reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

Ja tez psychicznie sie wylamuje, tym bardziej ze mam wrazenie ze wszyscy wkolo oczekuja ode mnie ze sie nie wylamie. Odkad zaczelam karmic 10000 razy myslalam o butelce kiedy kolejny raz plakalam z powodu popekanych brodawek, nadal boli ale zaciskam zeby i karmie tylko chwilami sie zastanawiam czy lepiej karmic piersia i cierpiec czy lepiej zeby maly mial na codzien zadowolona mame:-)
Tylk wlasnie jakbym podala butelke poczulabym sie prawdopodobnie jak wyrodna matka:zawstydzona/y:

reklama
A moje dziecko nie śpi od 7. Nie wiem, co jej jest.

wiesz co macy chyba dzisiaj jakiś dziwny dzień jest, jakaś aura może nie taka bo moje dziecie i mojej siory strasznie marudne jest i też prawie nie śpi - widocznie taki dzień - za to miejmy nadzieję ze jutro nadrobią i będziemy miały więcej wolnego czasu dla siebie i porzadki :tak:

Blacka, Jola.24 ! to karmienie to jest coś strasznego !!!
w sensie nie samo w sobie karmienie tylko to jak męczy nas psychicznie ! zobaczcie..my całymi dniami myslimy tylko o karmieniu...przejmujemy się...załamujemy się...a dzieci tylko na tym cierpią bo przejmują nasze złe humorki....
więc..staram się prawie nie myślec o karmieniu.... i cały dzień jest dobrze a na noc i tak dostaje myślawek i kryzysu - czy się najada, czy dam rade, ze chyba sa puste i tysiące innych myśli - juz nie mam pomysłu jak od siebie odganiać te chore myśli bo przeciez wszystko jest dobrze !!! :tak::tak::tak: same siebie chyba nakręcamy - wierze tylko ze z dnia na dzień będzie lepiej !!! i ze karmienie stanie się tak rutynowym zadaniem jak mycie zebów i wieczorny prysznic ! :tak:

a u mnie początki też trudne wiec w szpitalu miałam dokarmianie nie chciałam ale już zasypiałam z małym na rękach bo tyle chciał być przy piersiach o bolących brodawkach nie wspomnę:baffled: ale i tak widzę poprawę bo dziś cały dzień bez dokarmiania jedziemy wiec myślę że produkcja ruszyła pełną parą :tak:

A ja mam pytanie do doswiadczonych mamus,jesli dokarmia sie malenstwo butelka czy trzeba przepajac? W sensie podawac jakies herbatki czy cos? ja wyslalam meza wlasnie po mleko bo mi juz sciagnal z obu cyckow i dalej chce:-(
tysiolekwiem co masz na mysli, Ja mam wrazenie ze nie robie nic innego jak tylko karmie albo mysle o karmieniu i boje sie przystawic malego do piersi bo mnie w fotelwciska z bolu:no:

Moja coreczka dzis tez caly dzien siedziala przy piersi. Mysle jednak, ze nie chodzi o jedzenie, bo pociagnie kilka razy i zasypia. Odkladam ja - do lezaczka czy koszyka i ryk na cale gardlo. Chyba nas zastal ten slynny skok rozwojowy. Myslalam, ze to bardziej okolo 5-6 tygodnia, ale na nic innego mi to nie wyglada. Teraz zasnela. Mam nadzieje, ze na dluzej, bo obie jestesmy wykonczone. Ona praktycznie od 7 nie spala!:baffled:

mi tez pediatra kazal dawac witaminy K i D3 a drugi z kolei kazal lykac falvit 3xdziennie i nie podawac dziecku juz tych witamin.podbno lepiej jak matka bedzie brala witamiy i przekazyala je dziecku.i ja tez nie wiem co zrobic!!!

ps. powiedzcie mi czy karmiac piersia mozna uzywac kremow na cellulit???

Beti, mi polozna tez powiedziala, ze wystarczy, ze sama lykam i przechodzi z mlekiem do malej. Nic nie daje i czekam na slonce. Czysta witamina D.

Cześć dziewczynki, widzę że nie tylko u mnie taka jazda, Miki też wczoraj od rana nie spał, udało mu się dopiero o 22.30 i cały dzień przy cycku o 19 wymiękłam i dałam butlę ale on zjadł tylko 20 ml i był strasznie zdziwiony . Chyba to sztuczne mleko mu nie smakuje i co ja zrobię jak mleko w cycach się skończy:no:
Od kilku dni daję mu espumisan bo gazy nie chcą odchodzić, pręży się i płacze:no:

asiax,jak małemu ten espumisan podajesz? Ja dziś chyba też się zaopatrzę,bo Zuzia ma podobny problem. Brzuszek robi się twardy, ona się pręży,stęka.. a chyba za wcześnie na kolki?

reklama
Do góry