klementyna33
Fanka BB :)
klementyna dla dzidziusia, tylko świeży, nowy i czysty termosik... ja kupiłam taki malutki 0,5l... Pamietam jak dziewczyny kupowały takie ładne kolorowe w Ikei za niewielką cene.
dokładnie, muszę kupić jak tylko zobaczę taki w sklepie
klementyna33,
ja mam takie cyrki z Zosia zawsze o tej samej porze, czyli po kąpieli. Jak nacisne sutka to mleko normalnie sika strumykami, a mała sie złosci, robi się czerwona i puszcza, znów łapie... wczoraj ja odsawiłam do łóżeczka i dałam smoczek i nie płakała. Dziś było mi jej szkoda że moze jest głodna i dałam butele z tym co w nocy odciągnełam i co teraz ? już sama nie iem co mam robić ? czy ona moze po kąpieli jest jakaś rozdrażniona ? a moze już wieczorem tak jej sięniechce jeść, tylko chciałaby potzrymać sobie cycuszke a jej leci mleko i złości... już sama nie wiem co robić ???
dziewczyny poradzcie cos :---(
położna mi powiedziała, ze to dlatego że za bardzo leci mleko, dziecko wytwarza ciśnienie w piersi ssąc i to mleko naprawdę szybko leci, czasami nie nadąża połykać lub chce tylko troszkę i stąd te nerwy. Ja wczoraj Alutka karmiłam na 3 razy z piersi i po tym juz nie musiałam podawać MM - najadł się pięknie.
kardamon, ja taki ból miałam przez 1,5 miesiąca. Bolało tak strasznie ze bałam się małe dać pierś, także dokładnie Cię rozumiem. Ja też miałam końcówkę sutka białawą. Położna mi mówiła że takie białe sutki moga oznaczać grzybice piersi i to idzie w parze właśnie z takim bólem. Leczenie trwa bardzo długo. U mnie naszczescie obeszło sie bez grzybicy, a bolało bo podobno mam bardzo unerwione piersi.
oj grzybica jest charakterystyczna, sutki bolą jak diabli, są białe ale otoczka jest taka błyszczaco czerwona /jak poparzona/ i złazi skóra, pomaga przemywanie kwasem bornym i maść clotrimazol...ale zaleczenie tego trwa ponad tydzień, w tym czasie powinno się pokarm ściągać laktatorem, nie przystawia się do piersi zeby nie przenieść tej grzybicy na dziecko.
Sam biały kolor sutka zwłaszcza po karmieniu nie oznacza grzybicy. Mnie np. często kłują i mrowią sutki tak ze aż boli ale to zazwyczaj wtedy, kiedy Alutek powinien jeść.
Dziś byłam w poraadni laktacyjnej. Mała przez ostatnie dwa tygodnie przybrała 210g na tydzień, czyli superancko. Ważymy już równe 5 kg :-):-)
skaza białkowa zażegnana więc mogę jeść wszystko do woli :-) wczesniejsze krostezki to był trądzić niemowlęcy.
świetna wiadomość
Bluetooth, myślę że każda z nas przy kolejnym dziecku bedzie bardziej doświadzona i świadoma.
to prawda ja sama po sobie widzę, ze zupelnie inaczej podchodzę teraz do macierzyństwa i opieki nad takim Maluszkiem niż przy pierwszym synku.
Ostatnia edycja: