reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

Boże dziewczyny doradzcie bo już nie wiem.
Mała zrobiła kupkę we wtorek taką jescze smółke, do soboty nic. W sobotę tak już płakała i się wiła, brzuch twardy jak kamień więc dałam jej kawałek czopka i zrobiła tyle że się z pieluchy wylało( karmię tylko cycem), w niedzielę znowu płacz i kolka wiec znowu czopek, bo masaże i takie tam nic nie dają, znowu kupkę zrobiła i to durzo, wczoraj oczywiście scenariusz się powtórzył, kupki są rzadkie w kolorze zgnoło-zielonym. Jaka tego moze być przyczyna???:-:)confused:

reklama
Emilia011: uważaj z czopkami - mała musi sama sobie radzić, bo jak się przyzwyczai do czopków to ci kupy bez tego nie zrobi wogóle:-(Na kolorach się nei znam - spróbuj jeśc jabłka - u mnie to pomaga i małą robi kupę - słyszałam tez o śliwkach suszonych, że mogą pomóc, a jak się wije i brzuch twardy to ciepła pieluszka na brzuszek. Na kolorach kupek się nie znam, bo u mnie takie bardziej żółtawe i jest OK. Może wpisz w neta i zobacz co piszą inne mamy o kolorach kup niemowlaków - wbrew pozorom kupa niemowlaka to bardzo popularny temat:-D Znalazłam też babeczkę, co poucza jak masować: Masaż na kolkę | wideo

Kaja: no smaruję - chwilowo mam najazd inspekcji od soboty i chodzę pozamykana, bo tak wietrzę piersi, a teraz cierpię bardzo - ale jutro już inspekcja wyjeżdża w końcu ufff:-) ale smarowanie to niewiele pomaga - przyssanie boli jak cholera.

Tysiolek jak wyrabiasz sie w nocy? Karmisz ja na leżąco?
Ja karmie Tymka w nocy z godzine, dwie na raty i ledwie siedze a całą noc :no:

agagsm - takie bolące sutki ja miałam jeden dzień - trzeci dzień karmienia, teraz tak raz po raz - ale raczej nie mam , współczuje, smarujesz?

Kaja no nie jest lekkko ale karmie na siedząco bo tak chyba Małej łatwiej się pije a jak juz nie daje rady to się kłade i na boczku tylko że wtedy ja zasypiam przy karmieniu i boje się że Małą przygniote albo coś - a pozatym stram się zeby Mała nie zasypiała w naszym łózku zeby sie nie przyzwyczaiła i potem będzie problem z łóżeczkiem ..... nie ma lekko.....

Wy sobie cycusie smarujecie a ja musze chyba sobie krocze powietrzyc i posmarować czymś bo coś mnie szczypie za bardzo - za dużo pewnie siedze i non stop w podpachcach a to powietrza piotrzebuje - boje isę zeby mi ise tam nic nie zainfekowało !!!

Tysiolek - moja mała też w nocy mi wisiała na cycach więc od paru dni próbuję różnych sposobów - najlepiej wieczorem nie dac jej spać aż się zmęczyc i wtedy uśpić na noc - my jeszcze kąpiemy, bo wtedy ładnie śpi, a jak kąpiemy co 2-3 dni to te dni bez kąpania to dla mnie nocka nie przespana, więc wolę kąpać codziennie i spać:tak:
A krocze wietrz - ja tydzień po porodzie chodziłam z wielką podpaską między nogami i nic więcej - żadnych majtek - jak siadałam to ręcznik pod to i pięknie się goiło - nic nie swędziało i nie podrażniało się:zawstydzona/y:

Dziewczyny wprawdzie to wątek o karmieniu, a ja o wypróżnianiu i to w dodatku Filipotek nie ma z tym problemu tylko mamusia:zawstydzona/y: Co ja mogę, aby sobie pomóc? Raz na 3 dni to
mnie nie urzadza:szok::baffled: help!!!

Dziewczyny wprawdzie to wątek o karmieniu, a ja o wypróżnianiu i to w dodatku Filipotek nie ma z tym problemu tylko mamusia:zawstydzona/y: Co ja mogę, aby sobie pomóc? Raz na 3 dni to
mnie nie urzadza:szok::baffled: help!!!

Jedz dużo błonnika - świetne są np. ciasteczka owsiane, lub płatki, do tego śliwki i jabłka - przeciery jabłkowe...Unikaj rzeczy które działają odwrotnie - np. marchew i ryż

Agagsm dzieki za ten link , na pewno wypróbuję.Co do czopków właśnie tego najbardziej sie obawiam,że mała się przyzwyczai:zawstydzona/y:
Co do momentu zassania wolę się nie wypowiadać, mój M śmieje się ze parkiet poodskakuje, bo tak nogą walę :baffled: nawet jak już w trakcie karmienia puści i zaczyna od nowa to boli dokładnie tak samo jak na początku:baffled::wściekła/y:
Asiowo co do mojej diety to też sie zastanawiam, jedyne z rzeczy podejrzanych jakie zjadłam to ryż z jabłkami smażonymi i suszone śliwki :dry:
P.S Czy można jeść drożdzówki, bo już nie wyrabiam tylko do nich tęsknię, choć jedna dziennie:sorry2:????

Emilia011 ja jem drozdzowki i nic malej sie nie dzieje.
ja najbradziej tesknie za czekolada z orzechami i salatkami!
dziewczyny mam pytanie czy mozna jesc nastepujace produkty:
  • ogorka zielonego
  • papryke
  • serek mozarella lub feta?

pytam bo boje sie zjesc cos innego oprocz ryzu z kurczakiem i parowek;-) no jeszcze bilay ser u nas czesto gosci+jogurty i serki homogenizowane.ale ile na samym nabiale mozna wytzrymac?;-)

dziewczyny czytam o problemach z kroczem i potwierdzam ze wietrzyc trzeba jak najczesciej, najlepiej wlasnie tylko z wkladem chodzic bez majtek co nieraz nie jets latwe;-) a no i po kazdym skorzystanoiu z toalety nalezy umyc krocze.u mnie ta technika zdziala cuda;-) wywietrzylo sie pieknie;-)

teraz tylko miesnie mnie bola a jak dluzej pochodze to nie bolą a napierniczaja konkretnie.nie wiem czy wy tez tak macie? normalnie po 3 godz maratonie po sklpeie czulam sie wczoraj jak dzien po prodzie...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry