reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o karmieniu: piersią, butlą..........

reklama
Ja karmie mieszanie i tez nie wiem od kiedy wprowadxac nowe posilki....do konca 4 m-ca nic nie zmieniam ale potem nie wiem jak karmic dalej....czy taka jednka marchewka i jeden ziemniak to jedno danie i wtedy j uz butli i cycka nie dawac?? nie ogarniam narazie tego tematu...

Ja mam wrażenie że otoczenie wywiera ogromną presję na matki które nie mogą bądź nie chcą karmić piersią. To jest totalna głupota. Ja z Nicole nie wytrzymałam i po 3 miesiącach odstawiałam ją od piersi, Madzia już w szpitalu była na mieszance bo miałam depresję poporodową ale dopiero po czasie zdałam sobie z tego sprawę jak co wieczór wyłam na ramieniu męża, że coś jest nie tak i to to diabelstwo było... Niby chciałam ją karmić ale ona nie chciała mojego mleka...
Z Tycjanem tak naprawdę jest to trzeci miesiąc walki o karmienie bo zdarza się tak średnio co trzeci dzień dać mu mieszankę... Ale walczę i mam nadzieję, że w końcu wygramy i będzie jadł tylko z piersi albo dotrwamy do obiadków i będzie nam też łatwiej. Do roku bym chciała tak czy siak dotrwać. Szczerze mówiąc to sama myślę skąd mam przy nim tyle samozaparcia bo prędzej na pewno bym nie wytrzymała. Dostałam z wiekiem ogromny zastrzyk cierpliwości :)

ewcia to trzymam kciuki za owocna walke o cyca.

fakt teraz wywiera sie straszna presje zeby karmic piersia a matki ktore z roznych powodow nie moga sa niby gorsze?

ja sie ciesz bo jak na razie nie mam problemow z cycem i mam nadzieje,. ze tak zostanie.przy misce obiadki zaczelam wprowadzac jak skonczyla 5 m-cy bo za malo przybierala na samym cycu ale nigdy za bardzo nie lubila sloiczkowych obiadkow.

no niby u dzieci na cycku wyłącznie dietę rozszerza się dopiero po/w 6mż a prowokazję glutenem trzeba zrobić w 5mż i bądź tu mądrym :/

My od 3 dni jesteśmy na jednej butelce dziennie - przed spaniem niestety wymusza flachę. Poza tym jedziemy na cycku :) No już mogłabym się pogodzić z takim stanem rzeczy ale myślę sobie - skoro cały dzień jest ok to dlaczego przed spaniem musi wymusić tą butlę? Tym bardziej, że mam pokarm tylko on nie chce akurat wtedy cyca i po 2 godzinach walki daję mu w końcu butelkę i usypia grzecznie.

Fogia -Ja będę zaczynała od jedno skladnikowych (bo wiadomo ze w takiej zupce jest pare skl na raz i w razie czego nie wiadomo co moze uczulać.... a jesli najpierw da się marchewkę,później marchewkę z ziemniaczkiem,później doda się do tego pietruszkę...i jesli da się tą zupkę i będzie tam seler dodatkowo i uczuli to wiadomo co.... jesli dawalo się stopniowo i bylo ok,a seler podobno uczulać moze)
Jest oddzielnie marchewka,brokuł,marchewka z ziemniakiem, marchew z dynią ... no można coś wygrzebać :)

wczoraj znów dalam jej ze 3 lyzeczki marchewki....
tez zamierzam karmic piersią jak najdluzej.... a będę jej wprowadzala np.... jabluszko to deserek...albo marchewka jako obiadek...i oczywiście dalej cycuś jakieś soczki....
jeszcze trochę i chrupki kukurydziane zacxnie memlać :) ale ten czas leci :)kupilam kleik kukurydziany...dalam cos kolo 4 zł nestle...więc jak bedzie potrzeba to zagęszczę jej mleczko na noc....

teraz tak się zastanawiam czemu mi laktacja przy synu zanikla??? i nie udalo się utrzymac jej...majka tez śpi ladnie w nocy...od 22 praktycznie do 6 rano...i mleczko mam w dzień ....czasem się wspomogę karmi,ale to czasem,i on tez tak spal a mleka nie bylo :( moze to byl babyblues?? nie wiem juz sama...
teraz jestem starsza i więcej wiem i zauważyłam ze cierpliwość tez mam większą

reklama
Fogia -Ja będę zaczynała od jedno skladnikowych (bo wiadomo ze w takiej zupce jest pare skl na raz i w razie czego nie wiadomo co moze uczulać
wiem wiem dlatego też tak bardzo mnie dziwi, że w schematach jest od razu zupka. :szok::szok:

ja już wiem, że Antonio dostanie coś innego najwcześniej jak skończy 4 miechy. I mam nadzieję, że nie zrezygnuje wtedy z cycucha.
Tylko tak się zastanawiam od czego najpierw zacząć - jabłko? marchewka? kaszka? a jeśli kaszka to jaka? mleczno ryżowa czy manna?????????????????????:confused:

Do góry