reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu naszych maluszków

Klementyna a może synek ci źle łapie pierś tzn: za mało i łapie ci sama brodawke a nie pierś z otoczką i dlatego ci dziąsłami rani sutka.Bo na moje wyczucie nie powinien ci tak ranic brodawki przy dobrym złapaniu piersi.
http://www.blog.przedporodem.pl/w-jaki-sposob-dziecko-prawidlowo-powinno-ssac-piers/
[URL="http://www.rodzinko.pl/karmienie-piersi/5385-prawid-owe-przystawianie-dziecka-do-piersi.html"]http://www.rodzinko.pl/karmienie-piersi/5385-prawid-owe-przystawianie-dziecka-do-piersi.html

m
o[/URL]że te linki cos ci pomogą.Bo jesli mały ci dobrze ssie to nie wiem juz gdzie jest problem.

Ostatnia edycja:
reklama
Klementyna a może synek ci źle łapie pierś tzn: za mało i łapie ci sama brodawke a nie pierś z otoczką i dlatego ci dziąsłami rani sutka.Bo na moje wyczucie nie powinien ci tak ranic brodawki przy dobrym złapaniu piersi.
W jaki sposób dziecko prawidłowo powinno ssać pierś? | Blog przedPORODEM - blog o ciąży i porodzieCiąża. Starania o dziecko. Forum dla kobiet.oże te linki cos ci pomogą.Bo jesli mały ci dobrze ssie to nie wiem juz gdzie jest problem.

no nie wiem właśnie, bo druga pierś jest ok...może faktycznie za płytko łapie Maluszek ale on inaczej nie chce :eek: jak kiedyś złapał tak naprawdę porządnie bo miał dziubek jak rybka to zaraz wypluł i złapał tak jak zawsze. Nie słychać takiego cmokania jak ssie więc chyba za płytko też nie łapie ale chrząkanie słychać....już sama nie wiem.

zaxa - :tak: dzisiaj już śpię z pieluchą zamiast stanika i wkładki....nie lubię tego bo się budzę pozalewana od pokarmu :eek:

Ostatnia edycja:
dziewczyny czy któras wie czy jest jakaś różnica w btelkach TT z tym systemem anty kolkowym a zwykłymi? poza ceną, mam te pierwsze, ale masa z tym mycia bo pełno za kamarków i cieżko umyć. A chce zamówić z 2 butelki i nowe smoczki bo z jedną butelką szału już dostaje. A nigdy nie wiemkiedy mała akurat będzie chciala dojeść, a kiedy cyc starczy.

asia moim zdaniem nie ma różnicy, te bez wkładu anty-kolkowego też ładnie się odpowietrzają choć ja zmieniłam TT na Lovi aktywne ssanie. Alutkowi bardziej pasuje Lovi.

u mnie po tych ostatnich problemach z ropniem chyba z laktacja cos nie ten tego. Maksiu w 20 min oproznia mi cala piers, domaga sie jeszcze wiec dostaje druga i tez oproznia! Wczoraj tak z 40 min po takim karmieniu wzielam laktator i wyprobowalam metode 775533 i sciagnelam 70 ml wiec niby mleko jest. Nie wiem co myslec, czy Maksiu moze przez to ze czesciej dostawal ostatnio butle szybciej ssa czy jak?
A ta metode 775533 trzeba powtarzac czy jak to dziala wlasciwie?

Możesz powtarzać aż do odpowiedniego "rozbujania" laktacji. A czy Maksiu był nadal głodny po karmieniu z obu piersi? Może nie będzie potrzebne powtarzanie metody 775533 bo piersi same wyprodukują ilość pokarmu potrzebną Maksiowi.

muszę obserwować i powtarzać cykl w takim razie. Ale co 3 godziny to nieźle. Bywa tak że zje z dwóch piersi i nadal głodny...

reklama
Do góry