma.... ;)
ubaw mialam z niego niezly, szczegolnie kiedy mu sie chiriosy do palcow przylepialy...

Vertigo super! Sugerowałam Ci wcześniej warzywka ;)

Teddy dokładnie! Dziecko dorasta do pewnych rzeczy! Super, że Krystul tak fajnie je! Oli też sam wcina i borówki, i cheeriosy, i malinki, i brzoskwinkę, i banana ...

reklama
Vertigo super.....dzieciaki jeszcze wiedza ile i co powinny jesc, moze jej akurat bardziej mineraly i bialko z mieska potrzebne....fajnie.

Teddy wiem co czujesz Anula tez sama sie czestuje...szczegolnie chetnie z mojego talerza albo z talerza sniadaniowego tatusia ;)
Ale dostaje tez w miseczce owocki, tylko najpierw miazdzy je w raczce zanim wlozy do buzi.....takrze z jezynami bylo ciezko ;)

mnie sie podoba jak ona sama podchodzi do kubeczka z woda i popija :laugh:

No Sylus wlasnie Anula przesypia juz zupelnie sama i budzi sia po prostu miedzy 5 - 6:30. Jak wrocimy z urlopu to przeniesiemy ja :)

Do góry