reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

Swojego czasu moja mała miała problemy z wyciszeniem się przed snem i samym zasypianiem --- jeden z lekarzy polecił mi syropy firmy DAGOMED - sonna lek na zasypianie.... Są to leki homeopatyczne więc są bardziej przyjazne dla organizmu.

Na zaparcia polecam to :

DAGOMED Alvia - zaparcia 13306 Apteka internetowa - Allecco.pl - E-apteka

Kurcze tylko czy to jest dla niemowlakow????

doczekałam się wreszcie kupska :-D ale radość:-D i mały caly dzien śpi ale tylko na moim brzuchu :-(. trochę sie martwię że tyle śpi bo to do niego nie podobne, ale może to kupsko go tak męczyło. Jednak spanie na brzuchu mamy działa cuda:-D
A w ogóle taka dziwna historia, karmię już ponad miesiąc a dopiero wczoraj miałam nawał :-) strasznie dziwne, cały czas miałam mało, mało mleka, a wczoraj w nocy i w dzień myślałam że mi cyce pękną i gorące jak ogien były. a dziś już słabiutko - i najgorzej znowu tak cholernie bolą, że ledwo karmię i kopię i czekam aż skończy.

reklama
ahhh my matki polki karmiące co się namęczymy dla tych naszych Małych pociech :) mi co drugi dzień przechodzi myśl że świgne cycem ;) i biore butelke i ładnie Małą będe poiła butelka i świety spokój ale wiem że wyrzuty sumienia by mnie zabiły !!! najważniejsze to chyba przetrwać pierwszy miesiąc potem może być już tylko z górki - hmmmmmm w takiej nadzieji zyję :-D:-D:-D

kurcze ale bym sobie zjadła tabliczkę czekolady !!! taką czystą mleczną Milkę mmmmmmm.......... to były plusy ciąży że można było pałaszować ile wlecie i co wlecie a teraz wszystkiego się boje - bo odrazu mam wizje Małej ryczacej całą noc.... :happy2:

Kurcze tylko czy to jest dla niemowlakow????

doczekałam się wreszcie kupska :-D ale radość:-D i mały caly dzien śpi ale tylko na moim brzuchu :-(. trochę sie martwię że tyle śpi bo to do niego nie podobne, ale może to kupsko go tak męczyło. Jednak spanie na brzuchu mamy działa cuda:-D
A w ogóle taka dziwna historia, karmię już ponad miesiąc a dopiero wczoraj miałam nawał :-) strasznie dziwne, cały czas miałam mało, mało mleka, a wczoraj w nocy i w dzień myślałam że mi cyce pękną i gorące jak ogien były. a dziś już słabiutko - i najgorzej znowu tak cholernie bolą, że ledwo karmię i kopię i czekam aż skończy.

Wiesz co tu mnie zagięłaś bo nie wiem - to trzeba by było przeczytać w ulotce. Stosowałam dla małęj sonne lek na zasypianie

kurcze w jednym cycusiu mam pełno mleczka a w drugim pustki, pobudzam go, odciągam z niego, masuje, przystawiam Małą a on i tak nic, coś tam poleci ale ogólnie flak ! a drugi za to twardy jak kamień sie wieczorem robi..co ja mam z tym fantem zrobić?

Kurcze, skąd wy to wiecie ile macie w cyckach? moje obydwa miękkie i jak naciskam to coś tam leci ale kto to wie ile tam leci ??? jak odciągałam to nie wiele tego bylo ale mówicie żeby nie odciągać i że tak się i tak nie sprawdzi więc przestałam działać laktatorem.

Ja tam nie musze wiedziec ile mam mleczka w cyckach, dla mnie wazne, ze mała spi i robi kupki to oznacza, ze mleczka mam wystarczajaco:tak::tak::tak: a po co komu wiedziec ile tego tam jest w ml?!;-)

kurcze w jednym cycusiu mam pełno mleczka a w drugim pustki, pobudzam go, odciągam z niego, masuje, przystawiam Małą a on i tak nic, coś tam poleci ale ogólnie flak ! a drugi za to twardy jak kamień sie wieczorem robi..co ja mam z tym fantem zrobić?

Jam też mam w jednym mniej, ale przystawiam częściej do niego, zawsze od niego zaczynam i powoli się normuje,a efekt taki bo mały nie chciał go ssać, dopiero Macy wpadła na pomysł, jak gościa przechytrzyć:tak::-)(jeszcze raz dzięki) i powoli wraca do normy
Maria chodzi o to by małe spało, kupkało i jadło kiedy ma ochotę, jakby było mało to dziecko bardzo specyficznie płacze jak głodne

Moje piersi też są miękkie, ale mała się najada, bo widzę, że przybiera na masie. Jak jej się uda trochę dłużej pospać, to wtedy trochę pełniejsze są, ale bez rewelacji. Ważne, że dziecko jest najedzone. Nie mam jakoś fantazji odciągać i ważyć czy mierzyć tego mleka - dla spokoju własnego czy innych. Chociaż była tu położna, która była oburzona, że nie używam laktatora. Kij jej w oko. I szyszka w tyłek.:-p:-p:-p

Yol_a, ja się cieszę, że udało się synka przechytrzyć i przynajmniej jednym cyckom pomogłam. ;-)

Moje piersi też są miękkie, ale mała się najada, bo widzę, że przybiera na masie. Jak jej się uda trochę dłużej pospać, to wtedy trochę pełniejsze są, ale bez rewelacji. Ważne, że dziecko jest najedzone. Nie mam jakoś fantazji odciągać i ważyć czy mierzyć tego mleka - dla spokoju własnego czy innych. Chociaż była tu położna, która była oburzona, że nie używam laktatora. Kij jej w oko. I szyszka w tyłek.:-p:-p:-p

Yol_a, ja się cieszę, że udało się synka przechytrzyć i przynajmniej jednym cyckom pomogłam. ;-)

OOOOOOOO moje cycki opisałaś. Ale to lepiej, ze miękkie, bo zastojów unikniemy;-)a laktator przyniosła mi szwagierka z awentu za 100 zł. rewelacja mi mówi prosto do butli odciągasz i dajesz małemu. a ja pytam po co jak mu dam z cyca? leży sobie w szafce i czeka ....;-)

reklama
Polcia dostala dzisiaj smoka. Lacznie moze z 10 minut. nie lubi go za bardzo ale jak jest w desperacji to cmoka.

Do góry