reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu: piersią, butlą..........

czyli będę próbować,
to jak najpierw 7 minut z jedne i drugiej
a za 3 godziny to już po 5 minut??

to ważne dla mnie jest, w sumie w nocy wstawałam do dziecka teraz będę do laktatora wstawać
mam laktator :-)

reklama
Claudia w czasie jednego karmienia jedną pierś odciągasz kolejno po 7,5 i 3 minuty. czyli łącznie 15 minut na jedną pierś i 15 na drugą. Te "przerwy" są po to, żeby pokarm napłynąl i udrożniły się kanaliki mleczne.

Claudia w czasie jednego karmienia jedną pierś odciągasz kolejno po 7,5 i 3 minuty. czyli łącznie 15 minut na jedną pierś i 15 na drugą. Te "przerwy" są po to, żeby pokarm napłynąl i udrożniły się kanaliki mleczne.

Ulkan masz rację. dokładnie tak trzeba robić. Ja tak nie robiłam i teraz mam nadmiary :)

Ulkan masz rację. dokładnie tak trzeba robić. Ja tak nie robiłam i teraz mam nadmiary :)

DZIĘKUJĘ WAM
aha rozumiem
7minut lewa , 7 minut prawa, 5 lewa , 5 prawa i 3 lewa i 3 prawa i koniec
to samo za 3 godziny

mam właśnie karmi odgazowuje się

kurczę dziewczynki jeszcze jedno pytanie
u nas ciężko dostać pojemniczki i woreczki do przechowywania pokarmu
to tylko na allegro można kupić czy gdzie jeszcze??

Możesz kupić w sklepie z art. dziecięcymi i w aptece - tam jest niestety drożej. Są pojemniczki rożnych firm - najdroższy jest avent, ale canpol czy nuk mają tańsze wersje. Ja mam avent, ale tak średnio jestem zadowolona, bo nie dość ze zestaw kosztuje 60 zł (pojemniki i nakrętki sprzedają osobno), to mi sie jeszcze jeden pojemnik odkształcił w czasie sterylizacji. A jak chcesz zaoszczędzić, czy musisz mieć coś na już, to po prostu kup sobie szklane słoiczki - takie jak na dżemy, wygotuj je 5 minut i już. Ważne, żeby pojemnik był szczelny i sterylny;)

Możesz kupić w sklepie z art. dziecięcymi i w aptece - tam jest niestety drożej. Są pojemniczki rożnych firm - najdroższy jest avent, ale canpol czy nuk mają tańsze wersje. Ja mam avent, ale tak średnio jestem zadowolona, bo nie dość ze zestaw kosztuje 60 zł (pojemniki i nakrętki sprzedają osobno), to mi sie jeszcze jeden pojemnik odkształcił w czasie sterylizacji. A jak chcesz zaoszczędzić, czy musisz mieć coś na już, to po prostu kup sobie szklane słoiczki - takie jak na dżemy, wygotuj je 5 minut i już. Ważne, żeby pojemnik był szczelny i sterylny;)

znalazłam fajny zestaw na allegro
AVENT POJEMNIKI VIA 240 ml 10 sztuk TANIO (1457248307) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
może go kupię, ale muszę jeszcze zajść do sklepu u nas w mieście
w aptekach była i nie mają, nie wiedzieli nawet w niektórych o co mi chodzi

ja chcę same pojemniki bo mam laktator
a słoiczki nadawają się do zamrażania?

Claudia - są jeszcze woreczki do mrożenia pokarmu z ego co się orientuje powinny być dostępne w sklepach z art. dla dzieci. Ja ich nie używałam, ale koleżanka sobie chwaliła

reklama
klaudia tylko to masz same pojemniki a pokrywki osobno musisz kupic

faktycznie ale jest jeszcze coś takiego
MEDELA__BUTELKA DO ZAMRAŻANIA POKARMU__W-WA (1438244034) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
lub to
http://allegro.pl/wielorazowe-pojemniki-na-pokarm-via-avent-5etykiet-i1459609731.htmlhttp://allegro.pl/pojemnik-avent-via-na-pokarm-z-pokrywka-1-sztuka-i1443331552.html

i to są z pokrywkami, o ile dobrze patrzę

no a woreczki są jednorazowe prawda?
to ja wolę coś wielorazowego

Do góry