reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu piersia

reklama
a ja postanowiłam zinwestować w porządny laktator bo miałam taki badziew za 27 zł i była tragedia (mama mi go kupiła). Do tej pory z obydwu piersi ściągałam max 50 ml i byłam załamana bo jak mały miał się najeść jak tylko tyle tego było:angry:.
Więc kupiłam laktatro lovi i........ z jednej piersi ściągnełam 120 ml i z drugiej 50 ml :szok: (fakt że dwa karmienia pod rząd były NANem) i teraz jestem tak zadowolona że biorę się za "produkcję" mleka hihi

Dziewczyny a co mam robić, żeby sobie ulżyć po karmieniu? Jak mała złapie dziąsełkami za sutek to wytrzymać nie umiem tyle ma siły. Potem na koniec karmienia ciągnie mnie za niego i strzela jak z procy kończąc tym samym posiłek. A ja potem przez długi czas czuję skutki karmienia....masakra. boli strasznie sutek a czasem i cała pierś. Nie wiem co mam robić.

Ja mam nakładki mała pięknie je, a ja nie wiem co to ból :-D kurde raj na ziemi hehehe, mała ma 17 dni i na samej piersi jedzie :szok::-D

wiec jestem zaprzeczeniem teorii, ze każda matka może wykarmić swoje dziecko piersią:tak::tak::tak:...

to chyba tak jak ja...
dzis doktor zalecil nam dokarmianie Malej... niestety mojego pokarmu dla niej jest za Malo - a robie juz chyba wszystko co mozliwe, zeby zwiekszyc jego ilosc - niestey herbatki, tabletki i inne specialy nie dzialaja wystarczajaco dobrze :no:
Stasznie mi przykro z tego powodu :-(no ale wole Malej podac mleko modyfikowane niz ja zaglodzic :no:
Dzis miala wazenie po 2 tygodniach i stracila w porownaniu do wagi ze szpitala 60 gram -:-(
Czy juz powinnismy sie martwic? Bo w sumie od 2 tyg. po urodzeniu to powinna juz przybierac na wadze, a nie tracic ?

to chyba tak jak ja...
dzis doktor zalecil nam dokarmianie Malej... niestety mojego pokarmu dla niej jest za Malo - a robie juz chyba wszystko co mozliwe, zeby zwiekszyc jego ilosc - niestey herbatki, tabletki i inne specialy nie dzialaja wystarczajaco dobrze :no:
Stasznie mi przykro z tego powodu :-(no ale wole Malej podac mleko modyfikowane niz ja zaglodzic :no:
Dzis miala wazenie po 2 tygodniach i stracila w porownaniu do wagi ze szpitala 60 gram -:-(
Czy juz powinnismy sie martwic? Bo w sumie od 2 tyg. po urodzeniu to powinna juz przybierac na wadze, a nie tracic ?
moj tez stracil na wadze po 2 tyg i powiedzieli mi ze to normalne ..

Regina pod koniec karmienia wsuń swojej Nince mały palec do buźki i wyjmij sutek powinno pomóc. ja przynajmniej tak robię, bo mój mały terrorysta też mnie ciągnął za sutki.

My tez jedziemy na samym cycu i wyglada na to ze szykuja sie nastepne miesiace...lekarz tylko mnie pochwalil ze dobra robote zrobilam i oby tak dalej to dokarmiac nie bedziemy musieli jeszcze przez dlugi czas:tak:.
Co mnie martwi to od dwoch dni maluda strasznie sie wierci podczas karmienia i macha raczkami, jest jakis nadpobudliwy. Probuje go uspokoic ale to nie pomaga. Puszcza ciagle sutek a pozniej sie znowu zassysa i tak w kolko. Nie wiem co mu sie stalo. Wasze dzieciaczki tez tak mialy?:confused:

reklama
Anavel z moim Piotrusiem jest podobnie, też macha rączkami, nózkami i jeszcze wydaje różne dziwne odgłosy. Dzisiaj miałam w nocy przerwy co 2 godziny 22, 24, 2, 4.30, 6, 7.30 no i teraz o 9.
Upał u nas niesamowity i jedziemy na USG bioderek, a ja jutro na wizytę do gina.

Do góry