reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o karmieniu: piersią, butlą..........

modlicha ja odciągałam ale tylko przez 2 dni (jak chciałam by jeden sutek odpoczął i się zregenerował a z drugiej karmiłam normalnie) i czasami jak mam zadużo mleka ale to mi się może ze 2-3 razy zdażyło. Jak dawałam z butli tofaktycznie mała jadłą cyca jakoś tak dziwnie, teraz wszystko wróciło do normy, a powedziałabym odwróciło się :-) jak ostatnio dawałam butlę to nie chciała jeść z niej tylko ssała smoczek, ale to może dlatego że akurat nie była głodna

reklama
Claudia - szczerze nie mam pojęcia która lepsza, ale skład mają chyba taki sam, tylko różne firmy..
a zamówiłam sobie jedną
kosztują tylko 5 zł więc nie stracę na tym, piwo nie działa to może herbatka coś da

a w piątek jedziemy do małego i go znowu dostawię, nie mogę patrzeć na butlę i serce mi się kraje jak mu mam dawać sztuczne mleko

modlicha - zrobiłam przegląd diety i to nie to.... na razie jest troche lepiej, bo mały zrobił kupę i dał się przystawi do piersi, z tym, ze ssał może 2 minuty, wiec znów odciągłam i podałam w butli. wypił 60 ml ale bardzo beznamiętnie...

wrocilam ze szczepienia i tam sie nasluchalam i musze isc do poradni laktacyjne - co prawda jakos nie czuje glebokiej potrzeby bo mala przybiera i cialko ma calkiem niezle :) wazy 5300 - grubcio z niej:)

a ktoras z was byla juz w takiej poradni???

wrocilam ze szczepienia i tam sie nasluchalam i musze isc do poradni laktacyjne - co prawda jakos nie czuje glebokiej potrzeby bo mala przybiera i cialko ma calkiem niezle :) wazy 5300 - grubcio z niej:)

a ktoras z was byla juz w takiej poradni???

ja chciałam iść
ale chyba porady są płatne i nie wiem co robić, bo jak patrzyłam na jakiś cennik to dość dużo biorą :-(

a my nadal sie dokarmiamy mlekiem... maly moimi cycusiami sie nie najada i wrzeszczy w nieboglosy... glodomorek z niego

reklama
Czy wszystkie odciągacie pokarm? Ja na razie nie odciągałam, Kamil jest cały czas na piersi, nie próbowałam mu podawać z butelki mojego pokarmu.. Nasłuchałam się, że jak dziecko spróbuje z butelki, to piersi nie będzie chciał.. ale wy jak czytam nie macie z tym problemu.. hmm..

Ulkan - jak przeczytałam twojego posta, to przypomniała mi się moja psiapsióła, która zapomniała się i zjadła coś z czosnkiem i mała nie chciała potem piersi nawet do ust wziąść.. może ty też zjadłaś coś co Wojtkowi nie pasuje??

Modlicha ja tez jeszcze nigdy nie odciagalam. Karmie tylko piersia i mala ladnie rosnie. Moze niedlugo sprobuje cos odciagnac na wypadek gdybym chciala kiedys wyjsc na dluzej z domku:)

Do góry