reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

No mi jak narazie udaje się zaspokajać małego cycuchem, :-)
powiedzcie mi kochane czy przy karmieniu piersią któraś z Was podaje maleństwu wit D3 i wit K (po drugim tygodniu)
??

reklama
powiedzcie mi kochane czy przy karmieniu piersią któraś z Was podaje maleństwu wit D3 i wit K (po drugim tygodniu)
??

Ja wykupiłam, ale pani w aptece powiedziała, ze w czwartm, pediatra, że już, a ja jeszcze nie wiem co zrobię.....;-):tak:

powiedzcie mi kochane czy przy karmieniu piersią któraś z Was podaje maleństwu wit D3 i wit K (po drugim tygodniu)??

Podczas wypisu ze szpitala pediatra zlecił wykupić preparaty VITAK i VITAD (trogie to strasznie :szok:) i podawać każdego dnia po jednej porcji. Położna która przyszła do domu powiedziała, że vitamina D dopiero od 3 tygodnia i żeby nie podawać vit K. Nie wiem co zrobie, bo mam mętlik w głowie, na razie nie podaję nic, nie dam się już też namówić na tak drogie preparaty, jeśli można je zastąpić tańszymi.:no:

Mi kazali podawać te witaminy od 1 tygodnia!!! i pediatra i w szpitalu przy wypisie! Ale ja jestem anty witaminowa i wszelkie lekarstwa to dla mnie ostateczność, więc podaję dopiero od 3 tygodnia.I właśnie się zastanawiam jak długo mam to podawać. ??

Black nie martw się i nie poddawaj!
Twoja mała jest w 6 tygodniu teraz więc to jest ten tak zwany skok rozwojowy i znowu mało mleka jest w cyckach i dziecko wisi i ryczy non stop na cyckach - więc nie martw sie - to wszystko przed nami !

ja kilka razy tez butelke dałam i Mała żyje :tak:
a lepsze to niż krzyk naszych maleństw - to tak boli :(

mi za to w nocy udało ise nie podać butelki - i mała ładnie spała, z przerwami oczywiście ale spała !
ja tylko się zastanawiam czy ona już może mieć takie długie okresy czuwania - dzisiaj obudział mi sie około 4.30 i tak do 9 nie spała tylko sobie leżała, troszkę stekała ale za nic nie chciałą spac ;] co innego ja.... ja bardzo chciałam spac :-D

Black ja tez sie obawiam ze bede musiala dokarmic i nie wiem czy cos zlego sie moze stac przez to takze chyba niepotrzebnie masz wyrzuty sumienia jak ci mala plakala:sorry2:

reklama
Nie uważam, że dokarmienie czy karmienie butlą to coś złego - moja starsza córa jest wychowana na butli.
Ale tym razem nastawiłam się, że nie będę wprowadzać butli, że cyc i koniec chociażby nie wiem co się działo. Wymiękłam. Mała na tym nie ucierpiała, najbardziej cierpi moja psychika :dry:

Do góry