reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko O Karmieniu Piersia I Butelka

reklama
wiem chore to jest jak dla mnie no i po co te karmienie takich duzych dzieci :confused: jeszcze jakis uraz beda potem mialy..........:eek:

Beznadzieja :eek: Jak dla mnie to jest przede wszystkim niesmaczne :no: Jak jakies zboczenie normalnie......
Kiedys juz ogladala taki program dokumentalny o dluuugim karmieniu....tez tam byly kilkulatki....i nawet nie wiem czy to nie jest tez fragment tego filmu :tak:
Jestem za karmieniem owszem...ale juz np nie pozwolilabym sobie na taka sytuacje zeby maluch sam dobieral mi sie do piersi i to w miejscach publicznych.....a sytacja z filmiku to juz w ogole jakas chora :confused:

a tak a propos tematu....zamowilam sobie te nakladki formujace Medela Nipple Form, musze jeszcze kupic masc Maltan - i zaczynam przygotowywac moje cyce :cool2:

moje cyce same sie juz przygotowaly niezle :shocked2: normalnie dwa smoczki (pociemnialy mi) i pokaznym (jak dla mnie:zawstydzona/y:) pojemnikiem na napoj bogow :-D

powiem wam ze jakos nie czekam na karmienie z wytesknieniem... jak sobie przypomne te pierwsze tygodnie i potem te nocki pobudki bo dziecko glodne... ech ale co sie nie robi dla ukochanego malenstwa... byle dotrwac do wiosny... zaraz kiedy bedzie mialo 10 miechow? o boszzz dopiero na koniec czewca... nie obiecuje :sorry2:

Echhhh KTOSKU - widzisz, Ty przynajmniej wiesz ze u Ciebie wszystko dziala jak nalezy...Normalnie jak jakas niedorobiona sie czuje jak tak piszesz :zawstydzona/y:
A u mnie - cyce jak donice....wielkosc wymion krowy prawie, sutki tez ciemne jak smoki......cieknie z nich jak cholera.....poprzednio tez tak bylo.....i na nic sie to nie zdało :sorry:

Ten filmik to jakis szok. Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji.
Moja mała skończyła z cycem jak minął jej rok. Przygotowywałma ja trochę do tego w ten sposób , że dawałam jej go coraz rzadziej aż któregoś dnia w ogóle. przez kilka dni domagała się ale oszukiwałam ją podając wode do picia. U nas picia z butli ze smokiem w ogóle nie było. od razu uczyłam ją z niekapka. Ale nie chce pic mleka modyfikowanego. Bałam sie jej dać krowiego ale po przeczytaniu waszych opiini spróbuje.
pozdrawiam

czesc zosiu..

anetka no co ty wes... tylko sie nie porownuj...NIGDY... kazda z nas ma inne cialo..inne dzieciaczki z calym wahlazem temperamentow o czym sama bardzo trafnie pisalas... i jak mowia karmienie to wcale nie jest tak naturalne jak by sie wydawalo i tego w zasadzie tez trzeba sie nauczyc jak jazdy rowerem... a dojda wszelkie problemy... alb takie historie jak dokarmianie dzieci w szpitalu i przez to naruszanie naturalnych instynktow w obawie przed przeglodzeniem, zle rady np zle przystawianie przez pielegniary i takie tam...

nie mysl negatywnie..poprostu zaczynasz wszystko od nowa a o wczesniejszym razie ZAPOMNIJ.... ..

a ja to wiesz ani smoczka ani butelki w ogole nie mialam i w szpitalu tez byli na nie i jakby nie bylo innej opcji jak piers i nawet mi powiedzieli ze do 7 dni nie beda niczym wspomagac bo takie zasady.... i udalo sie...

anteka.. tak sobie teraz probowalam przypomniec o tym karmieniu...co dla mnie bylo najwazniejsze...i mysle...ze aby sie nauczycy ocenic kiedy dziecko jest zle przystawione... bo najgorzej jak sie taki glodomorek przyssie i juz sie mu pozwoli a to moze nie tak jak trzeba byc... i musze powiedziec ze jak sobie przypomne te piersze dni to nie bylo tak zeby od razu mala zalapala odpowiednio... ona tez przeciez musiala sie tego nauczyc... i prawie za kazdym razem ja musialam odciagnac od ssania... i po 2-3 razy zaczynac od poczatku zanim bylo dobrze....

reklama
o np taki filmik

YouTube - Breastfeeding - Cradle Hold

tutaj dziecko jest przystawione 3 razy zanim dobrze chwycilo i tak to mniej wiecej u mnie wlasnie wygladalo na poczatku i wlasnie tak mnie uczyli jak ta babka ze tak dziecko jakby juz sie wnerwia i otwiera szeroko usteczka a tu jeszcze raz i jeszcze raz ...

Do góry