reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko O Karmieniu Piersia I Butelka

ja mam 2 pojemniczki co byly w zestawie z laktatorem, to sa spody od butelek z zakretka, i wlasnie do zamrazania potrzeba mi woreczki chyba bo te butelki to jeszcze sie zniszcza, no niewiem, jak kupie cos specjalnego to sie pochwale

reklama
witajcie kwietniówki!
u nas jedna z mamuś majowych ( ma już dwójeczkę dzieci) kupowała pojemniki na mocz, których używała jako pojemniki do zamrażania mleka;-):tak:

troche mi to brzmi nieapetycznie...:dry:
przeciez worki spozywcze maja specjalny atest...
kiedys pracowalam w gastronomii, jak przyszla kontrola z sanepidu i mialam jedzenie w nie specjalnych woreczkaw w zamrazalniku to pamietam ze wlepili mi kare :dry:

kupilam specjalne woreczki i wstawiam wam zdjecia :-)
wychodzi 2 zl za sztuke :dry:
troche duzu ale ja potrzebuje sporadycznie wiec narazie mi to pasuje.

Mamusie karmiace butla ile zjadaja Wasze pociechy? Zdaje sie ze Sami, Anula i Mona karmicie butelka. Pytam tam z ciekawosci:-). Martyna zjada 60 co 3 godziny ale ostatnio zdarza sie ze potrzebuje wiecej-90. A wczoraj to nawet 120 wciagnela!

Kasiu mój synuś zjada już jakoś od miesiąca 120ml + 4 miarki mleczka Bebilon co 4 godzinki czasami co 3,5 - w sumie wychodzi 6 karmień na dobe. Wcześniej zjadał 90 ml + 3 miarki ale mu to nie wystarczxało.

dziewczyny a czy nosicie jeszcze wkładki laktacyjne bo ja tak :eek: 5 tyg po porodzie a ciągle wycieka:confused:

Kasirko ja jeszcze noszę, ale raczej z przyzwyczjenia - jakoś mi wygodniej - brodawki mają mięciutko.... he he ;-)
A leci mi tylko jak karmię jedną piersią, to z drugiej też cieknie więc mogłabym tylko na karmienie wkładać...:tak:
Ale swoją drogą, jak taki upał to coraz cieńsze ciuszki się nosi i one się beeeeeznadziejnie odznaczają pod bluzkami........:baffled:

reklama
Wiecie mi cieklo mleczko przez pol roku i przez pol roku musialam z wkladkami chodzic pozniej to juz bylo nie potrzebne bo wszytko sie wyregulowalo

Do góry