reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

A ja mam teraz zapas wkładek laktacyjnych. Brat mi przywiózł, bo mama wczoraj mi zakupiła 3 opakowania w Lidlu po ok. 7 zł. za 30 szt.

Moja mała dojareczka też czasem po karmieniu wygląda jak kotek i wąsy od mleka ma. Odpychać się nie odpycha tylko marudzi czasami tak jak bym mu specjalnie nie dawała cycusia a potem jak z całej siły złapie to aż miło.
Za to łobuz jeden potrafi puścić cycusia w trakcie jedzenia i wtedy sika jak węża strażackiego, no i wszystko zalane - mama i dziecko.

reklama
A ja mam prawie cała paczke wkładek;-) tzn uzyłam ich chyba 2 razy, a tak nie sa potrzebne...
Ja nawału pewnie juz nie doczekam;-)

Ja noszę ciasne staniki, bo wyrosłam:zawstydzona/y::wściekła/y:, więc mi bardzo nie cieknie, ale jak idę się myć, i uwolnię mleczrnie.......:szok::szok:Ale podobno nasze mleczko dobrze robi na skórę;-)

Coraz lepiej idzie nam karmienie. Jeszcze dokarmiam sztucznym. Dziś w nocy karmiłam nawet na leżąco. :-D
Wiadomo to jest karmienie na rządanie, tylko się zastanawiam, bo czasem zje z jednego cyca czasem z dwóch i zasypia. Czasem jeszcze domaga się mleczka. Czasem wypije 20 czasem nawet 70 ml. Spi też różnie czasem godzinkę, czasem dwie. Do trzech lub czterech. Na więcej mu nie pozwalam. To wszystko jest normalne ?
Przecież ja wiem, ze jednym cycem to się nie naje.

U mnie także mleczko cieknie bo mam go duzo :tak:jak Dominisia karmiłam to też tak miałam :tak:co się ciesze bo spokojnie się najada synuś z jednej i nie do końca wypija tak dużo mam mleczka:tak:tylko wkurza mnie to że podczas karmienia ale z początku aż czuć jak ciurkiem leci mleczko że zalewa Alanka co niestety zdarza się zakrztuszenie a głównie w nocy jak jest ospały:sorry2::baffled:

Czesc :)

Dziewczyny,nie mam czasu czytac, moze juz bylo o tym ale mam pare pytan:

Pierwsze najwazniejsze - bardzo licze na Wasze rady:

1. Jesli sciagacie pokarm to ile go jest - wczoraj 5 dzien mamy, a sciagnelam laktatorem tylko 20 ml z obu piersi !! Mam laktator kiepski, ale jakby mleko sie lalo to przeciez bym wiecej sciagnela. Mala dlugo ssia, ale ja sie boje ze mam jednak za malo pokarmu, jak to sprawdzic ?
Dokarmiam ja chociaz 2 razy dziennie butla. Wczescniej pila 40-50 ml, a dzis 70 ! Fakt, ze dzis wyjatkowo nie po karmieniu ja dokarmilam, zeby brodawki opoczely.

sylwkasz - po co odciągasz i stresujesz się ilością w ml. Przystawiaj maleństwo jak najwięcej. Jak mała robi 10 kupek dziennie to na pewno nie masz za malo pokarmu. Sprawdzisz to też po wadze ale nie biegaj codziennie sprawdzać - często gołym okiem widać.

Ja tez powtórze ktorys raz z kolei, ze i teraz i przy 1 córce sciagałam max 10ml...
Ale... nie zwracam na to uwagi, bo Pauline karmiłam 8 miesiecy, Agatke tez ciagle karmie...
Obie bez zadnego dokarmiania!!! Tez bym mogła sobie wmówic, ze nie mam mleka, ale tak nie jest! Po prostu laktator inaczej sciaga mleczko niz malenstwo!

Tylko mnie to wkurza, bo chciałabym gdzies wyskoczyc na dłuzej to nie mogę, bo nikt cyca małej nie da:-p

Sylwia jak chcesz karmić piersią pytaj i słuchaj mam na forum bo ja dałam ciała bo mi wmówiono że za mało- bo też max ściągałam 20ml w szpitalu gdzieś w 5 dobie...ale u mnie mały nie przybierał, ale chyba miał wtedy prawo... z tą wiedzą a wtedy to dłużej walczyłabym tylko o pierś - teraz klops...

A ja mam pytanie do mam które sztucznie karmią...
bo na naszym mleku bebilon jest napisane że w tym mies życia 6 karmień po 120 ml, a mały często już wciąga 150ml ( a to na 4 mies niby przypada i wtedy 5 karmień) i nie wiem czy za dużo mu nie daje? no ale skoro się domaga?

reklama
Witam. Nawet nie mam kiedy do was zajrzeć:-( Kolejna noc i kolejne prężyska wstrętne:baffled: Już wszystko wypróbowałam i się poddałam nie mam pojęcia co robić:sorry2: Najlepsze jest to że jej chyba to stękanie i prężenie wcale nie przeszkadza bo śpi i cały reperteuar prezentuje przez sen a ja myślę że jej źle i nie śpię ( zresztą i tak się nie da):-( A jak robi się dzień wszystko mija? i tego to już kompletnie nie rozumię:confused: Nawet odstawienie witaminy nie pomogło. A jak wasze maluszki. Tzn, te co się prężyły. Jest jakaś poprawa?

Do góry