reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu: piersią, butlą..........

modlicha ja odciągałam ale tylko przez 2 dni (jak chciałam by jeden sutek odpoczął i się zregenerował a z drugiej karmiłam normalnie) i czasami jak mam zadużo mleka ale to mi się może ze 2-3 razy zdażyło. Jak dawałam z butli tofaktycznie mała jadłą cyca jakoś tak dziwnie, teraz wszystko wróciło do normy, a powedziałabym odwróciło się :-) jak ostatnio dawałam butlę to nie chciała jeść z niej tylko ssała smoczek, ale to może dlatego że akurat nie była głodna

reklama
Claudia - szczerze nie mam pojęcia która lepsza, ale skład mają chyba taki sam, tylko różne firmy..
a zamówiłam sobie jedną
kosztują tylko 5 zł więc nie stracę na tym, piwo nie działa to może herbatka coś da

a w piątek jedziemy do małego i go znowu dostawię, nie mogę patrzeć na butlę i serce mi się kraje jak mu mam dawać sztuczne mleko

modlicha - zrobiłam przegląd diety i to nie to.... na razie jest troche lepiej, bo mały zrobił kupę i dał się przystawi do piersi, z tym, ze ssał może 2 minuty, wiec znów odciągłam i podałam w butli. wypił 60 ml ale bardzo beznamiętnie...

wrocilam ze szczepienia i tam sie nasluchalam i musze isc do poradni laktacyjne - co prawda jakos nie czuje glebokiej potrzeby bo mala przybiera i cialko ma calkiem niezle :) wazy 5300 - grubcio z niej:)

a ktoras z was byla juz w takiej poradni???

wrocilam ze szczepienia i tam sie nasluchalam i musze isc do poradni laktacyjne - co prawda jakos nie czuje glebokiej potrzeby bo mala przybiera i cialko ma calkiem niezle :) wazy 5300 - grubcio z niej:)

a ktoras z was byla juz w takiej poradni???

ja chciałam iść
ale chyba porady są płatne i nie wiem co robić, bo jak patrzyłam na jakiś cennik to dość dużo biorą :-(

a my nadal sie dokarmiamy mlekiem... maly moimi cycusiami sie nie najada i wrzeszczy w nieboglosy... glodomorek z niego

reklama
Czy wszystkie odciągacie pokarm? Ja na razie nie odciągałam, Kamil jest cały czas na piersi, nie próbowałam mu podawać z butelki mojego pokarmu.. Nasłuchałam się, że jak dziecko spróbuje z butelki, to piersi nie będzie chciał.. ale wy jak czytam nie macie z tym problemu.. hmm..

Ulkan - jak przeczytałam twojego posta, to przypomniała mi się moja psiapsióła, która zapomniała się i zjadła coś z czosnkiem i mała nie chciała potem piersi nawet do ust wziąść.. może ty też zjadłaś coś co Wojtkowi nie pasuje??

Modlicha ja tez jeszcze nigdy nie odciagalam. Karmie tylko piersia i mala ladnie rosnie. Moze niedlugo sprobuje cos odciagnac na wypadek gdybym chciala kiedys wyjsc na dluzej z domku:)

Do góry