reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o karmieniu: piersią, butlą..........

Nulini - ja jak odciągam z nocy to mam w pojeminiku wypełnionym na full i mieszczącym 240 ml tak 7 mm śmietanki i reszta mleczko, nie jakieś przezroczyste, ale też nie super gęste. Natomiast z odciągania w dzień to mam tak 3 mm śmietanki i mleczko. Jak odciągam laktatorem to mi najpierw leci mleko takie w kolorze ecru, bardzo wodniste, ale potem już takie kremowe, gęstsze. I generalnie takie mleko wypełnia mój pojemnik. Podsumowując z nocy zawsze jest lepsze mleko - bardziej tłuste, gęste. No i jest go dużo więcej;)

reklama
mi się chyba robi zastój w prawej piersi, czyli tej ktorej dziecko nie jada. odciągam laktatorem ale chyba nie dość dobrze, bo mam z boku taki nieregularny guzek....

U mnie to samo,wlasnie pisłam na ogolnym...nie wiem juz jak o rozmasowac, boli jak fix, kiedy sciskam, ale widze,ze Ala tego nie sciaga:( Kurcze zeby nie doszło do zastoju...

Claudia- dasz rade, czytalam, ze jesli chesz tez pobudzic lakatacje, to w nocy tez powinno sie sciagac. Nie wiem na ile jest w tym prawdy, ale podobno ciąglość nie doprowadza do zahamowania...

moniaivoy - ja sobie to próbowałam rozmasować pod prysznicem i odciągnąć ręcznie mleko. Boli jak nie wiem, ale trochę pomogło. Guzek nadal jest....

Ja musze wprowadzic jakies zmiany bo cos kiepsko u mnie od wczoraj. Caly dzien mi prawie nie spala bo sie najesc nie umiala... Mleko niby caly czas jest bo jak nacisne to az "sika" ale jak piers sie robi w miare jedzenia taka naprawde miekka to mala nie umie jej chwycic i sie wkurza, wypluwa... Poza tym czesciej karmilam lewa piersia, szczegolnie w nocy i w prawej tego mleczka jest malutko. Tak wiec laktator idzie w ruch... i jak malej niekiedy wystarczy jedna piers to z drugiej w tym czasie odciagne laktatorem. Dobrze mysle? Jutro chce pojechac do babci do szpitala i zostawiam mala z tesciowa... Tydzien temu nie mialam problemu by odciagnac naraz 160ml a dzis jak narazie odciagnelam z obu piersi po 20ml...

Eewciaa u nas z mieką piersią jest podobnie, w pewnym momencie mała wypluwa pierś a później juz tylko robi się czerwona i drze się w nibogłosy ze chce jeść i nie może załapać cycusia

A dziś to wogole ma jakiś kryzys jedzenia, najlepiej przy cycu cały czas by siedziałą a one nie dają rady :-( bolą i mało mają mleka. teraz jakoś zasnęła ale pewnie za chwilkę się rozbudzi bo trzeba ja przewinąć i znów cyc...

Dziewczyny lipa
dzisiaj nie odciągałam bo mnie nie było, dopiero wróciliśmy i o 21 odciągnę

dostawiłam małego do cyca - wspaniałe uczucie (ssał pomimo że tam ledwo co leci)
tęsknię za tym

muszę być wytrwała, w nocy też wstawałam o 4 i próbowałam, ale było pusto.....
powalczę jeszcze bo wiem, że warto

Claudia - dobrze, ze cie mały possał. to powinno uruchomić laktację.
-------------
Wojtkowi wzrosły potrzeby zywieniowe - to chyba ten skok na 6 tygodni (które mijają dokładnie dziś). mały wsunął w nocy 2 x 100 ml, rano mi ładnie ssał i teraz też chce jeść. ciesze się bo już mi się zastoje robiły, więc może wszystko wróci do normy. prawa piers mnie dalej boli, w nocy uciągłam z niej 80 ml, natomiast z lewej 250....... jednak jest róznica między piersią którą ssie dziecko a tą opróżnianą laktatorem....widać technika nie zastąpi natury

reklama
ja nawet w nocy wstaję 2 razy o 1 i o 5 ....

dam radę, tylko nie umiem się odstresować...
muszę znaleźć sposób jakiś na relaks, będzie się lepiej odciągać

ulkan to ładnie już odciągasz...
trzymam kciuki za to aby Cię pierś nie bolała
mój też już w szpitalu 100ml wypija

Do góry