reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WSZYSTKO O KARMIENIU

Lucky - musisz je wygoić, ale jak ściągasz pokarm to chyba też się z bólu zwijasz .
Ja też mam obolałe sutki. Ostatnio Tymek dużo wcina i robi to bardzo łapczywie :-) Łapie za cycka zanim ja zdołam mu go podać :-) Smaruję Bapanthenem, który przynosi ulgę ...

reklama
Lucky... za płytko przystawiasz małą...
jak dziecko jest prawidłowo przystawione, to nawet nie czuć, że trzyma sutek...

za to ja mam znowu problem... :(
cycki mi wyschły, a mały nie chce butli...
trzymam go po godzinie co godzine i nic... mleka jak na lekarstwo...

ja się zastrzele...

A ja mam chyba drobny zastój w lewej piersi.
Od strony pachy strasznie mnie boli (przy dotyku). Zastanawiam się czy to od biustonosza.
No i teraz wertuję wszystkie mądre książki o karmieniu jak z tym sobie poradzić bo boli (jak nie tyłek to cycek no ja to mam problemy ;) ;D)

Teddy problem sie zaczyna jak mala zasysa na poczatku i wtedy bardzo boli a potem ejst juz dobrze. Karmie ja przez kapturki bo mam za malo wystajace sutki, a przystawaiam ja bardzo, czasem mysle ze bidulke udusze :))))

reklama
dziewczyny, Teddy ma racje :)
Lucky sprawdz czy wkladasz Wikuni cala otoczke do bizi, powinna prawie cala byc objety ustami, wtedy dziecko spija z calej piersi.

Patka rozmasuj to obolale miejsce pod bardzo cieplym prysznicem, tak aby mleczko zaczelo stamtad splywac, to boli, ale tylko to pomaga na stale.
Okladanie lodem hamije produkcje mleka, usmierza w prawdzie bol, ale nie jest rozwiazaniem optymalnym, najlepiej rozmasowac pod bardzo cieplym prysznicem, albo "upuscic" z piersi tez pod ciepla woda troszke mleka, jak jest nawal. To moje rady z autopsji, mialam problem tylko jedna noc, ogromny problem po 40 minut siedzialam pod prysznicem, ale potem przy dobrym dostawianiu malutkiej problem przeszedl. :)

Do góry