reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WSZYSTKO O KARMIENIU

U nas też owoce robią furorę u Tymka ... arbuz chyba jest na pierwszym miejscu, zaraz za nim świeże jabłko, potem owoce z działki dziadków, morele i banan :-)

... a ja mam pytanie. Wczoraj poraz pierwszy kupiłam kaszkę pszenną (czystą) tylko obawiam się ją podać Tymiankowi - jak odnosicie się do glutenu? Nie za wcześnie ?

reklama
Szamał, szamał ale nie w jakiś hurtowych ilościach, a kaszki przynajmniej 200 ml by zjadł :-) A tak wogóle to do bułki mam straszny uraz ... nie było okazji napisać, ale poradnik, który kiedyś opracowałam z pierwszej pomocy bardzo się przydał. Moje dziecko o mały włos nie udusiłoby się bułką .... przeżyłam koszmar ! Sama nie wiem jak opanowałam nerwy i zachowałam trzeźwość umysłu bo Tymek wyglądał juz strasznie ... ciężko nawet wspominać :-( KOSZMAR !

Tymek juz ma prawie 11 m-cy, a tej kaszki nie musisz mu na razie dawac codziennie, jesli nie masz przekonania... :)

No własnie 11 miesięcy, kawał chłopa a ja nadal czasami zachowuję się jakby on miał 6 m-cy :-) Pewnie tak zrobię. Tymuś je raz dziennie kaszkę. W pierwszy dzień kleik kukurydziany,w drugi kaszkę ryżową smakową , a teraz w trzeci dzień podam mu kaszkę pszenną. Myślę, że raz na trzy dni nie zaszkodzi. Tym bardziej że do tej pory nie wykazywał jakiś niepokojących objawów ... spróbuję, zawsze można odstawić .

Jolik straszne co piszesz! Zadławił się Tymek bułką, tak?

A jeśli chodzi o gluten, to po 9m-cu już można ;)

tymek dostaje kaszke pszenna i lubi ją najbardziej ;)

boze joliku, chyba bede musiała przestudiowaćvten mini poradnik wnikliwiej

To chyba tylko my jeszcze nie jedliśmy pszennej... ::) Będę musiała zakupić i zobaczyć jak Kamie "podejdzie", ale jakoś nie śpieszy mi się.

My też nie! Mamy jeszcze kukurydzianą, sinlak, zwykłą ryżową ... jakoś nie czuję jeszcze potrzeby kupowania przennej ;)

reklama
Do góry