reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o karmieniu: piersią, butlą..........

manna to chyba nie bo gluten ma... ja zaczelam od marchewki i jak na razxie od czasu do czasu dam 3-4 lyzeczki ,i jabluszko juz tez jadla,,,,,mama moja chciala na mnie wymusic abym dala soczek ze swiezo wycisnietej marchewki 2-3 kropelki pomieszane z odrobinka wody.... i trula mi non stop,az mnie to irytowac zaczelo.............a i tak zaczelysmy od posmakowania marchewki.

reklama
Dziewczyny mam problem, jestem na diecie bezmlecznej, bo mały ma alergie, przypadkiem zjadłam kanapke z masłem(m sie zapomniał). Ile czasu nie podawać dziecku piersi? (I tak dokarmiam bebilonem pepti) aby to masło nie miało na niego wpływu?

ja już kupuje deserki takie po 4 miesiącu, różne smaki , abym miała zaopatrzenie na potem :-)

moja głodomorra chyba spragniona boi dużo je
może jest mu ciepło i go suszy...
cycolimy się nawet co godzinę :-)

dobrze, że mleka mam dość

martusia a jak karmisz Julkę mlekiem z piersi czy mieszanką? i czy po tych 3-4 łyżeczkach jest najedzona czy czymś poprawia??
ja mam już coraz mniej mleka;/ a odciągam cały czas tak samo;/
może to głupie ale chyba wiem od czego tak, jak karmiłam Antka butelką od początku to go przytulałam i tak podawałam od piersi i sobie wyobrażałam, że karmię piersią potem zawsze ściągałam i mleka było a teraz mały nie chce się przytulać, wierci się, kręci nie raz tak bardzo, że się denerwuję ja bo muszę się z nim wygimnastykować by znalazł sobie wygodne miejsce, że ni jak sobie wyobrazić, że to piers....

fogia-ja się zgadzam, uważam że nie ma sensu za szybko podawać innych pokarmów, w końcu nasze dzieci jeszcze zdążą posmakować nowe smaki.
moja Alusia jest na piersi i mam zamiar zacząć wprowadzać nowe rzeczy dopiero jak skończy pół roku.

patrycja troche masla nie powinno zaszkodzic ja przy michasce nie jadlam serow, mleka i wszystkiego co z mleka bylo ale margaryne z dodatkiem masla jadlam i malej nic nie bylo

fogia ja tez jestem zdania ze dodatkowe dania to dopiero po4 miesciacu a gdybym karmila tylko piersia to zaczelabym wprowadzac nowe rzeczy po 6mż.

A wlasnie sie zastanawaim czy jak zaczne wprowadzac nowe rzeczy to lepiej zaczac od marchewki czy od takiego kleiku ryzowego lub kukurydzianego??
Ja Wy w ogole chcecie zaczac przygode z nowymi pokarmami??
najpierw np ugotowac marchewke i dac jedna lyzeczke w porze obiadowej i potem podac butle, na drugi dzien zwiekzyc i dac dwie lyzeczki i znowu butla i ile dni tak zwiekszac??i kiedy zamiast tej butli dac tylko sama jedna marchewke?? i dziecko sie tym naje?? czy to jakos inaczej sie robi?? czy np na drugi dzien podac dwie lyczeki marchewki i jedna lyzeczke ziemnika??
Ja mozecie do napiszcze mi prosze bo ja naprawde nie wiem jak sie do tego zabrac:-(

U nas karmienie piersai to sie powoli robi koszmar....przystawiam BArtusia w piersiach mleczko jest a On sie wije,kreci,placze a wrecz piszczy i wrzeszczy,nastepne karmienie jest ok a potem znowu powtorka,masakra.....cos czuje ze mleczko w koncu mi zaniknie:-( i zostanie sama butla...

reklama
niedługo będę dzwonić do położnej znajomej to się spytam o to podawanie stałych posiłków, także o to co Cię interesuje Aniwar bo ja mam takie same pytania....
a z karmieniem piersią i mlekiem odciągniętym to u nas też już słabo, mleka mam coraz mniej, nie ma to jak normalne regularne karmienie....poczekam aż Antek skończy 3 miesiące i po chrzcinach chyba sobie daruje już... szkoda mi naprawdę.....:(((

Do góry