reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko O Karmieniu Piersia I Butelka

a nela smiesznie, bo kol przyszla z cora i ten jej bidon stal na podlodze z woda, zamkniety, a mloda podeszla, wziela se otworzyla, napila sie bez wiekszych ceremonii i poszla sie dalej bawic :-D no to jej kupilam taki wynalazek, to podobno nastepny etam po niekapku tak?

dzis na kolacje nel dostala kaszke lyzeczka niech sie teraz zamiast cyca do smoczka butelkowego czasem nie przyzwyczai :dry:

reklama
M-ktosiu strsznie sie ciesze z twojego sukcesu. U mnie napweno bedzie cos dac na powstrzymanie laktacji, bo jak nie to zapalenie murowane:-:)wściekła/y:Ale jeszcze nie podjelam decycji kiedy to bedzie.....:sorry2:

hmm ja predzej zreszta tak tez doradzalam np niczce nie dawalam mleka z butli tylko kaszki:tak:ale teraz mloda zje na kolacje wszystko tylko nie kaszke wiec potem przed samym spaniem daje jej jeszcze mleczka z butli ale jak nie jest spiaca to do kolacji z kubeczka:tak:k tak nomalnie sobie siorbie:tak:te z rurka fajne wiec tez kupie!!!a co do herbatek i soczkow to butla z uchwytem i taki smoczek niekapek z Nuka ...smoczek bo miekki a niekapki z ustnikami roznymi nie podchodza gryzie je zamiast pic..z tym smokiem zreszta latwiej bo jak nacisnie to leci i nie musi sama zaciagnac jak w tradycyjnych niekapkach no ale po malu trzeba odzwyczajac..
mktosia Emilce tez czasem mleko po brodzie leci...chytruska taka musi szybko i duzo i potem wycieka hehe:-)a ceny fakt drogo dlatego nie kupuje mleka zadnej znanej firmy tylko takie produkowane dla danego sklepu:tak:albo jak w promocji jest...nic jej nie jest i kazde smakuje

nie wiem jak w dobry sposób odstawić malca od piersi bo może pójdę do pracki, problem w tym że on nie lubi kaszek, no ale może jakoś będzie po to od 7-11 albo od 10-14 zobaczymy

Kasirka,
zrób jak M_ktosia, nie zastanawiaj się długo tylko przystąp do akcji. Na pewno się uda, Maciuś to przecież już duży chłopiec. Trzymam kciuki:tak:

lekarka powiedziala, ze mlodziak powinien pic 2 razy dziennie mleczko, nie jako osobny posilek a raczej jako picie

kasirka w tych godzinach co mowisz to na luzie mozesz nie karmic tylko przed wyjsciem i po przyjsciu :tak:, a w miedzyczasie jak bedzie potrzebowal to bez ceregieli sztuczniaczka

a jak chcesz calkowicie to mi sie udalo w 4 dni, co opisalam powyzej :blink:

wlasnie sobie na luzaczku juz wskakuje w stare staniczki i se sciskam cycki bezczelnie :-p a co

dziewczynki--- a poradzcie mi kochane-- kurde mala mi wlasnie cos poplakuje caly czas juz 22 a ta wcale mocno nie spi tylko jakos tak marudzi do poduchy i wieczorkiem widzialam ze ma twardy brzuszek--- czy to nie od tego odstawienia ???
czy wtedy trzeba diete zmienic?
kiedys widzac jak kol zapodaje dziecku caly sloiczek sliwkowy spojrzalam i mowie-- jezuuuu jak ja mojej kiedys troche tego zapodalam to srala dalej niz widziala-- a ona mi na to-- no bo ja karmie piersia ale potem to jest inaczej bo dzieci moga miec klopot z zalatwianiem i ona bardzo cesto swojej to daje--- prawda to???

reklama
mktosia tez gdzies slyszalam ze moga sie zdarzyc problemy z kupkami jak sie daje sztuczniaka ale dlaczego i na co i jak dlugo i jak poradzic nie wiem:-(u nas nie bylo problemow z brzusiem...moze daj te sliwki albo czesciej herbatki koperkowej dzialal lagodzaco...po pewnym czasie organizm sie przystosuje...
kasirka do dziela!!! bedzie ciezko ale dasz rade mowia ci to mamy ktore maja odstawianie juz za soba!!!
niczka :tak::tak::tak:wiem ze roczniak powinen 2 szklanki dziennie czyli nasze bobaski tak jedna co? daje jej po podwieczorku ale nie bardzo chce mleka wiec te pyszne pitne kaszki mniam mniam

Do góry