reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu: piersią, butlą..........

Dokładnie tak samo :) Jak mam gdzieś wyjść (a zdarza mi się coraz częściej :D ), to zostawiam mężowi albo mamie butlę z moim mlekiem, przed wyjściem karmię do oporu i znikam :) Jak im mleka nie starczy (co jest mało prawdopodobne, bo mam zapasy ;) ), to zawsze mogą podać herbatkę :)

A jaką herbatkę

reklama
Podziwiam wasze maluchy. Mój ma żołądek z baaaaardzo ograniczonym limitem i jak nie jest on pusty to "dla przyjemności" nie wcisnę w Wojtka ani mililitra... Zaczął mi ostatnio gorzej jadać. Ja mam pełno mleka, a mały w nocy uciągnie z butli 50 góra 60 ml i jak próbuję mu podac więcej to jest wrzask taki, że slychać nas w kaliszu. Budzi się co 3 godzinki, w dzień jada co 2, 2-5. Niby często, ale to są takie nieduże porcyjki. W dzień jest na cycu, ale muszę odciągać mleko z obu piersi, bo jakbym tego nie robiła to byłby dramat. Mały possie 6 minut i śpi. Jak go odbiję, to się ożywi, jeść nie chce ani z cyca ani z butli....Niby dziecko zadowolone, ale ja się i tak denerwuję, że trochę to nie tak ma wyglądać.

Moja Tosia przyprawiła mnie dzisiaj o zawał serca...
O 20 podziamkała cycusia, później po kąpieli, czyli przed 22, zjadła w miarę sporo i jak legła w łóżeczku, tak o 6 rano ją BUDZILIŚMY do jedzenia... :szok: Mam nadzieję, że nic się jej nie stało, w końcu 8 godzin przerwy w karmieniu to bardzo dużo :-( Ale rano zjadła ładnie i teraz nadal śpi...
A w dzień je co 2-3 godziny, rzadko dłużej wytrzymuje...

Dziewczyny mam problem, chce zacząć odciągać mleko,
z piersi leci ale tylko kilka kropelek :-(

a ja chcę tą laktację sobie rozbujać...
co myślicie o wypiciu KARMI?

mam zamiar regularnie odciągać mleko, wcześniej stres nie pozwalał , ale teraz to jest jedyna rzecz którą mogę dla synka zrobić
niedługo pojadę do szpitala i chcę go do piersi dostawić....

Claudia jak ja na początku odciągałam zaledwie 60 ml to przeczytałam w poradniku z laktatora aby wznowić laktację trzeba regularnie co 3h odciągac przez conajmniej 3 dni nawet w nocy trzeba wstawac co 3h i odciągać. 7 minut z lewej piersi, 7 minut z prawej i potem 5 minut z lewej, 5 z prawej i 3 minuty z lewej i 3 z prawej. Wiem, że to wymaga samozaparcia i poświęcenia, ale warto. Ja po takich 3 dniach teraz odciągam co 4-5 h po 270 300 ml. Tylko musisz miec laktator.
POWODZENIA.

moja przesypia czasem 6 godzin w nocy a czasem co 3 wstaje mysle ze na to nie ma reguly. A skoro dziecko przybiera to sie nie ma czym martwic i widocznie sie najada wkoncu to ma byc na żądanie nie?:)

Tak jak pisze joasiab trzeba odciągać regularnie i to nawet jak mleko nie leci bo pobudzasz i za pare dni juz bedzie

Ostatnia edycja:
Claudia - ja słyszałam dokładnie tak samo jak pisze joasiab;) Możesz wypić karmi - tylko je odgazuj, tzn otwórz i postaw tak na 2, 3 godzinki żeby uciekł dwutlenek węgla i te 0,5 promila alkoholu;) Dziewczyny piją też bawarkę, kawę zbożową z mlekiem, ale żeby łatwiej poleciało na godzinę przed karmieniem napij się wody;)

Ariska - Na razie nic innego mi nie zostaje jak tylko czekać. Ale masz rację - jak karmienie na żądanie to nie na siłę...

reklama
Do góry