reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko O Karmieniu Piersia I Butelka

największy nawał podobno występuje w piątej dobie po porodzie:tak: ale ja mam ciągle za dużo:tak: i muszę odciągać bo leci jak z fontanny:tak: a Maciej nie wyciąga wszystkiego:-)

reklama
...nie wiem czy tak jest...ale jak dajesz pierś i odciągasz to organizm myśli,ze tyle Twoje dzidzi potrzebuje i tyle produkuje...
ja też mam dużo pokarmu ale jak czuję że mały nie ściągnął wszystkiego to następnym razem znów podaję mu tą pierś aż poczuję,ze jest mięciutka

ja też tak robię hana....
a dajecie dzieciom smoczka?bo ja narazie nie ale nie mogę w sumie za wiele zrobić bo ciągle by ssał cycusia:-)

MÓJ NIUNEK DOSTAJE SMOCZKA :tak: ALE TAK DOPIERO OD NIEDAWNA.

JA TO PRAWIE WCALE NIEMAM MLECZKA I POWIEM WAM, ŻE ZAZDROSZE WAM TYCH CIEKNĄCYCH CYCUCHÓW :-) U MNIE TO CYCKI NAWET MNIEJSZE SIĘ ZROBIŁY NIŻ BYŁY W CIĄŻY.

DAJE MOJEMU SYNKOWI POCYCKAC ALE NIEWIEM CZY MU COŚ LECI CZY NIE BO POTRAFI WISIEC NA JEDNYM CYCKU PRAWIE GODZINE A I TAK NIE JEST NAJEDZONY BO PŁACZE I DOMAGA SIĘ JESZCZE. LAKTATOREM JUŻ NIE ODCIAGAM BO ROBIŁAM TO CODZIENNIE ABY POBUDZIC TĄ LAKTACJE I TAK SIEDZIAŁAM PONAD GODZINE Z TYM LAKTATOREM A WYLECIAŁO PRAWIE TYLE CO NIC. hERBATKE HIPPA NA POBUDZENIE JUŻ CAŁĄ WYPIŁAM I MAM KUPIONĄ NASTĘPNĄ ALE JAKIEJŚ INNEJ FIRMY.

JESTEŚMY NA MLEKU MOODYFIKOWANYM BEBILON 1 I CHYBA JUŻ TAK ZOSTANIE + CYCEK - WIĘC TAKIE MNIEJ WIECEJ MAMY KARMIENIE MIESZANE.

ANULKA PYTAŁAŚ SIĘ ILE WYPIJAJĄ DZIECIACZKI BĘDĄCE NA BUTLI, TAK WIĘC U NAS JEST TAK MNIEJWIĘCEJ:
7 RAZY DZIENNIE PO 100 ML NO I OPRÓCZ TEGO JESZCZE TROCHĘ MLECZKA Z CYCKA.
NIKUSIEK JUŻ MNIEJWIĘCEJ SWOJE PORY NA MLECZKO MA I SIĘ DOMAGA KRZYCZĄC :-)
MNIEJWIECEJ JEST TO GODZINA 23.00, 3.00 RANO, 6/7.00, 9/10, 12.00 ITD...

MIELIŚMY RAZ PRZEZ TYDZIEŃ MLECZKO NAN 1 I AKURAT NAM NIE SPASOWAŁO BO KUPKI TAKIE ZBITE I TWARDE MIAŁ PO NIM I SIĘ STRASZNIE MĘCZYŁ.
ATERAZ MA TAKIE FAJNIUCHNE JAJECZNICZKI :-D

DAJE MOJEMU SYNKOWI POCYCKAC ALE NIEWIEM CZY MU COŚ LECI CZY NIE BO POTRAFI WISIEC NA JEDNYM CYCKU PRAWIE GODZINE A I TAK NIE JEST NAJEDZONY BO PŁACZE I DOMAGA SIĘ JESZCZE.

sami to u mnie zanim pojawilo sie mleczko tak wlasnie mala ssala, raz to 2.5 godziny mnie przetrzymala i stwierdzilam ze jesli tak jej potrzeba to tak ma byc, mialam cala nocke nie przespana, bo po 2 godzinkach sie obudzila i znowu 2 godz przy cycu, bylam nie do zycia na drugi dzien ale mleko sie pojawilo...:nerd:

tylko ze ja nie dokarmialam, dziecko dostawlo cyca raz na 8 godzin bo tak chcialo... albo czesciej ale krociotko, a pielucha ciagle sucha býla, w szpitalu pierwsze 2 dni tyko raz pieluche zmienilam, w domu tak tez na 3,4 dzien 1 pieluche przez cala dobe ! dopiero odkad pojawilo mleko mala zaczela wydalac, czyli ona w sumie pierwsze 4 doby to troche tej siary pociagnela i tyle..

ja nie bardzo rozumiej jak to z tym sztucznym dokarmianiem jes, co lekarz ci kazal ? ale co juz w szpitalu dali wam sztuczne mleko czy ´jak to jest ?

kasirka...po smoka marsz...dzidzi ma taki odruch ssania i niech się na smoku wyżyje...a TY będziesz mogła trochę odetchnąć:-)

mam smoka ale ciągle obawiam siępodać bo myślę, że nie będzie chciał potem piersi :confused:

sami a próbowałaś wypić piwko karmi na ten pokarm?ja po nim miałam taki nawał ż e nie mogłam opanować i w domciu trzymam kilka piwek na czarną godzinę gdyby w razie zabrakło mniam mniam mojemu aniołkowi:-)

M-ktosiu w Polsce to tak jest w szpitalu, że jak nie ma pokarmu to dziecku podają mieszankę. Jak mi przywieźli dziecko po porodzie, to nie miałam pokarmu więc kazali mi dokarmiac mieszanką i przystawiac do piersi. Dostałam w takich małych buteleczkach Bebilon nenatal (dla dzieci z niską wagą urodzeniową) ze smoczkiem :eek:. Obawialam się tego ale moja corka na szczęście nie ma problemu z ssaniem piersi i butelki. Np. w domu też tak ją karmię - z jednej piersi (lewej) muszę odciągac pokarm bo nie mogę dziecka przystawić do niej (przez te połamane żebra). Karmie maleństwo tylko z prawej bezpośrednio a z lewej piersi podaję przez butelkę aventu (ze smoczkiem podobnego kształtu co brodawka) i nie ma problemu.

Smoczek dziecku podaję, bo ma taki odruch ssania, że w nocy wogóle bym mogła się nie kłaść do łóżka tylko tak sobie z nią siedziec przy piersi.

A u mnie mozna powiedzec ze nawal sie pojawil. Z cycuchow leci :laugh2: hihi
narazie nie odciagam, maly wszystko wycyckuje.
Smoczka nie daje.

Moj maluszek przez pierwsza dobe nie jadl i pieluchy mu nie trzeba bylo zmieniac, ale powiedzieli w szpitalu ze nic sie nie dzieje i mam czekac az sam zachce.

reklama
M_Ktosiu jak byliśmy w szpitalu to dawali małemu Bebiko 1 (takie w słoiczkach) i kazali mojemu M w pobliskiej aptece kupic bo ja nie miałam pokarmu wcale.
A potem jak wychodziliśmy ze szpitala i przyszła pani doktoer zbadac maluszka to kazała nam kupic Bebilon 1 z priobiotykami (czy jakoś tak) ale też dalej próbowac przystawiac cycka.
No i ciąg dalszy znasz...

Do góry