reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko O Karmieniu Piersia I Butelka

M_ktosiu ja tez mysle ze to dobra decycja.:tak:
Anusiu_ch powoedznia w odstawianiu:tak:
ja nie wiem jak to bedzie jak wkoncu bede musiala przestac karmic bo Ala juz strsznie sie przyzwyczaila do cyca i sma sie czasem obsługuje:tak::-D i nie wiem jak to zrobie:-(

reklama
No i mamy dziś 5 dzień bez cyca. Na razie chyba jest dobrze. Mała zaczęła lepiej jeść i tak jak dziś w nocy lepiej spać. Nie ma cyca to nie opłaca się budzić:tak:. Zobaczymy jak to będzie dalej. Pamiętam, że Ola też zaczęła lepiej sypiać po odstawieniu od cyca.

anusia wyglada na to ze dobrz ci idzie, ja sie wlasnie obawiam jak mala zareaguje bo o cycki sie nie martwie, jak sie przepewnia to bede odciagac po trosze i juz ...

M_ktosiu,
tak sobie pomyślałam, że może lepiej jak małą odstawisz teraz (tzn. tak jak pisałaś do roczku), bo potem jak urodzi się drugi dzidziuś to Nelce może być ciężko jak jej cycusia będzie ssał dzidziuś. A i Ty chwilkę odzipniesz. To jednak tylko moje przemyślenia.

no tak sie zastanawiam jeszcze, czy moze jednak nie teraz ??? bo problem jest taki ze jak nie teraz to sprawa sie jeszcze troszke przeciagnie bo nie moge malej robic stresu podczas podrozy ani przeprowadzki, ktora wlasnie wypadnie po jej pierwszym roczku, wiec zanim sie zaaklimatyzuje w nowym domu to nie bede mogla jej odstawiac, i zrobi sie z tego caly maj, potem odstawianie z tydzien i zostana mi 3 miesiace odpoczynku cyckowego, w sumie niezle

ze teraz mam jakies 2 tygodnie bez zadnych wyjazdow i moglabym zadzialac,
a potem
prawdopodobnie tydzien na wyjezdzie wiec odpada
potem 2 tyg w domu i to tez bylby momet
potem jest juz kwiecien i jestesmy w podroby przez caly miesiac i bym karmila, tylko jeszcze mysle czy to nie lepiej dla mnie podczas wyjazdu, mleczko zawsze w cyckach gotowe, i to swietny uspokajacz czy w samolocie czy jak gdzie jestem na nowym miejscu... ???? wiem moze jednak zaczekac az sie osiadziemy w nowym domu ???:confused2: jak myslicie? teraz czy w polowie maja? tak liczac ze mala 2 tyg sie bedzie zadomawiac w szwecji :nerd:

mktosia ja mysle ze lepszy moment bedzie jak juz bedziecie w domku:tak:nie wiem czemu zalozylas ze te odstawianie to bedzie 2 tygodnie trwalo:baffled:u nas bylo znacznie dluzej ponad m-c sie to ciagla:tak:acha i ja nie odciagalam nadmiaru mleka bo ono musie sie saoistnie zredukowac...taka moja teoria,troche pobolewaly cycuch i myslalam ze pekna ale przetrwalam :tak:obojetnie jak zadecydujesz zycze powodzenia
anusia gratuluje sukcesu i odziwiam za wytrwalosc,ciezkie chwile dla mamusi co?

dziewczynki ale mi nie chodzi o mnie, mi to jest obojetnie ile mi sie bedzie saczyc, chodzi o Nelke ile ona potrzebuje dni aby przestala odbierac brak piersi jako jakis stres, nie chce jej dodawac emocji skoro sama przeprowadzka i podroz ja beda kosztowaly....
czy wasze dzieci plakaly po nocach, ile dni? czy polubily butelke? czy w nocy zamiast cycka dostaja butle? to mnie bardziej nurtuje.. i tak sobie zalozylam ze 2 tyg jak bede na miejscu to Nelka bedzie gotowa na kolejne wyzwania po odstawieniu, dajmy na to dzis odstawiam, kilka dni mala mi protestuje, placze, domaga sie, potem jej mija, kolejny tydzien nabieramy nowych nawykow zywieniowych i zapodaje jej dalsze atrakcje zyciowe pt loty samolotem, hotele, odwiedziny krewnych, przeprowadzka....

reklama
U nas zasadniczo w nocy nie bylo zadnego problemu, ale moj dlugo juz nie jadl w nocy. ja sie jednak zastanawim czy nie powinnas wykorzystac przeprowadzki wlasnie do zakonczenia karmienia, nowe miejsce, nowe zasady.
ja nie karmie juz 1,5m i jak scisne to nadal mi cieknie z cycuchow

Do góry