reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu: piersią, butlą..........

dziewczynki z podziwem czytam ile pokarmu odciągacie u mnie z tym jest masakra.
Jak nazbieram 50ml z obu piersi to jest git. Myślę, że to skutek budowy kanalików bo przecież Antoś jak się dobrze przystawi to tak ciągnie, że aż się dławi więc pokarmu nie jest za mało.
Poza tym w moim wypadku odciąganie nie ma sensu bo Antek i tak nie chce pić z butelki więc jedyne co mi pozostaje to zaakceptować fakt, że nie będę miała chwili dla siebie przez najbliższe kilka miesięcy. :sorry2:
ale to nic obym tylko pokarm miała

reklama
eh... to ja wam powiem.. ze dzis sparwdzałam ile Kuba wypija z butelki.. bo od 4 rano dał nam popalic.. no i okazało sie ze wypija na raz 20ml, 10ml, 15ml, czasami uda mu sie 40ml.. ale nigdy wiecej... po takim jedzonki.. zasypia.. i po 10-30min jest głodny.. jak wypije wiecej to juz po godzinie... eh a ja panikowałam jak odciagałam z cycki jednej 70ml mleka.. taka dawka to mu na pół dnia starcza:/ zastanawiam sie tylko czy to tak zdrowo jak on tak malutko je:( wizyte mam za tydzien wiec sie jeszcze wstrzymam i nie bede siac paniki wprzychodni... narazie jak my go wazymy to przybiera na wadze..

B_iala - z moich osobistych obserwacji wynika, że dzieci czasem tak mają. Ja jak określam to mężowi mam dziecko z gatunku "turkuć podjadek" bo w dzień, to mi dziecko possie cyc przez 6 minut i za 2 godziny już woła, że chce jeść. I tak nam wychodzi, że na dobę karmię go nieraz 11 razy. A za jednym razem nie wcisnę w niego ani ml więcej, bo mi pluje mlekiem. Jak ci maluszek przybiera to jest ok. To jest najważniejsze.

nadal prawie nic nie leci...
kilka kropli
i na dodatek za ciemna jestem na ręczne odciąganie
od pompki bolą mnie ręce już i sutki mam obolałe
coś chyba robię źle

Claudia moze popij sobie herbatkę na laktację??plus to odciąganie sprawi ze Ci się pobudzi i przywóci laktacja.

martusia29 jakie są te herbatki?
piwo karmi nic nie dało

joasiab nie mam skąd pożyczyć niestety, nikt kogo znam nie ma takiego sprzętu, a szkoda mi kupować skoro przy Miśku ten co mam się sprawował

Kurcze - ja też nic nie odciągnę. Wrrr... zresztą co mam odciągać - jak się mój "laktator" odsyśnie to już tylko suche placki zostają. A dzisiaj żuje mnie od rana, aż życie ze mnie uchodzi ;)

claudia niewiem czy u ciebie jest punkt laktacyjny w miescie.. albo szkoła rodzenia? tam mozna wypozyczyc laktator.. czasami za darmo .. a niekiedy za niewielką opłatą.. sutki mogą Cie bolec od tego ze zle łapie sutek laktator.. sutek musi byc centralnie na srodku tego wejsc. i chowac sie wnim w całosci bez uciskania na scianki( niewiem czy obrazowo to wyjasniłam ..
damqelle -- moze wprowadz butelke na jedno karmienie to sie wiecej mleczka nazbiera.. moze mała Marysia lubu tylko poudawac ze je..

reklama
Ja dzis tez odciagalam recznie....Bartus dostal butle ze sztucznym a ja odciagalam to za pierwszym razem odciagnelam 90 ml a po 4 godzianch jeszcze 50 ml....ale tylko dlatego mi tyle wyszlo bo On nic nie pij z piersi...opisalam na ogolnym czemu tak wiec nie bede sie powtarzac..

Powiem Wam Dziewczyny ze to karmienie to juz mnie wykancza....szczegolnie ze bartus sporo ulewa po moim mleczku...nadal chce Go karmic ale moja motywacja bardzo siada....juz bym chciala zeby byl koniec marca i wtedy mina 3 miesiace to nawet jak calkiowice przestanie ssac to sie pociesze ze 3 miesiace dalismy rade...chociaz nie wiem czy uda mi sie dotrwac:(
martiw mnie ten jego bolacy brzuszek i brak kupek...zeby z tym nie bylo problemow to byloby ok......ostatnio tez ladnie pojadl z piersi, odbil wszytsko elegancko polzylam go i jak ulal to po pas bl brudny:-( masakra...

claudia daj sobie te trzy dni i duzo duzo pij...wody najlepiej a te herbatki to jedna dziennie bo jak za duzo to moze byc odwrotny skutek ( to teroia mojej poloznej)

Aha a odnosnie odciagania recznego to ja robie tak ze najpiew klade sobie na piersi pileuche zmoczona bardzo ciepla woda opieram sie o lozko i chiwle tak sobie siedze...a potem w kciuka i palec wskazujacy biore otoczke brodawki i tak jakby sciagam palce to sutka...tak jakby masujac ta bradawke ruchami to sutka...aha i wczesniej jeszcze masuje sobie cala piers takimi okreznymi ruchami...ale jak wiesz ja tez za duzo nie dociagam....moze mam malo pokarmu a moze tez cos robie zle...ale tak uczyla mnie polozna wiec przeakzuje Ci wiedze dalej;-)

Ostatnia edycja:
Do góry