reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko O Karmieniu Piersia I Butelka

Kortalku ja malego dostaiwlam jakis czas temu juz, ale ... tez usypial mi przy cycku i zastanaiwalam sie jak to bedzie, ale poszlo bez problemu, czasem zdazalo mu sie przyspypiac podczas jedzenia kaszki lyzka hihihihi ale Hana ma racje juz najkwyzszy czas zmienic to przyzwyczajenie bo im pozniej tym trudniej - trudniej dla mamy bo maly bedzie bardziej plakal.

M_ktosiu ciesze sie ze idzie jak z platka

reklama
"z pamietnika odstawiaczki"

(wczesniej byl tylko cycus na kazde zadanie i w dzien i w nocy)
C.D.

trzecia doba 17.02.2008
4:30- butla 200 ml (glodna, nie prosila o cycusia!!!)
butla w dzien ok 16 i z kaszka na dobranoc
cala dobe bez karmienia piersia!

czwarta doba 18.02.2008
4:30- butla 150 ml
od ostatniego karmienia piersia 40 h!!! cycuchy miekkie

MYSLE ZE MOGE POWIEDZIEC ZE AKCJA ODSTAWIANIA ZAKONCZONA SUKCESEM!!! JUPIJAJ!!!
kurcze a tak panikowala a tu poszlo calkiem szybko, w zasadzie to 4 dni :-), dzieki za wasze ogromne wsparcie, sama jestem z siebie dumna bo sobie bajke wkrecilam ze to strasznie trudne bedzie, najgorsze to sie przemoc

koralku ja narzekalam tak jak ty bo mala mi wisiala na cycach niemilosiernie, ale ze wyszly jej gorne 4 zabki i w koncu ni mialam wyrzutow sumienia ze jej bedzie ciezko beze mnie...

pierwszy krok o ile naprawde zalezy ci na dalszym karmieniu--- NAUKA ZASYPIANIA BEZ PIERSI!!! i to juz!!! od dzis!!!

mysle ze najwiekszy argument na oduczanie zlych nawykow juz teraz to to ze nasze dzieci jeszcze maja bardzo krotka pamiec- kilka dni i nie pamietaja ze lubialy jakos inaczej! Julek po prostu zapomni o cyckaniu.
Tak jak nelka jeszcze pare tyg temu jak m wyjezdzal to ona w ogole zero reakcji na drugi dzien, zapominala ze ma tatusia :shocked2:
a teraz juz jak go nie ma to wieczorkiem sie krzata po przedpokoju, jak uslyszy jakis szmer to od razu zerka na drzwi wejsciowe.... a z rana jak ja wezme do lozka to zaglada czy nie ma tam taty...
mimo wszystko to wciaz krociutka pamiec bo mijaja 2 dni i Nellie znowu nie zwraca uwagi ze ktos taki jak tatus istnieje :sorry2: i potem jak on wraca to jest troche niesmiala na poczatku, kto to jest ten pan??? :-D

i wlasnie--- beda mijaly kolejne miesiace i Juleczek juz bedzie dluzej pamietal o swoich codziennych przyzwyczajeniach i bedzie trudniej :dry:

Koralku dasz rade! to jest pewne, to tylko sie tak wydaje ze to ciezko, a to tylko kilka dni i jest po sprawie :tak:

wiecie a ja to mam jeszcze jeden w sumie problem--- nauczyc mala spokojnego zasypiania w dzien, bo ona wtedy wlasnie na cycku zawsze kolo 11:30 przed poludniem do mnie podchodzila, do piersi cyk i juz se lulala-- a teraz mamy troche placzu :baffled: i sie musze bardziej naprodukowac zanim mi zasnie :dry:, dalam wlasnie 100ml butli symbolicznie coby jej ciepelko do brzuska splynele, przytulila sie do mnie jak dawniej do cycusia i w sumie jako tako mi zasypia ...

no i druga sprawa--- cena mleka sztucznego :szok: !!! o matko jedyna, dobrze ze juz niedlugo przechodzimy na mleko krowie bo tozto rozboj w bialy dzien, od urodzenia malej zeszly mi dwie duze puchy a teraz w kilka dni puszka ktora miala od jakichs 2 miesiecy ponad polowe juz zobaczylam dno :dry:

a wczoraj wieczorkiem jeszcze sobie spuscilam to mleczko co bylo w piersiach, niewiele, zeby nie pobudzac laktacji to tylko taka trabka szklana z grucha zassalam i recznie wycisnelam nadmiar i jest luzik calkowity, oczywiscie jak nacisne to leci ale juz nie mam takich twardych jak kamien...

no ciekawa jestem Monika-KW jak ty bedziesz odstawiac to co to to bedzie :szok: bedziesz mogla w sumie wziac dodatkowo leki i tez jest to sposob :tak:

ktosiu wlasnie to jest problem... ta cena : ( ale ja przez rok nie bede krowiego dawac bo zalecane jest nawet do 3 lat modyfikowane!!!

gratuluje szybkiego odstawienia malego ssaka :)

M_ktosiu ja wogole nie daje mleka jako takiego - tylko gotowe kaszki mleczno-ryzowe albo mleczno-wielozbozowe

acha no i wielgasne gratulacje!!

dzieki dzieki :-) (dumna jak paw)

olcia- no wiesz oni zalecaja wszystko co chca sprzedac :dry:, widzialam nawet mleko dla 7 latkow i bylo napisane ze ulatwia uczenie sie bo zawiera dodatkowe cos tam suepr ekstra i dziecko bedzie omnibusem czy cos tedy :cool2:
no ja pomysle jeszcze, moze bede mieszac, pol na pol :confused:

ostatnio np sie okazala ze co sobie zciagamy jaki darmowy program antywirusowy to nam pokazuje ze jest wir ale za darmo sie go nie usunie i oferta kupna :dry:, poczym sprawdzamy innym programem a tam jakis kompletnie inny wirus i ta sama spiewka :dry::confused: ciekawe bardzo

aaa dziewczynki?- a to normalne ze jak mala je z butelki to jej sie to mleczko leje po brodzie??? mam avent ze smoczkiem 3-przeplywowym i zapodaje na jedynce :confused: to co zmienic na ten z dziurkami- nr 4 czy jak?

reklama
u nas trójprzepływowy do mleczka zagęszczonego kaszką... a zwykły do soczku... samego mleka mały nie pije
bidon olcia mamy taki jak ty (canpol-tak?)...ale maly nie wie co ma z nim zrobić:sorry2:

Do góry