reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WSZYSTKO O KARMIENIU

napisalabym dpkladnie to co Doxa i jeszcze to, ze z ortodontycznego punktu widzenia tez lepszy jest smoczek niz raczka.....bo od smoka latwiej oduczyc dziecko niz od raczki, ktora ma zawsze przy sobie :)

Jak jest z regularnoscia jedzenia u Waszych maluchow??

reklama
hmmm... no wiec my tez jedziemy na smoczku...
Krasnal już teraz chetnie zasysa smoka (daje mu kiedy widze, że paluchy pożera), ale jak jest głodny to nie da sie oszukać... po tym poznaje kiedy chce jesc, a kiedy ma tylko ochote pociumkac... :)

problem z zasypianiem przy cycku też mamy... małemu wystarczy 5 minut i ju z odlatuje...
oczywiście kiedy go kłade do łóżka momentalnie sie wybudza... cos cuje, ze beda problemy ze spaniem u siebie... ::) ::) ::)
(tak w ogóle, to moze by zrobić osobny wątek o spaniu???

w sumie Patka, poczawszy od opisu porodu (do momentu znieczulenia), po problemy cyckowo-spaniowe to tak, jakbym siebie czytała... ;)

Ja też. Dzisiaj Nicole pobiła wszystkie rekordy. Obudziła się o 23.30 a poszła spać o 7.30 rano :-[. Cycków rano nie czułam..

Duralex, ja po takich maratonach to nic, tylko cycki czuje... ;)

a tak w ogóle to zapomniałam sie pochwalić... wróciliśmy całkowicie do cycka i to chyba z sukcesem... :)
Krasnal najedzony (nawet dzis to mu było za duzo, napełnil ryjka i nie połknął), troche jeszcze ma problemy z gazami, ale już nie takie jak mial... :)

Teddy bardzo gratuluje. Ja musze odstawic nakladki na piersi. Kiepsko mi idzie bo Maciek chwyta cycka bardzo płytko. Juz sama nie wiem co robic
Orzech pisze:
Jak jest z regularnoscia jedzenia u Waszych maluchow??
Orzeszku mój Mały je 7 razy dziennie z roznymi przerwami. Nie zmuszam Go czesciej bo wtedy ulewa. I robi jedna dluzsza przerwe na sen okolo 4 h. Wszedzie pisza o min 8 razach, ale juz nam Młody pokazał, ze nie ma Go co zmuszac...

Orzeszku - właśnie policzyłam (prowadzę dzienniczek :-) Jak mamy dobry dzień to karmień jest 6-8, a jak gorszy tak jak dzisiaj to nawet 12 i więcej :-)

Najgorsze, że mój Tymek ma coraz większe problemy ze spaniem. Ma bardzo płytki sen :-( Budzi się zaraz po tym jak uśnie :-( Natomiast długo śpi na mojej lub męża "klacie". Coś mi się wydaje, że ze spaniem będą wieczne problemy ... ale i tak GO KOCHAM :-D

reklama
Do góry